Viszlát Nike, helló Puma!

2019. június 28. 18:00 - mgyuri

Hétfőn bezárul egy ajtó (viszlát, Nike!) és kinyílik egy másik (helló, Puma!).

Elindul egy új korszak, egy hosszú, gyümölcsöző kapcsolat. Hamarosan hivatalos, de már tudni milyen lesz az első év. A kiszivárogtatott fotókból szemezgetünk.

Hát akkor, itt van ő, tessék, rögtön bele a képetekbe:

Ki gondolta volna, égszínkék. És lila?! Igen vazz, lila. Honnan jött ez a lila?! Régről. A hatvanas évektől feltűnt a hazai mezeken ez a szín (főképp a sportszáraknál), de a töklila váltómezek már rendszeresen vissza-visszatérnek (lásd az utolsó harmadik nike mezt).

Jól látod, még mindig lila. Lila lesz egy évig. De ha elérünk a harmadik mezig, már egész tetszeni fog. Btw. nekem nincs bajom a cuccal. Nem a kreativitás csúcsa, a kreativitást pont a lila szín behozatala próbálja jelenteni.

A 125 years felirat kiemelt, hiszen (Manchester City néven) 125 éves a klub idén.

Ilyen közelről:

A Puma egyik zászlóshajója lesz a Manchester City.

Úgy hírlik, hogy Európában a Milan, a Marseille, a Bordeaux a Dortmund a Valencia, a spanyol liga és az olasz válogatott élvez kiemelt státust a német sportszergyártónál, most már mellett a City az új koronaékszer.

Meg is fizetik az árát. 650.000.000 angol fontot. Tíz év alatt. Most ez jó dealnek tűnik, mondjuk azt nem tudjuk mennyit fog érni hatvanötmillió font 2028-ban, de mindenképp jó üzlet ez.

A Pumának van is miből. Sikeres volt az előző üzleti éve a Rudolf Dassler által alapított márkának, nem csak a 650 millió megtérülését, hanem hasznot is várnak az üzlettől, nem is keveset.

Persze a második számú mez is ismert, így most nézzük meg azt is.

Balesetveszélyt jelző csík a jobb vállon, kék vége a jobb ujjnak, barackszín a balnak, pirosas puma. So kreatív

Azért persze vannak akik belelátják a zsenialitást a mezbe, azok szerint azok a csíkok nem veszélyre figyelmeztetnek, hanem a legendás manchesteri  Haçienda logóját idézik.

Alapvetően ezzel a mezzel sincs baj (főleg miután megláttuk a harmadikat), csak azért valamivel több az, amiben reménykedtünk. Mi is az? Nem tudom, csak reméltem a fantáziátlan nike tervezők helyét egy kicsit tökösebb, dögösebb brigád váltja. Egyelőre nem úgy fest.

Festék ellenben került a harmadik számú mezre. Az biztos, hogy ezt látva bukott ki legtöbbetekből az ezmi? rövid mondatka. 

Nem szép, cserébe furcsa. Azért minél kevesebb meccset kéne ilyenben letolni. 

Ez az idei kollekció. Igen, el lehet sütni pár not great, not terrible poént. Vegyük úgy, hogy ez az alap, még biztosan lesz ezen kívül kilenc szezon Puma mezben. Lehet építkezni. 

De, hogy nincs semmi sem veszve, az jelzi, hogy egy évfordulós, régi időket idéző mez is felbukkant. 

Azt még nem tudni, hogy meccsen is szerepet kap vagy sem (valószínű, én minden esetre remélem), ha igen, akkor mikor és mennyiszer. De ez egy remek gönc. 

A héten megérkezett a Puma az Etihadba. Kezdődik az új korszak. 


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr7114828200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása