A neheze még csak most jön

2011. május 16. 21:00 - Kiddo21

Szombaton 35 év után megint trófea került az Eastlands-re. A Manchester City egy nem túl izgalmas meccsen, de legyőzte a döntőben a Stoke City csapatát, amelynek szintén kijár minden dicséret.

A szezon előtt kitűzött célt - BL-helyezés és egy kupa megszerzése - tehát teljesítette Mancini csapata. No, de mire számíthatunk a következő szezonban? Kicsit rohanjunk előre és elemezzünk néhány dolgot.

A Manchester City végre elért egy olyan szintre, amelyre már régóta várt. Nem volt sétagalopp ennek a végrehajtása, megmaradni, esetleg túlszárnyalni pedig még nagyobb kihívás lesz. Amint azt a bevezető szövegben is megemlítettem, a kívánt célt elérték a "polgárok", sőt erre még egy lapáttal rá is tehetnek, ha sikerül kihasználni az Arsenal bukdácsolását. Ettől függetlenül a következő szezon még több izgalmat és még nagyobb feladatokat támaszt elénk, ebben biztosak lehetünk. Menjünk sorban: itt van először is a Bajnokok Ligája, amelyre már nagyon régóta vártunk. Amennyiben maradunk negyedikek, köztudott, hogy selejtezőre kényszerülünk majd a nyár végén. Ebben az esetben (mivel nem a bajnoki ágon leszünk), a selejtezőben könnyen összefuthatunk olyan nagyágyúkkal, mint például a német Bayern München, a spanyol Villareal vagy éppen a portugál Benfica. Nem lenne egyszerű, legalábbis abból kiindulva, hogy egy Dinamo Kijev is túl nehéz falat volt idén az Európa Ligában... Mindez persze tárgytalan, ha kedden megint sikerül legyűrni a Stoke-ot és a surranópályán beúszni a dobogóra.

Az is biztos, hogy lesznek változások a keretben, mert nehezen elképzelhető, hogy Mancini megelégszik a BL-csoportkör elérésével. Az egyenes kiesési szakaszt - és ezt a drukkerek is jól tudják - csak egy megerősített csapattal lehet elérni. A lehetséges érkezők listáját most inkább nem írnám le, mert jószerivel annyian vannak, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni, hála a zuhanyhíradónak. A távozókról azonban sokkal pontosabb információkkal tudunk szolgálni. Szinte biztos távozónak tűnik Vieira, Weiss, Given, Bridge, Shaun Wright-Phillips, Adebayor, Jó, Santa Cruz és (sajnos) Bellamy. A legnagyobb kérdőjel ugyanakkor a csapatkapitány, Carlos Tévez. December óta vagy féltucat csapat udvarolta körbe állítólag, de egészen mostanáig nem jelezte egyértelműen, hogy maradni akar-e a "polgároknál". A legfrissebb hírek szerint két hét gondolkodási időt kért, amíg letisztulnak a fejében a dolgok. Egy biztos, talán egyedül Tévez távozása gyengítené a csapatot, a fentebb említett játékosok pedig még a kispadra is nehezen férnének oda. Ezek után tehát idén sem lesz meglepetés, hogy az átigazolási piacon megint a City lesz a legaktívabb.

Azt is 100%-osan kijelenthetjük, hogy jövőre megcélozzuk a Premier League elsőséget. Rengeteg ellendrukker már idén is azt vágta a fejünkhöz, hogy mit akarunk mi, ha ezzel a kerettel sem tudunk az élen végezni. Igen, fura ezt kimondani, de a PL elsőségre talán csak a legelvetemültebb City drukkerek gondoltak. A többség azonban tisztában volt azzal, hogy a dicsőség nem fog azonnal az ölünkbe hullani. Mancini-n át egészen Khaldoon Al Mubarak-ig mindenki jól tudja, hogy csak fokozatos, egyenletes munkával lehet elérni azt, hogy méltó kihívója legyünk az Arsenal, Chelsea, manchester united triónak, és akkor ne felejtsük még el a Liverpool és a Tottenham csapatait sem...

Mit várhatunk tehát a 2011/2012-es szezontól? Újabb olajmilliók elköltését, BL meccseket, irigy és üldözési mániában szenvedő ellendrukkerek sokaságát valamint (remélhetőleg) még több Manchester City sikert. Nem lesz egyszerű, de Mi, akik átélték még a harmadosztály poklát is, szombat óta büszkén mondhatjuk el magunkról, hogy Kupagyőztes a kedvenc csapatunk. Így tesz az Isten is, halljátok hát szavát:

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr885655825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

296258 2011.05.16. 23:31:56

Amikor először láttam ezt a videót, hát bazz. Milyen lehet, ha ilyen az apád? Respect!

herceges 2011.05.17. 06:05:48

nagyon király

338310 2011.05.17. 09:43:44

amikor ilyen az apád akkor nagy esélyed van rá, hogy 21 évesen már roncs vagy .. esetleg túl vagy az aranylövésen.. és különben is gyámügyi kérdés egészséges-e a citynek szurkolni ;-)

338599 2011.05.17. 12:05:18

Abszolút provokációs célzattal kérdezem, de tényleg érdekel: mi vesz rá egy embert manapság, hogy a Citynek szurkoljon? Az a szimpatikusan törtető kiscsapat a nagy árnyékában hova tűnt? Mi lett belőle? "Újabb olajmilliók elköltését, BL meccseket, irigy és üldözési mániában szenvedő ellendrukkerek sokaságát ..."; irigy? üldözési mánia? DD Van egy ultraerős kerete a Citynek, világklasszis nélkül, van egy beszari, defenzív edzője, és végre behúzott egy FA-kupát, ahol egyetlen komoly ellenfelet (Manchester United, nagybetűkkel) egy félidőnyi jó játékkal sikerült épphogy megverni. Csapategységet és összeszokottságot viszont nem lehet Mastercardon megvenni srácok.

296258 2011.05.17. 12:19:50

[SyztematiC](#392517) Ja, értem, ha a Te kedvenceidet megveszi egy dúsgazdag tulajdonos, televásárolja a csapatot, rálép a siker útjára. Aztán "egyetlen komoly" ellenfelét, történetesen a városi riválisát megverve jut a döntőbe, amit meg is nyer. Van egy edzője a csapatodnak akivel nem szimpatizálsz, de a Te életeben nem látott sikkere viszi a csapatot. Ekkor úgy döntesz nagyjából tizenöt év után: otthagyom ezt a gárdát, nem érdekel tovább. Érdekes döntés, feltétlenül írj, ha ez megtörténik. Mi ehhez azt hiszem túl gyarlók vagyunk, és kitartunk a csapat mellett, akkor is mikor másodosztályú bajnoki címért hajtott, és most is mikor FA kupát nyer.

280715 2011.05.17. 12:28:39

szegényeknek csak a hátsó sorokban jutott hely... a pénz elment kokszra :D

sikubeb 2011.05.17. 13:05:31

Érdekes, nekem Mancini a legszimpatikusabb edző...

338211 2011.05.17. 13:06:18

[SyztematiC](#392517): Most divat utálni a City-t, de pl ha a Chievo-ban látna valaki perspektívát és töltene bele pár száz millió eurót, attól én nem pártolnék el tőle. Ez nem úgy megy, hogy csak annak drukkolok amelyik csapat kicsi, gyönge és lehet szidni a világot rajta keresztül, vagy csak annak amelyik dúsgazdag és sorra nyeri a kupákat, ezáltal az egyszeri drukker szánalmas életébe is csempészve valami sikerélményt. Bár ez a két sztereotípia. Igazából szerintem a legtöbb City drukker igazi szurkoló, olyan aki már a sejk érkezése előtt drukkolt a csapatnak.

254412 2011.05.17. 14:48:50

Kis javítás: a Celtic nem indul a BL-ben, csak a bajnok fog menni Skóciából, de a Rangers meg a bajnoki ágon lesz, úgyhogy max. a csoportban találkozhatunk :) Ja és ha nem kell Weiss, akkor passzoljátok le légyszi :D

336477 2011.05.17. 17:23:01

[GRangersFC](#392654): Javítva, köszi az észrevételt! Weiss-t meg egy láda whiskey-ért vihetitek is! :))
süti beállítások módosítása