Winners Don't Lose!

2013. május 11. 12:30 - mgyuri

Itt az idő, piszok nagy az esély, hogy nagyon szépen zárjuk a szezont!

A mai meccs helyszíne a Wembley, meg kell ismételni a két évvel ezelőtti eredményt, bármi áron.

Ma nyerni KELL! Pont.

Itt az idő, piszok nagy az esély, hogy nagyon szépen zárjuk a szezont!

A mai meccs helyszíne a Wembley, meg kell ismételni a két évvel ezelőtti eredményt, bármi áron.

Ma nyerni KELL! Pont.

Érdekes kört futnak ír le a 'latics játékosai, a bajnokságban gyakorlatilag az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak, de sikerül a jelek szerint azt is eltörni. A hónapok óta nyeretlen Swansea ellen is kikaptak a hétközi bajnokin (a City kulcsjátékosai addig, pihengettek) így nincs a saját kezükben a sorsuk (én remélem húznak szépen le a Championship-be), rengeteg sérültjük (pl. Maynor Figueroa, Ryo Miyaichi, Iván Ramis, Jean Beausejour) sem javít a helyzetükön.

A kupában ellenben itt vannak a fináléban. Nehezen indultak be, a harmadik ligás Bournemouth AFC-vel újrázniuk kellet (idegenben 1:0-ra nyertek), de utána sima útjuk volt a döntőbe. Annak ellenére, hogy csak a legelső meccsen (a Bournemouth elleni hazai 1:1) játszottak hazai pályán. A Macclesfield Town-t 1:0-ra, a Huddersfield Town-t viszont 4:1-el ejtették ki.

Ezután jött a nagy meglepetés, a klub fennállásának legjobb meccse, életük három perce, az Everton kiütése 3:0-ra.

Ezután a Wembley-ben a Millwall 2:0-val való elintézése új gyakorlat volt csupán.

Ez lesz a City-nek a tizedik kupadöntője, négy vesztes (1926, 1933, 1955, 1981), és öt győztes (1904, 1934, 1956, 1969 és persze a két évvel ezelőtt, a 2011-es) csatán van túl a csapat (a Manchester City a kilencedik olyan csapat, amelyik elérte a tíz kupadöntőt), a Wigan-nak ez az első döntője. A City angliai kupadöntőiről itt, na meg itt bővebben is olvashattok.

Nem mondanám, hogy komolyabban izgulnunk kellett volna a döntőbe jutásig, ezt a szép sorozatot nem kéne ma megszakadni.

Jó ómen mostanság a csapatnak, ha van valami történés a Wembley-ban, és nem a megszokott időben/helyen van az aktuális kupadöntő. Két éve is a Bl döntő miatt került korábbra az FA kupa fináléja, augusztusban pedig a Villa Parkba szorult a Community Shield meccs az olimpia miatt.

Persze a tradíció, a szokások meg minden, de a játékosok kezdenek olyan idény végi formába kerülni, hogy jobbnak tűnik, hogy ma van a döntő.

Jó lenne augusztusban is visszatérni a Wembleyben, egy városi derbivel indítani a következő szezont, furcsa lesz Moyest a rags kispadján látni, reméljük sikerül elindítani egy olyan hosszú és annyi nyert trófeával szegélyezett manchesteri karriert, mint amilyenben Liverpoolban volt része.

De ne szaladjunk ennyire előre, ma még itt a Wigan. Hiba lenne lebecsülni őket, hiába a rossz formájuk, hiába az, hogy legutóbbi hét meccsén gólt sem kapva nyert ellenük a City, ma minden más lesz, tuti mindent bele fognak adni, de ma akkor sem lehet más eredmény, mint manchesteri győzelem!

A kapuban ma is Pantilimon fog állni, és ez így is van rendjén. A román óriásnál felmerült, hogy nyáron eligazol egy olyan csapatba, ahol stabil kezdő lehet, megértem, de sajnálnám ha ez lenne a búcsúmeccse.

Sérült csak egy van a csapatban, a nemrég kórházi kezelésre szoruló Sinclair. A múlt héten lecserélt Yaya mára rendben van, így Mancini a legerősebb csapatát küldheti pályára.

Kezdés: 18:15, vezeti: Andre Marriner, tv: sport 1, stream: itt.

Két éve meglett a Stoke ellen, ma se legyen másként!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr375656620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása