Harminc év eltelt, itt az idő!

2011. május 14. 09:00 - mgyuri

Harminc éve játszott utoljára FA kupa döntőben a City, itt az ideje megnyerni!

Az eseményre néhány napja készülünk, felvezető cikkel, őrült tetoválással, az ellenfél bemutatásával és könnyed fotókkal videókkal tarkított ráhangoló bejegyzéssel.

Most eljött a nagy nap, hajtás után a szokásos meccsnapi poszt.

A csapat háza táján mondhatni minden rendben, Kolo Touré és Boateng kivételével szinte mindenki ép és egészséges.

Tegnap már Londonba utaztak, vonattal tették meg a Manchester-London távot.

Két kis hír: marketing szempontból fontos edzőmeccse lesz a csapatnak a nyáron Los Angelsben az L.A. Galaxy gárdájával.

Nem meglepő módon, Yaya Touré lett április hónap játékosa házon belül.

Az ellenfél egy jó kis masszív középcsapat, rutinos játékosokkal. Kezdve a dán válogatott kapussal Tomas Sörensennel.

A védelmük fontos tagja a tizenkilenc német válogatottsággal büszkélkedő Robert Huth, a walesi válogatott Danny Collins, az ír válogatott Marc Wilson, a szenegáli válogatott Fayé, és a fiatal kora ellenére a csapatkapitányi szalagot kiérdemlő Ryan Shawcross.

A középpályán a két ír válogatott Jonathan Walters és Glenn Whelan. Dean Wihtehead, a veterán Rory Delap, Matthew Etheringhton, és az egykori hatalmas ígéret Jermaine Pennant kap legtöbbször szerepet.

A csatársorukban a trinidadi Kenwyne Jones mellett a jamaikai Ricardo Fuller lehet veszélyes.

Két veterán játékosuk a védő Danny Higginbotham, és a csatár Jon Carew sérült.

Az edzőjük Tony Pulis, aki már túl van egy vesztes Wembley csatán edzőként a City ellen: ő irányította a legendás play-off meccsen a Gillingham gárdáját.

A Stoke tud mostanság nagy meglepetéseket okozni: a Bolton-t 5:0-ra verték a döntőbe jutásért, egy hete meg az Arsenalt 3:1-el küldték haza Londonba.

A legutóbbi meccse a két csapatnak Stoke-ban volt, még ősszel.

Sokáig volt 0-0, az utolsó tíz percben pörögtek fel a csapatok. Micah Richards a 81. percben szerezte meg a vezetést, egy elképesztően nagy, csatárokat megszégyenítő góllal. A Stoke persze nem adta fel: a 90. percben egyenlített a Potters. Szivós egy csapat az biztos.

Az előző találkozó jegyzőkönyve.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr795655818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

336477 2011.05.14. 09:12:16

Az első félidőben el kell dönteni, ha tudjuk... utána nagyon meleg lehet a "helyzet".

ManCityHUN 2011.05.14. 12:09:45

A hivatalos oldalon van egy videó amiben a játékosok magabiztosak , mint ismerjük Mancinit nem fog nekirontani az ellenfélnek , én 1-0 vagy 2-0 győzelemre számitok , a Stoke siker kizárva!! Én ezzel állnék fel: -----------Hart--------- Zabaleta--Kompany--Lescott--Richard ----------Barry----De Jong--------- Adam Johnson--Toure--David Silva -------------Tevez----------

336740 2011.05.14. 13:20:55

én csak kicsit izgulok kicsit NAGYON:D Tevez állapota sorsdöntő abban, hogy kezd-e, ha nem bír 90 percet én nem kezdetném, valszeg fitnesz tesztekből lehet tudni, hogy bírja-e lehet biztosabb az, ha számolunk a hosszabbítás +11-es kombinációval, ahol Tevez jobban jön padról beállva, mert 120 percet ugyan nem fog játszani az fix Johnson sztem csereként hatékonyabb, kezdőként elmúlt meccsein rendre eltűnt pontrúgásokban legjobb a Stoke, kb. egész liga szintjén is, rémálom lesz, ha befejelnek egyet szabadrúgásból vagy a hülye bedobásaikból a kurva sok szerencsét mára a csapatnak, nyerjék meg, itt az idő és a lehetőség
süti beállítások módosítása