Előnyben

2012. február 18. 08:00 - mgyuri

A vártnál gyengébb meccsen, a vártnál gyengébb teljesítményt nyújtott a két a csapat, az Európa Liga csütörtök esti legkeményebb párosításában a legjobb harminckettő között, de a várakozásoknak megfelelően előnnyel várhatja a manchesteri visszavágót a City.

A játékosoknak más dolguk sincs szerdáig mint, hogy arra a meccsre készüljenek a szerdai meccsre, innen már nagyot kell hibázni, hogy ne legyen meg a továbbjutás.

A játékosoknak más dolguk sincs szerdáig mint, hogy arra a meccsre készüljenek a szerdai meccsre, innen már nagyot kell hibázni, hogy ne legyen meg a továbbjutás.

Kellemes, tavaszias idő várta a City játékosait, felért egy jutalommal ez a túra az angliai tél után. Az edzéseket a néhány éve még nemzetközi kupameccseket játszó, mára már a portugál alsó ligákba száműzött Boavista stadionjában ejtették meg.

A kezdőcsapatban kapott helyett rögtön két visszatérő, Yaya Touré és Balatelli is. Yaya a tavalyi posztján kapott helyet a támadó harmadban Nasri és Silva között, míg a két szűrő ezúttal Barry és de Jong volt. Ez is bizonyította, hogy Mancini nem számolt könnyű meccsel, és az óvatosabbik énje állította össze a csapatot.

Az első tíz percben sok említésre méltó dolog nem történt, csak egyszer kellett Rolandonak egy Yaya beadás után takarítania pár méterrel a kapu előtt.

A második tíz perc során a Porto megpróbálta magához ragadni a kezdeményezést, próbáltak helyzetet kialakítani, de a védők a helyükön voltak.

A legveszélyesebb egy földre lefejelt bombaerős Rolando fejes volt, de az fölé szállt.

A 20. percben Danilo felvágja Yayát, de ő sérül bele, jön is a helyére Mangala. Egy percre rá volt az első komolyabb City helyzet: Nasri messziről labdáját csúsztatta meg Mario, de Helton véd, a kipattanó labdát ketten sem tudják eltakarítani, így Richards elé keveredik, de a 18-ról leadott lövését is hárítja a brazil kapus. És a meccs legnagyobb helyzetét is, mikor Samir tizenhatoson belül leadott löketét tolta ki.

A 26. percben a büntetőterületen belül Hulk és Kompany csatázik, a kapitány megtaszítja a kezével, de a brazil túlságosan is látványosan el akar esni, nincs tizenegyes.

Egy percre rá jön Hulk bosszúja, a brazil izomgolyó megindul a balszélen, középre adja a labdát, Valera megelőzi a becsúszo Clichyt. 1:0...

Rögtön a gól után jöhetett volna az egyenlítés, Nasri indította Mariot, aki tizenhatról ráküldi, de Helton ismét hárít.

A második játékrész egy City kapufával indul, Richards lő az ötössel egyvonalban, nagyon kisodródva a kapuvasra.

Az 55. percben jön az egyenlítés. Yaya ível fel a felezővonaltól, Álvaro Pereira és Balotelli harcolt a labdáért, szerencsére az uruguayi érte el, akinek a válláról a hálóba vágódott a labda. 1:1!

A Porto próbált támadni, nem sok sikerrel. A City játékosai kőkeményen (sőt, sokszor durván) útjukat állták.

Mancini cserélt, Balotelli helyére jött Kun, majd Silva helyett Kolarov.

A 84. percben Barry szerzett ladát, Yayához passzolt, ő Nasrinak, Samir vissza, Yaya már bent is a tizenhatoson belül, önzetlenül az akciót végigkövető Agüerohoz passzolt, aki nem hibázott! 1:2! Megvan a győzelem!

A meccs után néhány City játékos arra panaszkodott, hogy a hazai szurkolók huhogtak (főleg Yayának és Balotellinek), a portugál csapat erre úgy reagált, hogy a lelátón Hulkot éltették, ezt hallhatták félre.

Yaya visszatért, nem gondoltam volna, hogy ennyire fog hiányozni... Visszatért, és kiosztott rögtön két gólpasszt, a jelek szerint nem okozott benne károsodást az ANK.

Megvan a győzelem de kemény volt, rengeteg sárgát kapott a City (összesen hatot) ennyi nem jött össze még emlékeim szerint ebben a szezonban. De, a lényeg, hogy sikerült megtörni a Portót, és előnyt szerezni a visszavágó előtt.

Mancini teljesen érthető módon elégedett volt az eredménnyel, kifejtette, hogy "...az első félidőben több helyzetnél sem volt szerencsénk, de a második félidőben már jobban is játszottunk, feljebb toltuk a játékunkat, nem hagytunk esélyt a Portónak újabb gólszerzésre, ami fontos egy ilyen élcsapat ellen..."

Messze nem volt egy jó meccs, távolról sem játszott jól a csapat, de megvan a győzelem, most más nem számít!

A következő ellenfelek párharca egyelőre eldöntetlen, de a varsói 2:2 Sporting Lisszabon továbbjutást sejtet, így ha ajövőhéten nem jön közbe semmi gikszer, egy hónap múlva újabb Portugál kiruccanás vár a csapatra.

A meccs jegyzőkönyve, és az összefoglaló:

 

Szavazz! Melyik gól tetszett jobban?

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr745656318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

339432 2012.02.18. 21:47:09

off: Guidetti gólt lőtt (megint), levette a mezét, és mivel már volt egy sárgája...
süti beállítások módosítása