Most indul csak igazán

2013. szeptember 14. 10:30 - mgyuri

Vége az átigazolási szezonnak, lefutottak az első meccsek, indul a Bajnokok Ligája, egy hét múlva városi derbi, ma pedig olyan stadionba látogat a csapat, ahol még nem nyert bajnokit.

Ma aztán igazán elindul az idény. Előtte átfutjuk mi is volt eddig, hogy mi lesz? Azt nagyban befolyásolja az előttünk álló hét nap.

Vége az átigazolási szezonnak, lefutottak az első meccsek, indul a Bajnokok Ligája, egy hét múlva városi derbi, ma pedig olyan stadionba látogat a csapat, ahol még nem nyert bajnokit.

Ma aztán igazán elindul az idény. Előtte átfutjuk mi is volt eddig, hogy mi lesz? Azt nagyban befolyásolja az előttünk álló hét nap.

Pellegrini jött, a múltját kiveséztük (itt és itt) elég rendesen. A jelenéről meg a következő hét mond ítéletet.

A nyáron a klub (hozzávetőleg, pontos adatot senki sem tud) eltapsolt száz millió fontot, a bevétel ellenben meg kb. tíz volt. Sokan sápítozva emlegetik az uefa ffp-t, nekik üzenem: minden rendben.

Tavaly gyakorlatilag nullára lett kihozva az átigazolási szezon, nem is beszélve arról, hogy aki jött az kevesebbet keres, mint aki ment, ezek mellet a bevételek évről-évre emelkednek, nem csak a szponzorok miatt, hanem az új tv-s szerződés miatt is ömlik be a PL-be.

Ennek hatására nagyot fordult a világ, Ady Endréért Mesut Özilért több pénzt fizetett ki az Arsenal, mint amit a City valaha kiadott egy játékosért. Egy Soton lazán megvesz egy Osvaldót, a Sunderland meg Giaccherini-t az olasz bajnoktól. Köszönjünk néked Bosman, és minden egyéb illetékes szent.

A távozási oldal ez volt idén:

Az ifi csapatból távozott a ballábas román védő, Nicolae Marin. Marin tavaly érkezett a Lazióból, de a jelek szerint hiányzott neki Olaszország, mert most a Juventusba igazolt.

A fiatal olasz csatár, Mattia Nocco is csak egy évet húzott le Manchesterben (ő a Milanból jött tavaly), de már távozott is Svájcba, a Sion csapatába.

Keston Davies sem volt türelmes, szintén egy évet volt Manchesterben, a Fulhamból jött, walesi révén pedig ő is hazatért, a Swansea-hoz igazolt.

A fater távozásával Filippo Mancini-nak sem volt maradása, ő még nem talált csapatot (még Kispesten sem kell?!).

Ryan McGivern-t a skót Hibernian vitte, Omar Elabdellaoui-t a német Eintracht Braunschweig, mivel stabil játékos lett a bundás egyben, Egil Olsen be is hívta a norvég válogatottba.

Az u-21-ből Denís Suárez a legnagyobb veszteség, a Barca B csaklizta el, tavaly Joan Románt vitték, jövőre remélem nem Pozo megy oda.

Három nagy fizetésű, idősödő játékostól is sikerült megválni, Kolo Touré a Liverpoolba, Wayne Bridge a Readingbe, Santa Cruz pedig a Malagába. Értük egy penny sem jött, de hármuk jövedelme több, mint egy millió font volt havonta.

Maicon nem zavart sok vizet, a Roma vitte el.

Nem egy játékos ment kölcsönbe: Albert Rusnák januárig a (már több ifistánál is bevált) a harmadik ligás Oldhamben edződik. Luca Scapuzzi meg a Serie B-ben (ő az égész idényben) a Sienában, Mohammed Abu pedig a dán Aarhus-hoz került.

A kevés szerepet kapó Scott Sinclair a WBA-ban próbál magára találni, Abdul Razak pedig a meggyengült Mahacskalába került.

Angliában maradt Reece Wabara (Doncaster Rovers) és Harry Bunn (Sheffield United).

Távozott egy ász is. Tévez... Még mindig felsírok, hogy elment. Teljesen egyetértek Noel Gallagherrel, aki a legutóbbi brit választásokon (nem tudott dönteni a gennyes tus és a redvás szendvics között) a szavazólapra csak ennyit írt: Tévez az isten. Két meccs, két gól a Juvéban...

Barry ment utoljára, pedig az első érkező az ő pótlására jött. Fernandinho a sok faszkalapnak, aki nem értette Gareth szerepét nem hoz sok vigaszt, de már pörög a srác, a Hull ellen ő lett a mezőny legjobbja.

Jesús Navas is kezd beépülni a szervezetbe és az sem jöhet rosszul az önbizalmának, hogy hosszú idő után gólt lőtt (Chilének, időn túl hozta 2:2-re a meccset a spanyoloknak).

Negredo nagyon keményen tolja, ha nem félvak a partjelző a 'castle ellen, három meccsen három gólja lenne. Jovetics eddig nem tudott pályára lépni és ez a sors vár Martín Demichelis-re is, hamar lesérült.

Természetesen jöttek játékosok a fiatalokhoz is, három spanyol érkezett az u-18-as gárdába: José Angeliño (balhátvéd), Pablo Maffeo (jobbhátvéd), Manu García (középső középpályás).

Két csatár is jött ide, Denzeil Boadu angol korosztályos váltogatott az Arsenalból, a francia Thierry Ambrose pedig az Auxerre-ből.

A mai meccsen ismét hátvédpara lesz, Richards, Kompany és Demichelis tuti nem fog tudni játszani, lehet a csere újfent Javi García (nem is értem mi van Boyatával, játszani nem játszik, elmenni meg nem ment, talány).

Kérdéses Silva sorsa is, a válogatottban meghúzódott a combja, így talán előtérbe kerülhet a jó formában lévő (a Fehéroroszok ellen is betaláló) Nasri.

Kedden itt a BL, lehet készülni a rotációra. Pellegrini gondjait enyhíti, hogy Jovetics felépült, Milner is játékban volt a válogatottban, Kolarov a jól sikerül Hull meccs után Wales eltángálásában is szerepet vállalt:

A hazaiakról:

Nem láttam Stoke meccset még ebben a szezonban, szóval nem tudom mennyire változott meg a Potters Tony Pulis távozásával, megmaradt-e a kedves (kellemetlen?) rögi-csapat jelleg, még nem tudom, de pár óra múlva okosabbak leszünk.

Az eredményeik mondjuk nem rosszak. Kezdetnek kikaptak idegenben (ott mondjuk most ki nem kap ki?) Liverpoolban, aztán jött két győzelem, otthon az újonc Crystal Palace ellen (2:1) és idegenben (na, ez már meglepetés!) a West Ham pályáján (1:0).

Pulist Mark Hughes váltotta, akinek rövid, ám annál sikertelenebb regnálásának nyomai (a fent taglalt játékosmozgásokkal) végképp kezdnek a homályba veszni, de a jó Mark mostanában azért (Sturridge remek formáját látva) újfent beszédtéma a City szurkolók közt, sajnos negatív értelemben.

Pulis mellett egy igazán emblematikus figura is elment: a dobógép Delap. Mellette nincs már Stoke-on-Trent-ben a csatár Cameron Jerome, a kapus, Carlo Nash, a védő, Matthew Upson és a középpályás, Dean Whitehead sem.

Michael Owen nem volt sokáig (és sokszor) a Stoke piros-fehér mezében, de csak egy korszakos ász volt, a nyáron visszavonuló csatárzseni.

Akiket vettek: az osztrák válogatott jobbszélsőt, Marko Arnautovic-ot hozták el a Werder Brementől (meg is kapta a tízes mezt), a holland válogatott bal oldali védő, Erik Pieters a PSV-t hagyta ott, egy másik bal lábas védőt is szerváltak, a fiatal spanyol Marc Muniesa-t a Barca B-ből.

Ketten kölcsönbe érkeztek, a marokkói balszélső, Oussama Assaidi a Liverpoolból, míg Hughes számára (számunkra aztán még inkább) ismerős Stephen Ireland az Aston Villából jött. Remélem Stephen összekapja magát és lesz még belőle focista.

A mai nap két középpályásuk szereplése kérdéses, Glenn Whelan sérült volt a héten, Charlie Adam pedig kedden a skót válogatottban húzódott meg.

Nem veszélytelen csapat a Stoke, nem csak azért, mert ugyanannyi pontjuk van, mint nekünk, hanem azért is, mert még sohasem nyertünk ezen a pályán bajnoki meccsen.

kezdés: 16:00, vezeti: Clattenburg, tv: nuku, stream: talán itt.

Bajnokin nem, de a kupában már megtört a jég idén januárban, akárhogyan, de ma ismét le kell őket csapni!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr545656693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása