New York, New York

2013. június 02. 21:00 - mgyuri

Az elmúlt hetet New Yorkban és vonzáskörzetében töltötte a csapat.

Szezonvégi levezetésként két meccset játszottak a Chelsea-vel, népszerűsítették a sportágat, jótékonykodtak és a vezetők is bejelentetettek egy-két fontos hírt.

Furcsa ez a világ, amíg német csapatok szurkolói söröztek Londonban, addig angol csapatok sörmeccseltek Amerikában.

A legfontosabb dolog ami miatt az Egyesült Államokba érkezett a csapat, hogy bejelentsék: megalakult a New York City FC. Az új klub 2015-ben csatlakozik az észak-amerikai ligához, az egyesület vezetését a City-ben is megfordult volt amerikai válogatott, Claudio Reynára bízták.

A klub tulajdonosa a Manchester City lesz és a New York Yankees-el (a Yankke stadionban lesznek a meccsek), a csapat (milyen meglepő) égszínkék nike mezben fog játszani.

Apropó nike. Az amerikai út másik nagy bejelentése a mezváltás volt. Két előnyös szerződés, jó kis ellenszerei az uefa ffp-nek.

De az út nem csak a bizniszről szólt, hanem a fociról is. Két igazi hírverő sörmeccset játszott a csapat, amit senki sem vett igazán komolyan. Két ideglenes menedzser, fél lábbal mindenki a strandon, jó hangulat, jótékonykodás (az oklahomai katasztrófa áldozatainak javára), rengeteg gól.

Az első meccset St. Louis-ban játszották és a Chelsea-nek sikerült 3:0-ás előnyből elbuknia a mérkőzést.

Hart (Wright, 45.) - Zabaleta (Maicon, 61.), Rekik (Boyata, 79.), Kompany (Richards, 45.) - García, Yaya (Huws, 45.) - Silva (Nasri, 45.), Aguero (Džeko, 45.), Rusnák (Milner, 61.) - Tévez.

A Chelsea: Cech (Blackman, 61.) - Ivanovics (Ferreira, 45.), Christensen, Cahill (David Luíz, 45.), Cole - Obi Mikel, Loftus-Cheek (Ake 80.), Azpilicueta (Ramires, 45.), Mata (Oscar 45.) - Benayoun (Marin, 61.), Ba (Torres, 45.).

A második meccs a Bl döntő után kezdődött. A helyszín a "testvércsapat" a New York Yankees stadionja volt. Most fordított volt a meccs alakulása, a City húzott el, a Chelsea kapaszkodott, de ők még egyenlíteni sem tudtak.

Hart (Wright 45.) – Zabaleta (Maicon, 45.), Kompany (Lescott, 45.), Boyata, Kolarov – Yaya (Rodwell, 45.), Barry – Silva (Milner, 45.), Agüero (Razak, 45.), Nasri – Tévez (Džeko, 45.).

A Chelsea: Hilario (Cech, 45.) – Azpilicueta, Christensen, David Luíz (Mata, 61.), Ake – Ramires, Mikel, Loftus-Cheek (Ferreira, 42.), Oscar (Benajun, 66.) – Torres, Ba.

Közben hivatalossá vált, Kolo Touré a Liverpoolban folytatja. Kolonak nem a játéktudásával volt a gond, az új vezetőség álláspontja szerint túl sokat keresett ahhoz, hogy a kispadot koptassa.

Agüero viszont meghosszabbította a szerződését így a csapat gerincének van új kontraktusa (Hart, Clichy, Kompany, Zabaleta, Yaya, Silva. Nasztaszicsot egy éve hozták és Kun pedig most hosszabbított).

A csapat nagy része adott, már csak az új menedzser (és egy-két új játékos) hiányzik (Pellegrininek állítólag már szóbeli megállapodása van a vezetőséggel), jöhet az új szezon, a Bl sorsolás (a hírek szerint a harmadik kalapban a csapat). Várjuk már.

A játékosok elindultak a vakációjukra (néhányuknak van még válogatott kötelezettsége), mielőtt a gép felszállt, ezt a dalt dúdolták:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr295656630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása