Karika nélkül

2013. május 01. 11:00 - mgyuri

Már csak matematikai esélye van annak, hogy a csapat ne ezüstérmesként zárja a Premier League 2012/2013-as idényét, köszönhetően a West Ham United elleni szombati győzelemnek.

Az NMHH korhatár bizottsága mondjuk nem adott volna még egy hatos karikát sem ennek a meccsnek, izgalom nem sok, egy-egy gól félidőnként, a vendégek szépítő találata pedig meg már olyan későn esett, hogy nem osztott ill. szorzott egy cseppet sem.

Már csak matematikai esélye van annak, hogy a csapat ne ezüstérmesként zárja a Premier League 2012/2013-as idényét, köszönhetően a West Ham United elleni szombati győzelemnek.

Az NMHH korhatár bizottsága mondjuk nem adott volna még egy hatos karikát sem ennek a meccsnek, izgalom nem sok, egy-egy gól félidőnként, a vendégek szépítő találata pedig meg már olyan későn esett, hogy nem osztott ill. szorzott egy cseppet sem.

Remélem nem sokan láttátok a meccset, hanem a szabadban töltöttétek a hétvégét. Ezt tettük mi is (bár a meccset végigültük), mivel a tavasz érdeklődés hiányában elmaradt (és a bajnoki idényt is lezártnak tekintjük a magunk részéről), így idén egy picit hamarabb indítjuk a nyári szezont, azaz nem leszünk up-to-date-ek már a 2012/2013-as szezonban a megszokott módon (a kupadöntőt kivéve persze).

A kezdőcsapatban a legfontosabb változás, hogy David visszatért, de nem volt egy nagy meccse ez, leginkább csak annak örülhetett (a győzelmen kívül), hogy meglett a századik PL meccse a City-ben (egész pontosan rajta kívül még tizennyolc olyan ManCity játékos van, akinek megvan a száz Premier League fellépése a csapatban).

Agüero is fitt már annyira, hogy végigbírjon egy meccset, Lescott pedig bekerült Kompany mellé a védelembe. Joleon jelenléte jó ómen otthon a kezdőcsapatban, eddig 49 alkalommal kezdett az Etihadban, és ilyenkor nem kapott ki a City (40 győzelem, 9 döntetlen).

A Spurs elleni kezdőből így Džeko (pocsék forma), Milner (múlt heti sérülés) és Nasztaszics (rotáció?) került ki.

A meccset nem szarozással kezdte a csapat, rögtön középkezdésből kapura törtek, igaz Tévez lesre futott, de lelkesedésből ötös!

A lelkesedésre nem lehetett panasz, de a pontosságra annál inkább, a West Ham viszont olyan halvány volt, hogy érezni lehetett, csak várni kell a gólra, jönni fog az.

A 20. perc után már nagyon érett a vezetés, ekkor Silva passzát lőtte kapufára Agüero, aki a 28. percben már nem hibázott.

Egy szokásosnak mondható bal oldali labdajáratás után Silva és Nasri játszott össze a tizenhatoson beül, Samir középre passzolt, Agüero érkezett, 1:0.

Egy percre rá lehetett volna 2:0 is, Nasri lőtt kapura tizenhétről, a kapus kiütötte, az érkező Zabaleta (kár, hogy nem egy másik argentin érkezett) pedig telibe lőtte Jääskeläinent.

Zabman teljesítményét szerencsére nem csak mi ismerjük el. Az elnyűhetetlen bekk bekerült a Premier League szezonjának csapatába. Pablónak vita nélkül helye van ott (max. arról lehet, hogy más City játékos befért volna, vagy sem).

A második játékrészben folytatódott a sablon követése: a City többet támadott, a West Ham kevesebbet.

A 78. percben cserélt Mancini, Silve helyett jött Milner, aki ha már ott volt, szerepet vállalt a második gólban, az oldalvonalnál passzolt Nasrinak, aki továbbadta a tizenhatos sarkánál Yayának, aki nem gondolkodott sokat, becsavarta onnan a labdát. Hatalmas gól! 2:0.

A vége előtt jött még két csere, előbb Tévez-t váltotta Javi García, majd Kolo jött Nasri helyére.

Az idősebbik Touré-ról már lehet tudni, hogy a szezon végén távozik a klubtól, a hírek szerint megvan az utód, akivel közel a megállapodás. A kiszemelt nem más, mint a mexikói listavezető, a Deportivo Toluca argentin (van olasz útlevele is) 27 éves középhátvédje, Diego Novaretti.

Nasriról, akit Kolo váltott viszont semmi olyasmi hír sincs, hogy távozna. A francia nagyon megemberelte magát ma is a csapat egyik (a?) legjobbja volt. Bár Yaya teljesítménye mellett sem lehet elmenni szó nélkül, gólja pazar volt, de az sem semmi, hogy 99(!!) jó passza volt. Embertelen.

A legvégén Carrollé és Harté lett a főszerep, előbb Joey védte a csatár közeli fejesét, aztán sajnos megsérült, ápolni kellett, talán ennek is köszönhető, hogy bevédte Carroll lövését.

Oda az újabb clean sheet, ráadásul egy ilyen Watts-ba illő góllal...

A mérkőzés legmeghatóbb jelenete a 23. percben jött el, mikor az egész stadion felállva, tapsolva emlékezett a tíz éve elhunyt Marc-Vivien Foéra.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

Melyik gól tetszett jobban? Mondd meg a facebookon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr805656614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása