Bajnokcsapat!

2014. május 11. 21:00 - mgyuri

Bajnokcsapat

Büszkék vagyunk. Köszönjük!

Ma ünneplünk, tegyétek ezt ti is!

#pride_in_battle

#champions

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr6212477993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kid21_ 2014.05.11. 21:41:00

Most, hogy végre nyert "egy" kupát Európában, már jó edzőnek lehet nevezni Pellegrinit? :)

MLM_poharam 2014.05.11. 22:44:00

Gratula. :) Pelle igazán megérdemelt már egy ("rendes") trófeát. Itt az idő, hogy jövőre a BL-ben is virítsatok valami nagyot, fogtok is!

Definitely Maybe 2014.05.12. 02:00:00

Sokaig nem ertettem, miert nem birom en sem Gerrardot, amellett, hogy azert az evek soran felhalmozodhatott rengeteg dolog, ami miatt megsem kene ugy gondolnom, hogy 'de o mennyire megerdemli', erre most olvasgatom redcafet [khm..], es onnan tudom meg [azota utananeztem], hogy Phil Collins a kedvence... Ezek utan hulyen erzem magam, hogy egyaltalan megkerdojeleztem az intuiciom. Mit varhat maga Gerrard az elettol ezutan? :D Nehezen foghato fol, hogy ezutan barki is sajnalja.

Kid21_ 2014.05.12. 16:10:00

"arab játékszer, úgyis ott hagyja" stb. szép volt sixx, érvek nélküli tipikus hamis közhely puffogtatás korán reggel. :)) http://www.digisport.hu/video/20152

mgyuri 2014.05.12. 19:21:00

kit érdekel minek nevezik :D

mgyuri 2014.05.12. 19:22:00

ebben igaza lett a vörös fejű vén piásnak, a jó anyját :D

mgyuri 2014.05.12. 19:24:00

minek nézed azt a szart?!

Kid21_ 2014.05.17. 18:09:00

alakul a buli a Wembleyben :DD

mgyuri 2014.05.17. 18:38:00

lefújhatná már

Kid21_ 2014.05.17. 19:00:00

Sagna biztos egész nyáron várna egy City-arse community shield-meccset :D

mgyuri 2014.05.17. 19:22:00

a mai hírek szerint van gál vinné szalfordba

jolo!! 2014.05.20. 19:43:00

Hali, a yaya-gate miatt néztem fel ide, elég vicces a sztori. Am lenne egy nem támadójellegű kérdésem, tényleg ne vegyétek sértésnek. Szval hogyhogy ilyen lassan nő a city fanbázisa? Annó a Chelsea-nek eléggé dinamikusan emelkedett a rajongótábora, és sokan lettek chelsea-sek az évek során, de valahogy a citynél alig van létszámbővülés.

boldfalcon 2014.05.20. 22:14:00

Én örülök, hogy nálunk nincs így. :)

Definitely Maybe 2014.05.20. 23:10:00

Nemtom, de ez a Yaya-sztori hatalmas, ilyet mashol tenyleg nem kapna az ember; ezt a klubot bizony ki kene talalni, ha meg nem lenne. Szoval hulye, aki nem drukkol a Citynek!

jolo!! 2014.05.21. 00:10:00

most az FFP miatt lesz érdekes a dolog, mert Platiniék úgy tűnik komolyan veszik a dolgot, szval a city nem fog tudni piaci ár feletti szponzorszerződéseket behozni (ugye az Etihad-dealt nem is vették most figyelembe, azért kaptatok büntetést), így különösen fontos lenne egy nagy szurkolóbázis. De így, hogy alig növekszik a fanbázisotok, így elég nagy bajban lehettek pár év múlva... A chelsea még időben szállt fel erre a vonatra, és szépen beérte az arsenalt és liverpoolt szurkolóbázisban. Most nekem nagyon úgy tűnik, hogy a köv pár év kritikus lesz, ha nem nyertek BL-t, akkor bedőlhet az egész projekt, mert erősíteni nem fogjátok tudni a csapatot a köv években abból a 35 millából, ameddig elmehet mínuszba a csapat, ami ráadásul 2 évre van asszem elnyújtva, meg 16-tól break even kell, hogy legyen. Ez a Yaya sztori egyébként lehet h erről is szól, és Touré tudja h mennie kell, mert a city nem fog tudni erősíteni, sőt talán a fizetéseken is faragni kell, és így magasabb fizut sem fog tudni kiharcolni.

jolo!! 2014.05.21. 00:14:00

https://www.youtube.com/watch?v=OidMEDmVpaU ezt láttad? hatalmas :D

Kid21_ 2014.05.21. 00:51:00

Hagyjuk már. :D Ez a Yayás dolog legalább akkora bullshit, mint a magyar gazdaság tündérmeséje matolcsy elvtárstól. Már az is elég volt, hogy a sun írta meg ezt az egészen képtelen faszságot, az itthoni "média" meg persze, hogy 1az1-ben átvette ezt, jókora kattintásszámmal kalkulálva... Itthon kevés szurkoló akad jah, fb-on vannak csoportok, akik inkább ott aktívak, vannak akik inkább az index fórumán írogatnak, mi itt vagyunk általában 3-4-en fixen... A nagyvilágban viszont folyik a hódítás, elég csak megnézni, hogy a hivatalos mcfc honlap hány nyelven elérhető, vagy, hogy szinte már az összes földrészen (usa, ázsia, ausztrália, közel-kelet) van egy csapat, ami partneri együttműködésben áll Manchesterrel. A szurkolóbázissal nem lesz gond, kivéve talán ezt a közép-kelet európai részt. :D Mubarakék nagyon jól csinálják ezt, jó példa erre az is, hogy a forbes legértékesebb csapatok listáján minden évben 2 helyet ugrik a City, jövő ilyenkor már a londoni gyinamo előtt lesz a listán... A "projekt" meg nem fog bedőlni, hidd el. :D Stadionbővítés, akadémia építés, infrastruktúra fejlesztés, fiókcsapatok... ezek alapján nem rövidtávon gondolkodnak Manszúrék. :D

jolo!! 2014.05.21. 08:21:00

A forbes valszeg kalkulált az etihad deal-lel, azért ugrált felfelé a listán a city, anélkül már egyáltalán nem biztos, hogy ekkorát növekszik az értéke (gondolom a bevételek+stadion+szurkolótábor+játékosállomány, amelyből ugye az első és utoló jelentősen függ az Etihad-dealtől. A youtube cstornát szoktam nézegetni, és a már eleve nem combos látogatottság nagyobbik részét más csapatnak szurkolók teszik ki

Definitely Maybe 2014.05.21. 11:56:00

Azt honnan veszed, hogy az Etihad deal miatt kapott buntit a City? Az Etihad deallel az egegyadta vilagon nem akadt semmi gond legjobb tudomasom szerint, mint ahogy nem is szabadna, hogy akadjon vele gond. Voltak valoban sponsorshipek, amik nem mentek at az UEFA-nal, de azok a kisebbek voltak, sot pontosabban csak azok [asszem], amiknek a 'testverklubokhoz' volt inkabb kozuk. Meg lehet, nem tetszett nekik, hogy valami 30 millaert adtuk tovabb a mindenfele eszmei ertekeinket a New York-i csapatnak meg a noi csapatnak. Az idei financialis ev meg mar nullszaldos lesz, ezt mar elmondta Soriano es Khaldoon is. A projekt biztosan nem fog bedolni, epp ellenkezoleg. A szurkoloi bazis tenyleg nem drasztikusan, de azert latvanyosan no. Yaya twitteret meg nyilvan nem Yaya irja, mert amik arrol szoltak, hogy ne vegyuk komolyan, azok mar torlodtek. Szoval megy a szarkavaras rendesen, nyilvan az ugynoke iranyitja az ugyet. Kivancsi lennek, ki irta a torolteket... Maga Yaya, vagy meg valakinek van hozzaferese a fiokhoz, aki nem szereti az ugynoket. :D Lesz meg itt feszko, de nem hiszem, hogy a nyaron tavozna. Ha meg igen, potolhato, es meg midig le lehetne szedni erte jo 25-30 millat.

jolo!! 2014.05.21. 12:49:00

https://www.youtube.com/watch?v=uO0ZZZiLyEs találtam még egyet :D am tourét 31 évesen neccesen lehetne 25-30 ért értékesíteni, talán ha nem verte volna bele mindenkibe h 31 éves elmúlt, akkor esetleg. Az etihad dealről biztos nem tudok annyit mint te, szval elfogadom, hogy nem emiatt bünteti a cityt az uefa, de a PSG-nél viszont tényleg az irreális, nem piaci árú szponzorszerződéssel volt a gond. Tehát innentől kezdve a szurkolói bázison alapuló piaci áron köthettek szponzori szerződéseket, és ugye feleannyi, ha nem negyedannyi szurkolótok van mint a többi nagy klubnak, szval ezért mondom, hogy kb a meglévő játékosállománnyal kell elérnetek nagy sikereket a köv években, hogy beérjétek a többieket. Egyébként nem tudom, hogy jött ki a nullszaldó, biztos vmi jó kis kreatív könyvelés van a háttérben, de százmilliós mínuszban vagytok a játékosvétel-eladások után, a legnagyobb (lehet h csak második, nem sokkal a chelsea után) a fizetési mérlegetek, és ehhez képest nagyon olcsóak a bérletek és jegyek a meccsekre, a matchday bevételetek nagyon távol van a többi topcsapattól, úgyhogy a mérlegben keletkezett hatalmas mínuszt muszáj a nem piaci árú szponzorszerződésekkel befoltozni. "Today, 4% of UK football fans support Manchester City and the Club is the 7th most supported in the Premier League." ez tavalyi adat, a city részvényeseknek szóló annual reportból (http://content.mcfc.co.uk/~/media/Files/Annual%20Report/MCFC_AR.pdf), és az angol fanokra vonatkozik, nem mondom, növekszik a fanbázisotok, de egyáltalán nem biztos hogy elég gyorsan. Hogy akartok erősíteni, ha a köv évben nem is költhettek jóformán? kb csak abból költhettek ami bejön a játékoseladásokból, ezért mondom h ha nem éritek be a szurkolóbázist, akkor hiába van elsőosztályú edzőközpontotok, és utánpótlásbázisotok, nehéz lesz trtani a versenyt.

Definitely Maybe 2014.05.21. 14:45:00

"Egyébként nem tudom, hogy jött ki a nullszaldó, biztos vmi jó kis kreatív könyvelés van a háttérben, de százmilliós mínuszban vagytok a játékosvétel-eladások után, a legnagyobb (lehet h csak második, nem sokkal a chelsea után) a fizetési mérlegetek, és ehhez képest nagyon olcsóak a bérletek és jegyek a meccsekre, a matchday bevételetek nagyon távol van a többi topcsapattól, úgyhogy a mérlegben keletkezett hatalmas mínuszt muszáj a nem piaci árú szponzorszerződésekkel befoltozni." Nyilvan kreativ konyveles van a hatterben, es van mibe belekotni, maskulonben nem is lehetne megmagyarazni, hogy a PSG miert kapott ugyanakkora buntetest - naluk sokkal elszalltabb deal a fosponsorship, es gondolom, a liga tv-s bevetelei is tavol vannak az angoltol, meg minden, szoval elegge meglepo lett a vege. De irtak mar errol az angol bluemoon forumon, hogy miert is lettek vegul megis egyenranguak a buntik, csak basztam elolvasni, majd ha lesz idom. Ugye, eloszor volt a rekordveszteseg a fociban, a ~200 milla 2011-ben, ket eve 97 milla minusz, tavaly meg mar csak 52m, es ha nem tevedek, a legkozelebbi reportban mar benne lesz az uj tv-deal, ahol az idei utso Cardiff tobbet kapott a tavalyi bajnoknal. Meg azota akadt par ujabb commercial sponsorship deal. Meg persze ezek a mutyizasok, amik kimeritik az altalad emlitett kreativ konyveles fogalmat; pl. ez a fura atruhazasa a jogoknak a tobbi testverklubra, amit elvileg jo 30 millakert adtunk el. Persze emellett igazoltunk cirka 90-ert, de ezzel mar ugy nez ki, ugy kalkulaltak, hogy boven belefer. Az a nullszaldo lehet, hogy nem egeszen az lesz, de ha beleferunk -20 millaba, akkor kapunk egy pacsit az UEFA-tol, mert ez a megegyezes. A revenue-k meg mar igy is a masodik legmagasabbak voltak az angolok kozul, az igaz, hogy a matchday revenue nem szamottevo ehhez a magassaghoz kepest, de az meg mar nem az en dolgom, hogy megiteljem, mi a piaci ar. Anno hanyan frocsogtek, hogy mekkora atvagas ez az Etihad deal, most meg szinte eltorpul az uj szerzodesek mellett [ne feledjuk, hogy egyszerre mezszponzor es a stadion nevet is o adja] es a Citynek is azota eleg jol csengo neve lett. Igazolni meg lesz 60 milla euro, ez is benne van a hivatalos kozlemenyben, amit a klub arra adott ki, hogy elfogadjuk a buntit. Ebben meg nincs is benne a bejovo penz a transzferekbol, bar az lehet, hogy elenyeszo lesz amugy is. Szerintem boven akadna klub, aki adna Yayaert 25-ot is, 18-ig van szerzodese es velhetoen eleg komoly licithaboru venne kezdetet a kegyeiert, 31 ev ide vagy oda. Nem tudom, miota ez a Dimitri az ugynoke, de Toure eddig 3 eveket volt mindenhol, itt meg 4-et, eszerint mar igy is szerencsesek vagyunk.

jolo!! 2014.05.21. 16:15:00

Egyébként valamit kéne kezdenia bl helyelosztàssal, mert túl sok pénz van a PL-ben, és emiatt van 7 v 6 topcsapat 4 helyre, kéne még egy bl hely. Platininek is egyre kínosbb lehet, hogy BATE Boriszovok szerepelnek MU helyett. Nem vagyok MU-s még mielött :)

Steve Rogers 2014.05.21. 18:04:00

Ajánlom minden kételkedő számára a kb fél órás Mubarak interjút! Nem lesz itt gond az elkövetkező 10 évben. Jó úton haladunk és fejlődik a klub folyamatosan. Én 8 éve vagyok Citizen és ismerek még párat. :)

Kid21_ 2014.05.21. 19:19:00

4 éve, minden egyes szezonvégi interjúja hihetetlenül korrekt és élményszámba megy. De ezekről ugye valamiért nem írnak a sun-hoz hasonló szennylapok címlapjain... :DD

mgyuri 2014.05.21. 22:29:00

2000 körül alakult ki, hogy a világon szinte mindenhol rendszeresen lehetett angol bajnokikat nézni, jött a két játéknapos bl, aki ilyentájt sikeres volt, az népszerű lett szerte a világon. a mu-nak ott volt 99, a 'pool-nak a múlt és a bl döntők, az arsenal-nak Bergkamp, Henry és veretlen bajnoki cím, a chelsea-nél meg indult az abra éra, szerintem nem meglepő, hogy akkor gyorsabb lehetett a brand-építés. de City messze nem áll rosszul, sőt, na meg arról se feledkezzünk meg, hogy a City of Manchester átlagnézőszáma már Manszúr előtt is vígan bent volt az európai top 20-ban

jolo!! 2014.05.22. 00:00:00

Igen, én is erre godoltam, hogy egyszerűen elfogytak a "csapat nélküli szurkolók", akik az elöző évtizedben kaptak rá a focira, mára már kb minden felnőtt ember akinek volt hajlama szurkolóvá válnia az már választott csapatot magának, és már csak a fitalok azok akik "felfedezik" maguknak a focit, de gondolom ők mostanság a két spanyol közül választanak. Egyébként itt Mo-n a digi is rendesen tehet erről, mert alig érnek el bármilyn célcsoportot. Egyébként érdekes dolog, hogy Oroszo.ban a Chelseanek van kb a legnagyobb szurkolótábora (a MU mellett), talán részben annak a pár orosz focistának aki megfordult ott, de furamód inkább abra miatt sztem. Úgyhogy az arab országokbn el tudom képzelni h most a city a legnépszerűbb, azokon a piacokon tarolhattok.

mgyuri 2014.05.23. 19:58:00

a sport1 miatt a reálbarka kettős elhúzott itthon, ember emlékezet óta a mostani az első szezon, hogy nem adtak egy Real Madrid meccset élőben (most az utolsó előtti fordulóban) az arab világban is a Barcelona a menő, de persze Abu-Dzabi-ban a City nagyon jelen van

boldfalcon 2014.06.18. 10:31:00

Láttátok a sorsolást? Hamar túl leszünk egy-két nehéz meccsen. :D

Kid21_ 2014.06.26. 14:27:00

jah, akár már ott is elúszhat a szezonunk... :DDD
süti beállítások módosítása