Helsinki? Még nem nyugat

2013. augusztus 13. 20:30 - mgyuri

A múlt hét legfontosabb eseménye, a CityLive elnevezésű dzsembori volt, ahol hivatalosan is bemutatkozott a közönségnek Manuel Pellegrini, az új igazolások, és az egész csapat.

A pofavizit mellett a tavalyi év teljesítményeit is elismerték, a díjazottak:

 

  • az év ifjúsági játékosa: Marcos Lopes
  • az év utánpótláskorú játékosa : Matija Nasztaszics
  • az év teljesítménye: Yaya Touré
  • az év gólja: Sergio Agüero (a Liverpool ellen)
  • az év játékosa: Pablo Zabaleta

 

A móka a zseniális Miles Kane koncertjével zárult.

Az ünneplés után várt szombaton egy mérkőzés a srácokra, Helsinkiben az Arsenal ellen.

Az utolsó felkészülési meccsre ezt a kezdőt gondolta ki Pellegrini: Hart - Zabaleta (Richards, 45.), Kompany, Lescott (Boyata, 85.), Clichy - Fernandinho (Rodwell, 78.), Yaya (García, 67.) - Milner (Nasri, 45.), Silva (Jovetics, 67.) - Džeko (Navas, 45.) Negredo.

Maga a meccs nem volt egy fáklyás menet, nem hiányzott ez a házhoz visszük a Premier League-et hakni utolsó, finnországi állomása.

Bágyadt, az alapozástól (utazástól?) enervált volt a gárda, és meg is lett az eredménye.

A kezdőcsapat amúgy megint volt inkább 4-2-2-2, mint 4-2-3-1, erre a hadrendre csak a szünet után állt át a gárda, de nem megy ez még zökkenőmentesen, nagyon nem.

Yaya sem tűnt ki, pedig Fernandinho érkezésével ismét kezébe vehetné az irányítást, nos ebből sem lett semmi.

A védelem sem volt valami nagy eresztés, ilyen hibákat nem szoktunk meg az elmúlt két bajnoki szezon legjobb védelmétől, Hart teljesen kiszolgáltatott volt mind a három benyelt gólnál.

A helyzetkihasználás is egyértelműen pocsék volt, Silva inkább hisztikézett, Džekónak sem ment most, Jovetics mintha be sem jött volna, Negredo is hagyta ki egyiket a másik után, végre összejött neki.

Azzal sem lehet takarózni, hogy a Ramsey-Walcott páros bitang meccset pörgetett ki, és tényleg majdnem minden beakadt nekik (Giroud mekkora pimasz gólt tolt, teatyaég). Javítani van idő még (van is mit), az első meccs is alkalmas lesz a gyakorlásra a 'castle ellen, mert a jelek szerint idő kell még Pellegrininek és a srácoknak a legjobban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr235656663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása