Clash of Titans

2014. február 18. 17:00 - mgyuri

[youtube http://youtu.be/0wlhUDoh8n0]

Eljött ez a nap is. Itt a Barcelona. Fuck. Sohasem hittem volna, de egy ki-ki meccsre készülhetünk majd valamikor ellenünk. Most itt van ez is. A titánok harca. Nem voltak nekem szimpatikusak igazán soha, a Cruyff féle Barcánál pölö tapsikoltam, mikor laposra verte őket a Milan Athénban, a van Gaal gárdától pedig kirázott a hideg. Minden voltak, ami a City nem. Most meg itt állunk egymással szemben. Persze jönnek majd, azzal, hogy összevásárolt a City, meg a többi bla-bla, de addig amíg a ManCity-t most irányító Soriano-Begiristain páros mentette meg a katalánokat a totális csődtől (a mai napig fél milliárd eurós tartozást görgetnek maguk előtt), a sztárjaikat rekordfizetésért láncolják magukhoz, az EU vizsgálódik a jogtalan anyagi előnyszerzésük miatt (a Madriddal és még egy-két klubbal egyetemben) a spanyol csapatok többségével szemben, amíg ilyen igazságtalan a la ligában a tv-s pénzek elosztása, amíg az ő mezszponzoruk is egy közel-keleti légitársaság és az elnöknek le kell mondania a Neymar szerződtetésével kapcsolatos suskus miatt.... Na, én ezeket végiggondolva egy rossz szót sem szólnék a City-re a Barca fanok helyében.

[youtube http://youtu.be/Qlc5BfxXhuY w=700]

Ez a Barca már nem az, akinek térdelt egész Európa, de nyomokban még nagyon is. Az minden esetre tény, az utóbbi években a kieséses szakaszban az idegenbeli meccsek döntő többségét nem nyerték meg. Ez is tény.

Persze bármikor kijöhet belőlük az állat. A Xavi-Iniesta páros öregszik, elő fognak csalogatni magukból egy (az ellenfeleknek) rettenetes hattyúdalt, de azt tartogassák csak jövő ilyenkorra.

Idegenben húzós meccsük a bajnokságban (és a szuperkupában) az Atletico Madrid ellen volt, két ikszre futotta tőlük, Bilbaóban pedig kikaptak 1:0-ra. Hibázni már tudnak ők is. Ami nekünk a Chelsea elleni bajnoki volt két hete, az nekik a Valencia elleni meccs volt, otthon csúsztak el baromi nagy meglepetésre 2:3-ra.

Sérültjük nincs. Martino Barcelonája már nem Guardiolájé, de nem is Vilanováé el sem tudnak képzelni egy olyan 7:0-ás kiesést, mint tavaly (mi simán) a Bayern ellen, de még egy szorosat sem. Kemény lesz.

A München ellen mi is megfáztunk, az egy dolog. Ma sokkal nagyobb koncentráció kell a katalánokkal szemben.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Jpqi24TLWWA w=700]

A rossz hír: Agüero nem fog ma játszani (talán szombaton leülhet a kispadra). A jó: Fernandinho teljes értékű edzésmunkát végez (szerintem kezdeni fog). Sergio mellett Nasztaszicsra  és az eltiltott Milnerre nem lehet számítani.

Pellegrini a tegnapi sajtótájékoztatón mondott még egy érdekeset: 'City The Only Club In Manchester'. Minden szava igaz, ezen legfeljebb Salfordban morgolódnak egy kicsit, de őket most senki sem kérdezi.

Pelle persze nem becsüli le a mu múltját, de azon lesz, hogy ez az állapot tartós legyen. Ennek érdekében ma is támadni fog a gárda ezerrel.

edzés

Ez egy olyan meccs, amitől fogalmam sincs mit várjak. Pellegrini ismeri őket, ebben hiba nem lesz, de maximális koncentrációra lesz szükség. Két éve a másik spanyol gigász megszenvedett az Etihadban, ma viszont nem egy fokkal emelni kéne a tétet. Két-három gólos (nulla találatlattal a túloldalt, de szép is lenne!) győzelem esetén már mernék nagyobb összeget feltolni a továbbjutásra.

Ha ma is sikerülne olyan meccset játszani, mint a Chelsea ellen és nem kapnánk gólt, akkor már csak ennyi lenne a dolgunk a Camp Nou szép zöld gyepén:

Tippem szerint a Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov – Fernandinho, Yaya – Navas, Silva, Nasri – Negredo tizenegy fog kezdeni.

Tényleg nehéz bármit is írni. Durván nehéz meccs lesz. CTID!

kezdés: 20:45, vezeti: Jonas Eriksson (svéd), tv: sport1, stream: itt

2003-ban a stadionavatón jártak a katalánok utoljára  az Eastlands-en. Minimum egy ilyet!

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr8212477915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kid21_ 2014.02.18. 17:20:00

Bár kihúznánk gól nélkül... De mivel Pelle tuti nem fog a játékfelfogásán változtatni, és egyik csapat sem az az óvatoskodó fajta, szinte biztos, hogy ma is teljes gázzal megyünk előre, így az is benne lehet a pakliban, hogy az győz majd este, aki egy sok gólos meccsen eggyel több gólt rúg. A középpályán dőlhet el a meccs. Bízzunk benne, hogy nem úgy fogjuk nyomozni a labdát, mint ősszel a BM ellen otthon... Zaba-Demichelis-Vinny-Clichy bekksor lenne talán az ideális mára.

mgyuri 2014.02.18. 18:20:00

remélem a havi egy szar meccs megvolt a Chelsea ellen. nem szabad őket élni hagyni és igen, tényleg a pillanatnyi forma dönt mindenről

Kid21_ 2014.02.18. 18:44:00

Manszúrnak meg muszáj lesz megint fakítani valamit... :))

mgyuri 2014.02.18. 18:48:00

jah, eddig minden meccset megnyertünk amit megnézett személyesen :D

Pálka 2014.02.18. 19:22:00

Szerintem no para, Yaya lerendezi :)

mgyuri 2014.02.18. 19:39:00

A kezdők: Hart - Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy -Navas, Yaya, Fernandinho, Kolarov - Silva - Negredo

mgyuri 2014.02.18. 19:41:00

A Barca: Valdes, Alves, Pique, Mascherano, Alba, Busquets, Xavi, Iniesta, Fabregas, Messi, Sanchez

mgyuri 2014.02.18. 19:43:00

A pad: Pantilimon, Lescott, Richards, García, Nasri, Jovetics, Džeko

mgyuri 2014.02.18. 19:50:00

A cseréik: Pinto, Bartra, Adriano, Song, S.Roberto, Pedro, Neymar

Definitely Maybe 2014.02.18. 19:59:00

Nekem hosszu ido ota az elso meccs, ahol total nem izgulok elotte semennyire sem. Hazai fronton most mar 3 szinteren is realis esely mutatkozik trofeara, es minden meccs elott szarra aggodom magam, talan emiatt sem ereznek semmi banatot, ha a BL-bol kiesnenk. Legyen egy fasza meccs es mutassuk meg a Barcanak, hogy tudunk kurva jol is jatszani, ennyi nekem eleg. Persze nem fogok bankodni, ha vegul nem megerdemelten jutnank tovabb... De azert a Citynek elsosorban ez egy hatalmas unnep, eleg olvasni par hozzaszolast a Bluemoonon, maskor mast se lehet hallani, csak meccsek elott a fellengzos dumakat, hogy hogyan picsazunk el mindenkit, most meg minden regi szurkolo elerzekenyulve viseltetik azirant, hogy maga a Barcelona Messistol Iniestastol fog jatszani BL meccset Manchesterben. :D Oriasi dolog ez tenyleg, semmi sem ronthatja el, hacsak nem lesznek extra korulmenyek, mint pl. biro es egyeb. Maga a meccs nyilvan annal jobban kihoz majd a sodrombol / extazisba hoz. :) A kezdo meglepett, de kit nem? A Kolarov-experiment eleg durva, Nasrinal remelhetoleg odafigyelobben vedekezik, megiscsak hatved, vagy mi, bar ez nem mindig latszik. Jovetic kicsit hianyzik nekem, az elmozgasaival sok zavart okozhatna... De ha Fernandinho hozza a serules elotti onmagat, akkor mar tul szarul nem johetunk ki a meccsbol.

mgyuri 2014.02.18. 20:02:00

ajjaj, nem vagy negatív :D

mgyuri 2014.02.18. 20:03:00

jeeee. kaszinósgyurka, vinczeottó, részegsanyi.

Kid21_ 2014.02.18. 20:29:00

pfej... mindent megtesznek, hogy minél később kapcsoljak oda... :D

Definitely Maybe 2014.02.18. 20:43:00

viszont elfelejtettem bort venni, a kurva eletbe!

Kid21_ 2014.02.18. 21:38:00

A védekezés rendben van, 1-2 alkalommal tudott talán csak igazán közel kerülni a barca a kapunkhoz. Támadásban kellene kicsit több bátorság, kreativitás, bár eléggé meglátszik, hogy Nasri helyén Kolarov játszik, ezért sem vagyunk annyira élesek. Kíváncsi leszek, hogy Pelle meghúzza-e azt, hogy "előrecserél", ergo behozza Nasrit. Ha meg akarjuk nyerni a mai meccset, akkor fel kell pörgetni a tempót, mert így sztem a katalánok kezére játszunk. A svéd bírón meg látszik, hogy svéd. :)) Kicsit több faultot fúj be, mint egy angol....

boldfalcon 2014.02.18. 21:55:00

Csak büntetővel megy a buzi törpének. :)

mgyuri 2014.02.18. 22:23:00

az egész a TE hibád!

mgyuri 2014.02.18. 22:39:00

áááá, de kibaszott bosszantó lett ez így. fuck.

Definitely Maybe 2014.02.18. 22:53:00

Meg mindig a pozitiv aura vesz korul, szal: kurvara tetszett, ahogyan nem adtak fel a vedok a jatekukat az emberhatrany utan sem. Kompany, de neha Zabaleta is sokat kockaztatott olykor, de altalaban bejott, es boven benne volt vegig a meccsben az x. Silva, Yaya, Ferna es Kompany ma szetdolgoztak magukat, jol jon a 4 nap pihi. Kajak tetszett a jatekunk vegig, de ebben benne lehet, hogy tenyleg szinte 'tet nelkuli' meccskent tekintettem ra vegig. :D Demichelist a mai utan mar en sem tudom vedeni, pedig pazar szereleseket mutatott be az elso felidoben, de tenyleg. Sajnos utana azt hitte magarol, hogy Superman. Elvettek a lesgoljukat, de ez mar nem szamit sokat, a 0-2 szinte semmi eselyt nem ad nekunk a visszavagora sajnos. Kar, a 0-1-gyel azert talan-talan valamit meg kezdhettunk volna egy felgyogyult Agueroval. Egy masik napon minimum elerunk egy dontetlent ilyen jatekkal. Az, hogy kivul volt Demichelis faultja, tenyleg nehezen itelheto meg a bironak, nem hibaztatom azert, viszont fogalmam sincs, hogy miert nem fujtak be azt, amibol indult az akcio. Az egesz meccsen minden fost befujt ez a dilettans, itt meg konkretan Busquets belerugott Navasba.

Kid21_ 2014.02.18. 22:55:00

egyszer találtak rést, rögtön ki is használták, más kérdés, hogy a fault talán kívül volt.. a második gólért pedig kár, lehet kinyírta az egész párharcot is... fel van adva a lecke. nincs katasztrófa, jövőre max. újra nekiveselkedünk a bl-nek, egyetlen manchesteri csapatként :DD

mgyuri 2014.02.18. 23:07:00

szar ez így, mert nem volt tizenegyes, de kurvára nehéz ezt jól megítélni. de ilyen előrejátékkal nincs keresnivaló a Barca ellen.

Mozuto 2014.02.18. 23:12:00

Nem tudom ti hogy vagytok vele de en csalodott vagyok. Na persze nem a vereseg miatt,erosen benne volt ez a pakliban hanem amiatt,hogy megint BELEFOSTUNK A GATYABA. Mi a tokomert kellett ennyire melyen jatszanunk? Folyamatosan a vedelem es az oda visszahuzodo kozeppalya szerzett labdakat,onnan pedig ment az ivelgetes meg a szelekre lepasszolgatasos buzulas. Mikor jon el az az ido,amikor felmerjuk vallalni a kokemeny tamado jatekot egy olyan csapat ellen IS,mint a Barcelona? Miert kell allanodan befosnunk ilyen csapatok ellen? Semmiben de semmiben se jobb ez a Barcelona jelenleg,mint a City...csak ok magabiztosak,mi pedig osszepisalt nadraggal harcolunk azert,hogy ne kapjunk ki. Miert ezert kell harcolni...miert nem azert,hogy nyerjunk? Szamomra egy kicsit felhaborito,hogy egy ilyen KLASSZIS kozeppalya,mint a mienk inkabb vedekezik,nem pedig iranyitja az oveit. Miert,miert,miert?! btw,azert Captain Kompany-nak vastaps a ma esti produkciojaert,ismetelten ember feletti munkat vegzett. Mas...Jovetics miert nem jatszott? Es miert kellett (megint) az 1 csataros jatekot eroltetni,amikor tudjuk nagyon jol,hogy Dzeko es Negredo mennyire erzik egymast...es most vissza is kanyarodhatunk a HSZ elso felere ugye. Bosszanto ez a ma esti meccs,de nagyon. /fejrazos szmajli/

mgyuri 2014.02.18. 23:18:00

a támadójáték baromi halvány volt. egy teljesen ismeretlen játékstílus, kellett idő míg átállt a gépezet a második gólért nagyon nagy kár, de tényleg, fejet fel. idegenben meg kéne egy olyan meccs, mint a bajorok ellen

Definitely Maybe 2014.02.18. 23:21:00

Dzeko es Negredo erzik egymast? Hm. A West Ham ellen max. Ma luxus lett volna. Azt mar sosem tudjuk meg, mi van, ha egy kevesebbet vedekezo, de ugyesebb jatekos jatszik Kolarov helyen, ez talan felhozhato Pellegrini ellen, mert megiscsak negativ kicsengesu lepes volt. Kompany is azt mondta meccs utan, hogy tul sok respektet mutattunk nekik, es nem ok voltak a legjobb ellenfelunk iden, es verheto volt a meccs. Ebben is van valami.

mgyuri 2014.02.18. 23:23:00

félreérted, nem beszarás volt ez. Jovetics még nem 100%, ezért nem volt. Kolarovval stabilitást akart Pelle, Nasri sem bírna még egy meccset, pláne nem a Barca ellen. Edin és Negredo? háát, nem tom' utólag lehet, hogy jó lett volna, de komolyabb csapat ellen inkább szívták el a levegőt egymás elől amúgy meg tényleg baromi jó ez a Barcelona, nem összepisálták magukat, hanem egyszerűen nem ment ez ellen a játékstílus ellen. nagyon érzik egymást a törpék, de egy Agüeróval és egy kis szerencsével akár a győzelem sem lett volna irreális

Kid21_ 2014.02.18. 23:37:00

Pelle elég rendesen, talán Mancinin is túltéve kiverte a balhét a svéd miatt a sajtótájékoztatón... :))
süti beállítások módosítása