Szopóágon

2013. február 10. 19:45 - mgyuri

Eljött az az időszak, ami általában minden csapatot utolér. A mélypont, a gödör alja, a totális K.O., blackout. Mentség nincs, kár is kutatni, ez egy ilyen meccs volt, esélytelenség, önmagunk tökönszúrása. Már nem a bajnoki cím megvédése, hanem a második hely megtartása a fő cél. Nem az igazi, de most ez van.

Eljött az az időszak, ami általában minden csapatot utolér. A mélypont, a gödör alja, a totális K.O., blackout. Mentség nincs, kár is kutatni, ez egy ilyen meccs volt, esélytelenség, önmagunk tökönszúrása. Már nem a bajnoki cím megvédése, hanem a második hely megtartása a fő cél. Nem az igazi, de most ez van.

Sikerült a védelemnek tegnap este annyi hibát összerántani, mint máskor egy teljes szezonban, Barrynek meg annyit, mint mióta Manchesterbe szerződött

A Soton játékosai összesen négyszer találták el Hart kapuját, mégis lőttek három gólt, ez nagyon sok mindent elmond. Ilyen szarul utoljára a Mancini éra legelején játszott a csapat, de jobban belegondolva, kb. még akkor sem, ennyire kilátástalan második félidőt talán két éve, az Anfileden produkáltak a srácok.

Két ellentétes előjelű teljesítmény produkált a két gárda (persze egyikből adódik a másik), a hazaik ilyen jól még nem játszottak a szezonban, a City pedig ennyire rosszul nem teljesített a 2012/2013-as idényben.

Mancini a meccs előtt eldöntötte, nem reszkírozza meg, hogy még egyszer két bal lábas középső védő kezdjen (helyettük volt néhány kétballábas, muhaha), így García kezdett Lescott mellett, ill. a meccs előtt néhány forrás ezt írta, néhány pedig azt, hogy inkább a 3-5-2-hőz nyúl ismét az olasz.

Nos, igazság szerint egyik sem valósult meg. García töketlenül súlytalanul lézengett a pályán, most már egyértelmű életveszély ha a spanyol és Barry együtt van a pályán.

Amúgy világossá vált, Lescott és Barry tavalyi pazar teljesítménye most már egy nagyon szép, megismételhetetlen hattyúdalnak tűnik.

Nasri ismét csendesen elcsordogált, mint a sunyi kölök pisája a gyerekmedencében, Yayát pedig hiába vártuk, lélekben még a dél-afrikai nyárban járt.

Értékelhető teljesítményt csak a két szélső védő (Zabaleta és Clichy) nyújtott, meg Džeko, akinek elsőre sutának tűnő volt a csapat legtudatosabb megmozdulása a tegnapi este.

A hazaik hamar megérezték a vérszagot, nem volt könyörület. Barry-t már a szünetben le kellett volna kapni az első hibája után, de pont akkor kellett élete hibáját amikor nekiveselkedett volna a csapat az egyenlítésnek.

Hart hibája is Watts-Zap-ért kiált, nem lehet a zuhogó esőre fogni, de a védelmet sem lehet megdicsérni, az első két gólnál rendesen a szarban hagyták.

A kispad siralmas volt (hol volt Nasztaszics és Tévez?), Mancini megint egy árva Milnerrel gazdálkodhatott elől, és újra átvariálhatta a felállást 3-5-2-re Maicon és Kolarov beállításával, nem sok, páné, hogy a Barry show után már senkinek sem volt kedve játszani.

Három lépésben nagyon messze kerültünk a gólt sem kapó januártól. Nemrég még az volt a kérdés, Mancini lesz-e a hónap menedzsere, most meg újra (joggal?) a fejét vennék.

Meg kell nyugodni, jelen állás szerint piszkosul fontos két meccs jön, a Leeds a kupában, amit nagyon komolyan kell venni, minél tovább kéne rágni magunkat abban a sorozatban.

Két hét múlva pedig a Chelsea. A mu már barcelonai távolságokban, az ezüstérem kérdését jól lenne már februárban letisztázni velük.

A meccs jegyzőkönyvbe és az összefoglaló:

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr905656575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

335913 2013.02.11. 07:59:27

ez simán a Mancini-korszak mélypontja volt, 2 góllal kiesőjelölt csapat ellen nem kaptunk még ki alatta, de igazából ez Eriksson-korszakban is gáz lett volna 10-ed ilyen erős kerettel, ez inkább a Pearce-éra igazi szar meccsei közül lehetett volna egy, de még a Hughes-éra nagy buktáit sem tudom idevenni, mert ott közel sem volt összeérve ennyire a csapat nem tudom kit szidjak jobban, a játékosokat vagy Mancinit kihagyom inkább ezt most viszont hogy Mancini megint miután nem tudja mérsékelni magát meccsek után, rögtön beletapos pár játékosba, most épp Hartba, sztem ezt ő is megbánja meccs után 2 órával, de már sokadszorra játssza el, és nem biztos hogy erre a játékosok vevők, Mancini megtehetné ugyanezt öltözőn belül, de nem tud uralkodni ilyenkor magán ha vmivel, akkor ezzel biztosan a saját sírját ássa... az idei szezon 10 évvel ezelőtt csoda lett volna, 5 évvel ezelőtt is álom max., de a tavalyi után rémálom lassan, legalább próbálnánk védeni azt a bajnoki címet, ha már a BL olyan lett amilyen, de így... éppen a BL meccsek környékére kellett volna szorítani a MU-n, hátha ott bejön nekik 2 Real meccs, és majd hibáznak, erre 12 pontra engedjük őket és még jól sem játszottunk az elmúlt 3 meccsen, max. 5-10-15 percekre mindig nem lehet a játékosokra fogni ezt alapjában azon a véleményen vagyok, hogy Mancini baszta el az idei szezont, javítsa ki jövőre ő kapva még egy (utolsó ) esélyt a BL-re legalább egy negyeddöntőig jutásig, illetve még egy sansz a PL győzelemre, de nagy meglepetést nem okozna ha mennie kellene, a két spanyolnak a vezetőségben most kell majd okosan dönteni, innentől már az döntésükön múlik mit és hogyan... arra meg nem tudom mi a magyarázat, hogy a 25 játékosból 18-20 mélyen a tavalyi formája alatt ingadozik augusztus óta mindenesetre ha erről a vasárnapi mélypontról nem felfelé, hanem még lefelé vezet az út, mondjuk azzal, hogy a Chelsea, netán a Spurs még beelőzne, akkor azt meg semmivel nem lehet magyarázni, se a formával, se a nyári elbénázott transzferekkel, se semmivel erre talán nem kerül sor azért, remélem legalábbis FA-kupában meg 150%-ot várok a csapattól minden meccsen, és ha kiesünk vhol (nem a Leeds ellen), akkor úgy essünk ki, hogy a 150% sem volt elég, ne úgy hogy 50%-ot sem adtunk bele

335913 2013.02.11. 08:12:46

ez a 352 is olyan volt amúgy, hogy sztem 1 jó beadása volt Kolarovnak és Maiconnak együtt, az is elakadt a a védőben:) én biztos előretolnám Yayát szó nélkül és mögé egy jó duót tennék, jobb híján a Milner-Garciát vagy a Milner-Barry duót és nem érdemes 2 csatárral játszani, mikor egynek sem tudunk elég helyzetet kialakítani .........Dzeko Silva....Yaya......Nasri ............Milner .....Garcia Clichy-Nasta-Kompany-Zab még azt is lehetne, hogy Nasri kicsit feljebb, és akkor oda betenni Agüerót, mert szélen tudná használni a sebességét kicsit Yaya már önveszélyes ha középen van Barryvel, most már Barry is:D, Milnert középen akarom látni pár meccsen, hogy ott is szokja a dolgokat, ő legalább melózik fel-le, egész meccsen, és középről igazán hiányzik ez az energia így is persze középre húzódna az akció, mert Silva nem szélső, Nasri sem, de hát 12 pontos hátrányban mehet előre többet többször Clichy és Zab, kvázi már lehet kicsit kísérletezni, miután nyilván az eredeti taktika semmire nem elég ez a 4222, hogy Yaya-Barry középen, Nasri-Silva előttük, ez kevés, ez csak tavaly volt jó, mikor mindegyik formában volt, és sokat dolgoztak mezőnyben , kevés hibával

336740 2013.02.11. 12:01:26

[crazyhorse11](#1084306): egyetértek, leszámítva azt a részt, hogy lesz-e Mancininak még egy esélye jövőre amúgy úgy látszik a mai cikkekből, hogy folytatja Mancini a támadást a játékosok ellen, "nem én vagyok a bűnös, hanem a játékosok, akik nem teljesítenek úgy, ahogy kell" hát úgy kell edzeni őket, meg kihozni a legjobbat belőlük, bazz aki meg nagyon nem jó, azt meg el kell küldeni öltözői lebaszásokat hoz ki a sajtóba Mancini, csoda lenne ha ennek eredményeként a játékosok rögtön mögé állnának, sztem pár komoly játékos már így is érzi hogy nyáron menni fog, vagy mennie kell, vagy nincs jövője Mancini alatt (pl. ha feltesszük a kérdést, hogy kit szorított volna ki egy Hazard, RVP, De Rossi ugye...)

297074 2013.02.11. 15:37:10

Közben lemondott a pápa, Mancini pedig volt a Roma meccsen legutóbb, ahol épp Zeman munkanélküli. Egyre gondolunk? :) Benedek IN, Mancini OUT (Roma). Tiszta sor!

338653 2013.02.11. 19:47:49

Mancini borzasztó mit csinál, ilyen erős kerettel beég, BL-ben, bajnokságban (10-15 pontos hátrány az igenis égés), kupákban is, és van képe azt mondani, hogy a keret gyenge, kevés a jó igazolás... Az Ajax keretének összértéke annyi kb. mint a City kispadjának értéke. A City arabjainak nem sok lövésük van a focihoz, pénzük annál több, egy ilyen edzővel szenvednek ilyen kerettel az edző keze alatt. Nem sok demotiválóbb topedzőt tudnék mondani a mai mezőnyből. Nem szabad őt olyan helyre tenni ahol sok a pénz, mert akkor amíg el nem költötte az összes pénzt, addig mindig lesz kifogása a bénázására. Kíváncsi vagyok hova szerződik ha kipenderítik a Citytől. Tuti vmi pénzes orosz klubhoz, ahol a taktikai érzéket tudja elmismásolni újabb és újabb igazolásokkal.

296258 2013.02.11. 21:53:51

[inside](#1084435) azt azért ne feledjük, a legfőbb vezetők bizalmat szavaztak Mancininek tavaly azért nyomatékosan letetették mellette a garast. na és persze, a szurkolók körében brutálisan népszerű. ez két erős bástya, ami egyelőre nem repedezik. persze nem tartanak örökké, de egyelőre még szilárd a helye

336740 2013.02.12. 09:19:56

[mgyuri](#1084896): ez igaz, de az is, hogy fura az 5 éves szerződés, 3 is is bőven elég lett volna a sztem, csak kicsit kevésbé fura mint Pardew 8 éves szerződése:) a másik, hogy a Soriano/Txiki duó érkezése előtt történt, az ő beleszólásuk nélkül vélhetően na meg az is fura, hogy Mancini több és több hatalmat akart a transzferek fölött, erre jön Txiki, aki alfája és omegája lesz az igazolásoknak innentől kezdve, tán sokkal inkább mint Marwood egy 2. hely + Fa-kupa sikerrel sztem sem rúgják ki, de egy 3.-4. hely meg vmi kupa égés is bejön még, az elég brutál szezont hozna össze a végére, és Mancini még több játékosát betámadná sajtóban, mert nem tud uralkodni magán idei szezonból pozitívumot eddig nem lehet mondani, ellenérvnek ott a BL égés, a játékosok nagy részének súlyos formaesése, a lassan 15 pontos bajnoki hátrány, még a szar szezont futó Chelsea is ránk közelíthet, Liga-kupa no comment, a nyári kereterősítés detto ha nem lesz FA-kupa, és szezon végén megint elutazik Mancini az Emirátusokba, az év végi találkára, hát nem tudom mivel érvel majd, hogy meg volt a fejlődés, vagy hol volt a fejlődés, vagy mi miatt nem volt siker semmilyen téren ha Mansour előtt is Marwoodot fogja fikázni, az vicces lesz:D
süti beállítások módosítása