Egyszer véget ér minden

2011. december 13. 15:00 - mgyuri

A City veretlen sorozata is lezárult tegnap... Ez van, számítottunk erre, de reméltük később lesz ez az alkalom mint, hogy a Scheiber Sándor általános iskolában húsvéti ünnepséget rendezzenek.

Mindegy, túl vagyunk ezen is. Egy kicsit kellemetlen, hogy már a tarkónkon érezzük Sir Ferguson borgőzös leheletét, de semmi sincs veszve! Három meccs még van idén, be kell húzni a kilenc pontot, aztán bámulhatja mindenki a formás hátsónkat az új évben is a tabella élén!

Szakadó eső, kellemetlen időjárás fogadta a csapatokat tegnap este.

Főleg a mediterrán tájakról érkezett játékosakat zavarta, a két spanyol is a meccsen sokszor többet kereste egymás társaságát, mint a csapattagjaikét...

A rangadó álomszerűen kezdődött! A City rögtön a kezdés után magához ragadta az irányítást, és másfél perccel a kezdés után meg is született a gól.

Balotelli Agüero labdájával elindult Terry és Ivanovics között. Elkocogott a szerb mellett, Cech hiába futott ki, a labda a hálóba került. 0:1.

A 11. percben lehetett volna 0:2, de egy kontra végén hiába fektette el a fél Chelsea védelmet Agüero, nem sikerült betalálnia.

A 14. percben volt az a jelenet, amit Mancini a meccs fordulópontjának nevezett. Silva tört be a tizenhatoson belülre, Bosingwa nyújtotta a lábát, David elesett. Láttunk már ilyenért tizenegyest adni, most is befújhatta volna...

A City remekül játszott, a labdabirtoklás 60% feletti volt, nem hagytak helyet a hazaiknak, jó volt látni pl. ahogy Zabaleta és Yaya együttes erővel szeri Matát a 25. percben. Az első Chelsea helyzet is ebben a percben lett meg, Drogba szúrta kapura a labdát, amit Hart ütött mellé.

A 30. perc körül Meireles jó hentes módjára kétszer is letalpalt egy-egy City játékost, de csak az egyik mészárlásért kapott sárgát. A nagyobbik gond, hogy ő volt az aki két favágás között értékesítette az első épkézláb hazai helyzetet. A jobb szélen Sturridge indult be (kapitális hiba volt elengedni, minden pénzt megérne egy ilyen saját nevelésű támadó...), néhány csel után beadott, a magányosan érkező portugál meg a hálóba lőtt. 1:1.

A második játékrész viszont keményebb volt mint egy bítlisz koncert...

Rögtön az első percben Clichy kapta meg az első sárgáját a szezonban, mikor nem tudta feltartóztatni Sturridget. A szabadrúgás után épp a volt City nevelés bombázott épphogy mellé.

Az 58. percben kapta meg a második sárgalapját (és ezzel a pirosat) Clichy mikor egy rossz ütemű belépő után rálépett Ramires lábfejére. Borulni kezdett a bili.

Mancini cserélt (bejött Kolo Touré, majd de Jong), és próbálta bebetonozni az 1:1-et. Azt lehetett érezni, ha a védelem nem csinál valami kapitális hibát, meg is lehet.

De csinált... A 81. percben Lescott kreténül nyújtott kézzel beleugrott Sturridge lövésébe 15 méterre a kaputól. Még jó, hogy tizenegyest kaptak... Lampard belőtte. 2:1.

A hátralévő percekben már csak csendes birkózás folyt az esőben...

naezmivolt?

Többen nem játszottak jól. A védelemből három játékosnak volt kisebb (sokszor nagyobb...) hibája, amit nem lehet elbírni a Stamford Bridge-en, meg akkor sem, ha nincsenek top formában. Kompany (szokásától eltérően) többször lépett rossz ütemben a hazaiak elé, a második félidő elején senki sem csodálkozott volna ha kiállítják. Lescott Liverpool után most is ajándékozott egy gólt az ellenfélnek, ez több mint sok! Clichy pedig a leigazolása óta most nyújtotta a legrosszabb teljesítményt, második sárgájához kérdés sem fért. Gaël nehéz helyzetbe hozta a csapatot, ha nem sikerül Kolarovot összekalapálni vasárnapig, nem lesz bevethető bal bekk a csapatban. Nem lennék meglepve, ha ide, és a középhátvéd posztra már a télen egy-egy játékos érkezne.

A meccs legrosszabbja pedig egyértelműen Yaya Touré volt. Furcsa ezt leírni, pedig jó volt nézni a meccs előtti felvezetésben, hogyan dicséri Gary Neville a stúdióban... Rossz volt látni, ilyen gyengén még nem játszott City mezben... És ilyen taplón sem. A 20. percben combon rúgta a földön fekvő Matát, majd a addig vitatkoztak, amíg meg akarta legyinteni a kis spanyolt. Mi volt vele? Valami régi sérelem? Érthetetlen... Arról nem is beszélve, hogy ő ténfergett Meireles mögött az egyenlítő gól előtt.

Mancini most sem cserélt valami fényesen, oké, hogy emberhátrányba került a csapat, rendben, hogy sem Silvának, sem Agüeronak nem ment a játék, de a két gyors, kontrajátékra képes, váratlan megoldásokat bármikor bevethető támadókat, két statikus, csak védekezni képes játékosra cserélni, háát... Egyértelmű volt, meg akarja őrizni az 1:1-et, de döntetlenre játszani sohasem jó. Húzásai nem segítették a csapatot, meg is lett a következménye.

Pont egy hónapja mondtam a hazai Chelsea szurkolók egyik prominens képviselőjének, hogy nem örülök neki, hogy most kell majd velük játszani, mert december közepére bőven kint lesznek a gödörből, a City pedig pont egy húzós széria közben látogat el Londonba. Sajna igazam lett.

A pontszerzés most nem jött össze, de a világ távolról sincs összedőlve! A veretlen csapat mítoszának nyomása nem nyomja a srácok vállát, tovább kell lépni. Vasárnap meg kell verni az Arsenalt, ami továbblendítheti a csapatot. A döntetlen volt a maximum amit ki lehetett volna hozni a tegnapi bajnokiból, azért is csak egy ponttal jár több mint amennyit a csapat kapott, és ez a végén már nem fog hiányozni!

Mr. Clattenburg sem a kiállításnál, se a tizenegyesnél nem hibázott, de remélem ebben a szezonban kiélezett meccsünkön már nem működik közre többet a szezonban.

A meccs jegyzőkönyve, és az összefoglaló: 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr245656211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

336477 2011.12.13. 15:22:51

Lescott nálam rendben volt, a tiziről nem tehetett, olyan gyorsan képtelenség lereagálni a szitut. Vinny viszont továbbra is betlizik: el-eladja a labdákat, sokszor késve érkezik és ami a legrosszabb, hogy hisztizik is. A sporit meg felesleges szapulni, ide is, oda is tévedett nem egyszer. Nem ezen ment el a meccs, hanem az egyéni (Clichy, Yaya) hibákon. btw: kezd hányingerem lenni a "nemtudokértelmesenbeszélniszapuljukhátaCityt" bánki jaózskától. egyszerűen nevetséges az a pali a digis stúdióban... igazi SUCKértő. pff...

299929 2011.12.13. 15:46:09

én inkább jobboldali védőt vennék és Zabaletát raknám ki balra megint vagy nem is kell venni elég Boyatát visszahozni

336477 2011.12.13. 15:49:57

Platt-ék meg ugyanúgy elcseszték, mint Nápolyban. Nem megnyerni akarták, hanem csak túlélni a meccset.

339986 2011.12.13. 15:52:35

Függetlenként szerintem az volt a gond, hogy Barry és Milner is elfáradt a második félidőre (még a kiállítás előtt). Illetve Mancini rosszul nyúlt bele a meccsbe.

335913 2011.12.13. 15:57:56

Bánki Gyogyónak nem tetszik, hogy a City vezeti a tabellát, remélem sokat fog még sírni:) Mancini cseréi sztem jók voltak, az 1-1-re mentünk, 1 pont fasza lett volna meccs előtt is, hát még 30 perc emberhátrány után, konkrétan gólhelyzete sem volt a Chelseanek 2. félidőben, max. a a Sturrdige lövés 2 méterrel fölé, mikor átszállt a labda Balotellin ha a labda Lescott combjáról, hátáról, fejéről pattan ki, valszeg meg van az 1-1, ami egy szutyok rossz eredmény lett volna a Chelsea-nek, tekintve hogy nálunk mennyi rossz/közepes teljesítmény volt, + emberelőny 1/3-ad meccsben nekik... Silva helyett esetleg Yaya-t hoztam volna le, de ennyi, meg annyira nyomott ott már a Chelsea, hogy szinte mind1 volt (Pool ellen nem volt mind1, ott Silva még ziccerbe is került, és elcselezte a szitut a végén) a derbin emberhátrányban Fergie nem cserélt be védőt, bátran nyomta a semmit, meg is kapta a 6 gólt:D persze ott 0-1 volt már, tehát még csak nem is védhette az X-et, mert nem volt X

335913 2011.12.13. 16:01:47

Richards nagyon hiányzott sztem, az ő játéka előrefelé elfért volna, Zabba tisztességesen lehozta a meccset, de amikor támadni kell, akkor Richards lendülete sokat hozzáad a támadásokhoz, simán lefoglal néha 1 védőt az ellenféltől

299929 2011.12.13. 17:03:54

annyira nem törte le a csapatot a vereség http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2073499/Manchester-City-squad-Chelsea-defeat-Christmas-party.html meccs után megtartották gyorsan a beöltözős karácsonyi partijukat

344242 2011.12.13. 17:28:03

ez van nem kell csüggedni hétvégén meg kell verni az arsenalt és aztán jöhetnek a könnyebb meccsek .egy világklasszis védő kéne lescott helyére meg egy javi martinez vkp ra ,meg egy jó csatár pl:rossi,cavani,lavezzi,hulk,reuus

336477 2011.12.13. 17:32:11

[herceges](#631710): úristen, ne már. ennél azért legyünk már okosabbak srácok...

344242 2011.12.13. 17:36:45

[Kid21](#631716): mért most mi van ebben?

336477 2011.12.13. 17:43:25

[herceges](#631723): Először is: Lescott-tal az égvilágon semmi probléma nincs, teljesen megbízhatóan játszik. Másodszor: Tele vagyunk szűrőkkel (de Jong, Hargo, Barry, Milner, Yaya) mi a mennydörgősménykűnek kéne még egy ember oda? Harmadszor meg: Balo, Jacko meg Kun simán elég elől, úgy ráadásul, hogy van nekünk egy AJ-nk, Silvánk meg Nasrink a támadó középpályán. A kerettel semmi gond nincs. :)

344242 2011.12.13. 17:47:31

barry, hargo az gyenge és egy javi martinez azért nem lenne rossz .dzeko meg meg van 1-2 meccse ahol jó balorol meg ne is beszéljünk mert az kicsit bolond. egyébként lucas barrios is jó lenne .

336477 2011.12.13. 17:53:51

[herceges](#631736): Ez aztán az érvelés. :P

299929 2011.12.13. 17:56:29

idén érthetetlen a védelem de tavaly ez volt a liga legjobbja szóval nem hiszem hogy ott váltani kéne vkp van egy zsákkal és már de Jong se fér a kezdőbve így szerintem az fölösleges ilyen csatárok meg megint fölöslegesek max egy csere jöhetne arra a posztra egyedül balhátvéd poszton változtatnék mert én Clichyéket nem tartom sokra

336477 2011.12.13. 18:02:11

[Zsoltti](#631747): Nah, akkor! Magyarázd el nekem, ÉSZÉRVEKKEL, hogy miért nem tartod őket sokra?

299929 2011.12.13. 18:13:34

[Kid21](#631755): védekezésben nem jó ha 1-1be vezetik rá akkor kb semmi esélye nincs a támadóval szemben Kolarov meg jobban védekezik egy kicsivel de ő meg lassú és nem ér fel a támadásokhoz ő kis (vagy inkább nagy) túlzással csak a pontrugásoknál használható

299929 2011.12.13. 18:15:24

lehet hogy fura vagy mi de én Zabaletát többre tartom és inkább őt játszatnám

336477 2011.12.13. 18:30:03

[Zsoltti](#631776): Aha. Hát, nem győztél meg. :)

297074 2011.12.13. 19:04:29

[Zsoltti](#631780): Kolarov jobban védekezik Clichynél? Ne szopass már. Egyébként egyetértek, Zabaleta védőmunkája szerintem továbbra is átlagon felüli, oké, hogy az Arsenal sok nímanddal játszott a Ligakupában, de az oldalán épp Chamberlain szopatott, és így is több mint tisztességes meccset hozott le nem az eredeti posztján. Szerintem senkinek sincs a PL-ben így bebiztosítva a szélső védő poszt, Kolarovot is szeretem, csak valahogy lassú ő ahhoz, hogy támadjon és visszaérjen is, Clichynek ez elég jól megy, most valamirét bűnhulladék volt. Lescott érdekes, nekem mostanság nem annyira tetszik, összeségében viszont jobb szezonja van, mint Vinnynek, ez pedig a belgára nézve gáz - szerintem. Azért a gyengébb védelem amiatt is van, hogy sokkal támadóbban lépünk fel, engem is zavar, hogy alig van clean sheet, de 3-1 és 5-1-eknél ez nem volt olyan gáz. Valahogy kevesebb a támogatás, nincs de Jong például, mint tavaly, és Kompanyék ha önmagukra maradnak, talán mégsem akkora ászok? Másfelől meg, nála ez szerintem csak időszakos dolog, ki fog jönni a kisebb gödörből. Lescott meg végül is elég stabil, kíváncsi leszek Savic-ra, eddig kicsit hiperaktívnak tűnik és nem túl kiegyensúlyozottnak, de a labdával sokkal jobb és megelőzésekben, mint Joleon. Egyedül Kolo az, akitől igazán ki tud rázni a hideg a védőink közül. És ahogy gondolom mindannyian, nagyon reménykedem, hogy Micah épüljön fel vasárnapra, egy Micah-Komps-Lescott-PabZab négyes már több mint biztató.

340400 2011.12.13. 23:33:00

Chelsea-sként mondom hogy nagyon korrekt írás.

Chelseaboy 2011.12.14. 01:20:30

Üdv! Hazudnék,ha azt állítanám,h minden barca és city meccset néztem eddig yaya karrierjében,de sokat láttam. viszont egyetlen egyszer se láttam még így "játszani"... nem is állt jól neki ez a tahó szerep.

BlueÁkos 2011.12.14. 01:51:48

sziasztok! chelsea drukkerként nem úgy írok ide,h bárkit is idegesítsek vagy okoskodjak, csak a véleményem írom le. szerintem a két csapat között ott volt a különbség,h mi jobban akartuk a győzelmet. több szívvel játszottunk. látszott a meccsen,h jobb csapat jelenleg a city, sőt a legjobb angliában most a kerete miatt. az első 20 perc után 3-0ra is vezethettetek volna. a legnagyobb ellenségetek mancini. nem elég tökös. függetlenül attól,h 10 emberrel játszottatok e vagy sem. mancini szinte mindegyik rangadója előtt lenyilatkozza,h a döntetlen is jó lenne. ezt a dumát hadja meg a meccs utánra,ha épp tényleg döntetlen lesz. de ezzel a hozzáállással a bl-ben sem lesz sok sikere a csapatának.

SzataChelsea 2011.12.14. 03:33:48

NA ez a különbség Manchester két oldala között!!! Az hogy itt korrekt írások születnek nem pedig ...mind1 hagyjuk is:) Szóval remek poszt lett.
süti beállítások módosítása