Az esélytelenek nyugtalanságával

2013. október 03. 22:22 - mgyuri

Az esélytelenek nyugtalanságával figyeltem a meccset. Rémisztő volt. Nem mondanám, hogy a Bayern az új Barca (főleg azért, mert a gránátos törpék soha nem tudtak ilyen félelmetessé válni a szemeben, mint ez a bajorországi világválogatott), ez a csapat egyszerűen brutális.

Senki nem nyert még így az Etihadban. Földig hajolok a Bayern München és Guardiola előtt.

Az esélytelenek nyugtalanságával figyeltem a meccset. Rémisztő volt. Nem mondanám, hogy a Bayern az új Barca (főleg azért, mert a gránátos törpék soha nem tudtak ilyen félelmetessé válni a szemeben, mint ez a bajorországi világválogatott), ez a csapat egyszerűen brutális.

Senki nem nyert még így az Etihadban. Földig hajolok a Bayern München és Guardiola előtt.

Délután legalább kellemes volt az élmény, az Ifjúsági Bajnokok Ligájában úgy nyertek a fiatalok a német srácok, ahogyan Robbenék este Agüeróék ellen (hál' istennek az eredményt legalább nem kopizták le).

Ezért érdemes volt lelépni a melóból, esküszöm beszerzek egy Lopes mezt!

Estére viszont vissza is lehetett volna menni gályázni.

A meccs nem indult jól, Guardiola jó húzással nem Mandzukic-nak, hanem Müllernek szavazott bizalmat a csatársorban, piszok jól tette. Remekül felkészültek a City játékából és mázlijuk is volt, nagyon hamar megszerezték a vezetést, aztán már szó szerint azt csináltak, amit akartak. Oké, Ribery nagyon jól eltalálta a labdát, de ne már. Hart az újabban felvett szokása szerint nyelte be a gólt.

Ennyire kiszolgáltatottnak még nem láttam hazai pályán a csapatot, mint az első félidőben (de idegenben sem gyakran). Két hete egy piros mezes mezes csapat lett lecumiztatva ugyanitt, most fordult a kocka, most egy másik piros gárda jött és mi kerültünk a lőcs rosszabbik végére.

Tíz perc sem ment le a második félidőből, már kettő a hátrány. Clichy amit csinált... Anyám. Lefagyott, mint a Windows '98. Úgy állt ott, mint lófasz a lakodalomban, nem lepett volna meg, ha ott helyben elássa magát a szögletzászló mellé. Használják a béna kacsa kifejezést, na ő olyan volt, ahogy ott emelgette a kezecskéit.

Rövidzárlat, megint alig telt el néhány perc a második és harmadik benyelt gól között, mint Birminghamben.

Fernandinho-tól úgy lett elvéve a labda, mint a pinty, Robben túl nagy falat volt Nasztaszicsnak. 0:3.

A 76. percben zárult a Bayern show, amit Müller kapufája előtt a védelem művelt... Agyavilág. Tanár-diák volt ez a javából.

Pellegrini megbukott ezen a meccsen. Lehet itt bármi az idény végén, ezt a pofont még emlegetni fogjuk. Nem valami bő a taktikai repertoárja, most sem ájultunk el a húzásaitól.

Azt hittem lefordulok a kanapéról, hogy nem cserélt a szünetben. Azt csináltak a középpályán amit akartak, nem kellett volna valamit csinálni?!

Nem mondom, hogy 'na ezért kurva érdemes volt váltani' de a hatvanadik perc tájékán motoszkált valami ilyesmi a fejemben.

Először az 57. percben volt egy csere, Džeko-Negredo. Nem kárhoztatom Edint, ez egy ilyen bicikli (amúgy meg labdát sem nagyon kapott), nem egyszer ő lőtt gólt beszállva.

Idegileg nem kicsit kivolt a gárda. Nem csoda, a labda csak mutatóban volt náluk, rengeteg les, pontatlanságok, felesleges szabálytalanságok (hihetetlen volt, hogy Nasztaszics megint csinált egy ugyanolyan szabálytalanságot a tizenhatos előtt, mint a Villa ellen).

Furcsa volt látni, ahogy (az amúgy már sárgalapos) Agüero brusztol a labdáért a saját térfelén.


A 70. percben páros csere volt. Nasri helyett Milner, Agüero helyére Silva. Agüero talán ennyit bírt, Nasrira meg ráfért (előtte kapott sárgát), kezdett bepörögni. Amúgy Navasra is ráfért volna egy kis pihenés, megint pocsék volt, olyan akár egy 2013-as dombitibi robot, gyorsabban fut, van rajta néhány újabb skill, de alapvetően még mindig nagyon pontatlan.

A cserék mind jók voltak, Milnernek volt egy szép lövése, Negredo gólja klasszis volt, Silva pedig ha nem a lécet találja telibe Boateng kiállítása után, brutális hét percet láttunk volna. De maradt az 1:3.

Búsongani kár, semmi sincs veszve, talán még tanulni is lehet ebből. Kell minimum négy pont a CSZK ellen és  lehet várni a sorsolást. Pont. Szombaton már jön is az Everton.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló (ne nézzétek meg):

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr125656713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása