Summer in the City

2013. május 21. 21:45 - mgyuri

Egy éve az utolsó percben vezetett az ellenfél az Etihadban, most is. Akkor tövig rágtam a körmöm, most vetettem egy futó pillantást a monitorra, aztán gyorsan vissza a grillhez.

A nyári szezon már tegnap elkezdődött.

Egy éve az utolsó percben vezetett az ellenfél az Etihadban, most is. Akkor tövig rágtam a körmöm, most vetettem egy futó pillantást a monitorra, aztán gyorsan vissza a grillhez.

A nyári szezon már tegnap elkezdődött.

A meccsen természetesen még mindig Mancini volt a főszereplő. A lelátón megszámlálhatatlan drapéria, zászló és transzparens dicsőítette az olaszt (persze felhangzott a megszokott Mancini dal is), bár magyar csatorna a meccset nem közvetítette (sőt, a világon alig közvetítette valaki a meccset, így furcsa volt a tűéles képpel bíró p2p streamek után visszacsöppenni a "hőskorba" és enyhén pixeles web-patakon sasolni a meccset. Persze az is döbbent, hogy egyáltalán eljutott hozzánk ez mérkőzés, ezt sem gondoltam volna pár éve), szóval ment Mancio éltetése, igazából csak ezért kár, hogy nem adta a digi a meccset (apropó digi, az elmúlt hónap is meggyőzött, ne is vágyjak arra, hogy az előfizetőjük legyek), így a magyar szaksajtó megmaradhatott abban a hitében, hogy csak egy szurkoló fájlalta az olasz menesztését.

Szóval Mancini el. Sokak szerint kudarc az idei két ezüst, de már mondtam az ilyen úri huncutságokat hagyjuk meg más fanoknak. Ugyanezek a hangok szerint nem jó edző Mancio (és Benítez) meg nem jó csatár Džeko (és Torres). Ultimate érvnek mindig ott lesz nekik "az ennyi pénzből ez semmi".

Persze nem mondom, lehetett volna jobb is, de azt hiszem erre a három és fél évre örökké emlékezni fogunk.

Meglepő volt viszont, hogy voltak akik már Manuel Pellegrinit várták, egy kifeszített chilei zászló erről tanúskodott.

Kiddo most sem húzott fel senkit az EDS-ből (kár). A kezdőben a lábát fájlaló Agüero helyén Džeko kezdett, a két szélen Milner és Nasri, a középpályán a teljesen a már rendben lévő Jack Rodwell kapott végre egy helyet a kezdőben.

A védelemben is volt egy kis meglepetés, Kolarov kezdett a bal szélen, Richards pedig középen.

Micah volt itt az igazi meglepetés, az hogy ő kezdett Lescott mellett. Ezzel kapcsolatban egy nagyon furcsa pletykát hallani, miszerint Kompany Ferran Soriano döntése miatt nem játszott az utolsó két bajnokin. A főnök pedig azért döntött így (hangsúlyozom: állítólag), mert Vinny (csapatkapitányként) a kupadöntő után élére állt a (népes) Mancini ellen kikelő társaságnak, amit a menedzserpártiak (Yayával az élen) nehezen viseltek. A főnök a nyugalom megőrzésének az érdekében tette parkolópályára Kompany-t.

Az új menedzser feladata lesz majd az új kapitány kijelölése. A könnyebben emészthető hírek viszont arról szólnak, hogy Vinny és Nasztaszics is totálisan kipukkantak a szezontól és szükségük volt a pihenésre.


Már a kezdéstől kezdve támadólag léptek fel a vendégek. Jobban akarták a sikert és tettek is érte. A labda kevesebbet volt náluk, de megbecsülték, próbálták pontosan járatni és kapura is jóval többször voltak eredményesek, és ami a legfontosabb, egy percig sem voltak hátrányban, nem kellett futniuk az eredmény után.

Egy büdös szót sem szólhattunk volna ha kapnak egy (két) tizenegyest, Lescottnak is a gólvonalról kellett tisztáznia egyszer, szóval nem lepődtünk meg, mikor a 26. percben a védelem (és a középpálya) végigasszisztálta, így senkit sem lepett meg, hogy a végén Pilkington csak betalált.

Ez persze felébresztette a kis buzikat a pályán ténfergő játékosokat, három percre rá Nasri passzolta be a labdát a Norwich tizenhatosára, Džeko a kapunak háttal állva Rodwellhez passzolt, aki jobbal levette, ballal belőtte. Végre valami! 1:1.

Valami, de nem sok, a tempó egy kicsit felpörgött a szünetig. Aztán utána szépen vissza is esett

Egy Norwich szabadrúgás után az istennek sem sikerült felszabadítani, a visszaforgatott labdával Snodgrass lépett meg a jobbszélen, beadott a túlvégen egyedül érkező Holtnak, aki nem tudott nem kapuba találni. 1:2.

Aztán az 59. percben jött egy kis foci, Yaya labdájával a saját térfeléről induló Rodwell lefutotta Whittakert (basszus Jack, te így tudsz nyargalni?! jó lenne jövőre egy sérülésmentes idény), a vágta végén pedig a kapuba lőtt. Klasszis gól. 2:2.

A 65. percben a mezőny legjobbját lehozta Kidd (ez a teljesítmény válogatott behívót ért Rodwellnek), Silva érkezett, így Milner lépett vissza Yaya mellé.

Ez a váltás (nem mintha szegény Kiddon múlna, de a két cseréje olyan retek szarul lépett be a meccsbe, hogy az öreg nem is próbált többet váltani) rendesen megzavarta a csapatot, feltették a védekezésre a koronát. Howson olyan szépen, egyenletes vonalban (kibaszott nevetséges volt, hogy mit is csinálnak a kék mezesek) elgaloppozott a kapuig (csak a vörös szőnyeg hiányzott), 2:3.

Csak a meccs előtt lehetett örülni egy kicsit, Hart újra megkapta az arany kesztyűt, hatalmas gratula!

A csapat már fél lábbal a strandon, a Norwich pedig ezt kihasználta. A szurkolóiknak pedig azt a téves képet, ez a csapat többre hivatott, mint a kiesés elől menekülés. De nem, nem ők lettek jobbak, a City volt most is szar (mint a Wembley-ben), jöhetne végre valaki, aki seggbe rúgja a játékosokat, úgy istenigazából.

Amit még meg lehet említeni, hogy ez volt Mark Halsey utolsó ténykedése játékvezetőként.

Megvolt Kidd második, egyben utolsó meccse a csapat kispadján. Indulhat az új szezon, új remények, új igazolások, új történések.

Új szezon, merőben új felállás, nem csak a City, hanem a Premier League történetében is új fejezet kezdődik.

A bajnokság hat legjobb csapata közül négynél már biztosan új menedzser fog a kispadon ülni augusztusban.

A szezonnak vége, a jövőhéten még egy kis hakni a jenkiknek (már New Yorkban a csapat, ahol a Chelsea elleni meccsek mellett a New York Yankees-el közösen létrehozott New York City FC megalakulása is apropó, hogy ebben mekkora pénz van még pár év míg kiderül), aztán jöhet a pihenés, na meg az átigazolási pletykák.

Várjuk az új edzőt (Pellegrinit vagy mást) és az új játékosokat.

Mindenki Edinson Cavaniról (vagy Falcaóról, akiről már biztosan lehet tudni, hogy elhagyja az Atleticót) magyaráz, pedig az uruguayira (vagy a kolumbiaira) az isten (Manszúr) pénze sem biztos, hogy elég.

Meglepne ha most nyáron (újra) beindulna az eszetlen költekezés, gondolom a Soriano-Begiristain páros által megszabott út jövőre is folytatódik, (nagyon) nagy zseton csak akkor lesz kipengetve, ha valakit (Džekót?) sikerül szép summáért eladni.

A készpénzkímélő megoldást vázolt fel Aurelio De Laurentiis, a Napoli elnöke is, aki nem lenne ellene egy olyan üzletnek, ahol nem egy olyan komoly euró összeg amiről pár hónapja hallani lehetett (20+ millió) és Džeko játékjogát kérnék Cavaniért cserébe.

Az uefa ffp is kezd komolyra fordulni (az ffp ellenszereként már bejelentették, hogy az Etihad kapacítása nagyjából ötezer fővel, ötvenezer férőhely felettire és a valamikor ma hivatalosan bemutatásra kerülő nike is jóval többet csenget, mint az umbro), szóval hiába lesz pénze több lesz az új boss-nak, mint tavaly Mancininek, féktelen pénzszórás nem lesz, persze nagyon kíváncsi leszek miképp alakulnak a dolgok.

Az igazolások már az új menedzser szája íze szerint (is) fognak történni (azért persze vannak előredolgozások is, Kolo mindentől függetlenül megy, míg Clichy aláírt 2017-ig).

együtt tovább

Amint azt tudjuk Mancinivel repült a teljes stábja, sőt nem csak Mancini stábja, a cunami az ifjúsági csapatokat is elérte.

Az u-21-nél már meg is van Lombardo utódja, a Mancini kérdéstől függetlenül elégedetlenek voltak a fejesek az EDS NextGen Series-ben és az u-21 Premier League szerepléssel, így itt nem volt meglepő a váltás.

Az utód házon belülről jött, nem más, mint Patrick Vieira. A francia eddig is az fejlesztésért (utánpótlásért) felelős tótumfaktum volt, de most elkezdheti építeni edzői karrierjét. Sokak szerint Tixi Begiristainék olyan barcásan-guardiolásan belülről probálnak új menedzsert "nevelni" a csapatnak. Meglássuk.

Az utolsó 12/13-as meccs jegyzőkönyve és az összefoglalója:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr555656628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása