Időben jött pofon?

2011. augusztus 09. 10:00 - mgyuri

Reméljük időben jött a pofon. Érdekes meccs volt a vasárnapi Community Shield találkozó, de leginkább tanulságos...

A hibák ugyanazok mint a tavalyi szezonban mikor egy erős csapat volt az ellenfél. Tényleg lassan ki kell mondanunk hangosan is amit eddig csak magunkban fogalmaztunk meg: Mancini nem elég jó edző?! Vagy jön a szezonban a hatalmas dobás? 

A meccs előtti összeállítás nem kecsegtetett sok jóval...

A felállás az előző szezonban megszokott 4-2-3-1 volt. Ezen túl még a probléma három poszton volt "égető". Az első Yaya Touré szerepe a csapatban. Mindenki szeretné de Jong mellett látni védekező középpályásként, de... Jelen pillanatban nincs Yayánál alkalmasabb ember, hogy a csatárok mögött, kvázi irányítóként játsszon, ezt a szédületes eredményeket hozó utolsó tavaszi hónap is fényesen bizonyította! Ezért kellene egy klasszis, irányító típusú támadó középpályás a csapatba, de amíg nem érkezik meg, addig a fiatalabb Touré helye a támadó harmadban van! A másik poszt Milneré. Minden tiszteletem Jamesé, de Mancini nem találja a helyét a csapatban. A szerepeltetése csak azoknak lehet meglepő akik nem nem ismerték ki Roberto észjárását... Milner nem teljesít jól, és nem a legalkalmasabb a szélső középpályás posztjára, viszont alkalmas védekező feladatok ellátására... Ez a mai Cityben fontos erény egy szélső középpályásnál...   Ezek miatt sem a sokkal jobb szélsőjátékos Adam Johnsont, sem az előszezon legjobb teljesítményt nyújtó játékosát (Wright-Phillips) még "nyomokban" sem tartalmazta a kezdőcsapat...

A harmadik elhibázott döntés a felállással kapcsolatban Džeko és Balotelli pályára küldése olyan formában, hogy Edin az ék, Mario meg... Mario posztja, nem is tudom mi lett volna... Eredetileg talán szélső, de most is valami árnyékék szerűségként a pálya közepén elveszett a "légüres" térben. Az már két felkészülési meccsen is bebizonyosodott (a Galaxy és az Inter ellen is), hogy Edin és Mario nem képes együtt játszani úgy, ha Džeko a csatár. Nem játszottak össze, és sokat veszekedtek egy-egy elpuskázott lehetőség után. Egy nagyobb játékerőt képviselő csapat ellen Balotelli fizikuma, és játékstílusa jobban alkalmazható, ha ő játszik a csatár poszton.

Három nyári igazolás (Szavics, Agüero, Clichy) a kispadon kezdte a meccset.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, de a vezetést a City szerezte meg. Lescott úgy viselkedik tétmeccsen mintha csak a Football Manager szériából lépett volna ki, ahol megtalálták neki a tökéletes helyet a pontrúgások alatt, és rendületlenül fejeli a gólokat. Most is pompásan bólintott Silva beívelése után a hálóba a 38. percben, igaz, de Gea bizonytalankodott, de ne vegyük el Joleon érdemeit!

Aztán a szünet után jött a megnyugtató gól! Egy labdaszerzés után rövid passzokkal hozta fel a City a labdát, majd Džeko hihetetlen távolságból talált be.

A gól megnyugtató volt, de sajnos igazán csak Mancini számára... A két rúgott gól ellenére sem lehetett azt mondani, hogy a City dominált, de a csapat semmilyen változtatást sem hajtott végre, nem úgy mint a túloldalt Ferguson aki rögtön hármat is cserélt.

Viszonylag hamar szépített is a United, szinte hasonló módon mint a City első góljánál, de Smalling találatánál a kékek védelme nagyobbat hibázott, mint a pirosak Lescott góljánál.

A United egyenlítő gólja sajnos pazar volt, de mit reagál erre Mancini? Behozza Barryt Balotelli helyett. Húzódjon vissza a csapat. Adja át a területet az ellenfélnek...

Ezek után két cserét hajtott végre, de se egy váratlan húzás volt, hanem Koralov helyett Clichy, Milner helyett Johnson érkezett.

Bár jellemző, hogy az agilis Adam Johnson lőtte kapura a City legnagyobb helyzetét a második félidőben...

Aztán ahogy lenni szokott jött a 94. percben beütött a krach... Szinte az egész csapat elől a United tizenhatosánál egy szabadrúgásnál. Az előrevágott labdára lecsap Nani, az előző bajnokság legjobbja Kompany is hibázik... 2:0 után 2:3...

Mire játszott Mancini? A tizenegyesekre? Akkor miért volt az egész csapat elől pár másodperccel a meccs vége előtt? Senki nem mondta neki, hogy többet lehet cserélni mint három? Wright-Phillips gyorsasága, formája, győzni akarása nem segített volna? Agüero elmondta Džekonak, hogy lőjön bátran messziről, mert volt csapattársa de Geánál nem kapott senki több gólt tavaly a tizenhatoson kívülről az előző spanyol bajnokságban, talán ha beküldik, negyed óra alatt megtréfálhatta volna ő is a fiatal spanyol kapust...

Ugyanaz a lemez mint tavaly... Sematikus taktika, amiben nem tud váltani a csapat, hasonló erősségű (vagy erősebb...) ellenfél ellen nem megy...

Az Intertől zsinórban megnyert három bajnoki cím után küldték el Mancinit... Talán ez jelzi milyen edző is ő...

A United az utóbbi öt City elleni győzelméből négyet a 90. perc után döntött el... Kellene már egy stratéga Manchester kék felébe is...

A meccs összefoglalója:

A találkozó jegyzőkönyve. 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr915655989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

337031 2011.08.09. 11:17:26

Szegény City. Egy jó edzővel a határ a csillagos ég, a kérdés, hogy erre mikor jönnek rá.

336477 2011.08.09. 11:26:26

Bár én is nagy Mancini ellenző vagyok, egy meccs után még korai lenne temetni. Az viszont tuti, hogy az idei szezon mérföldkő lesz. Manszúrék csakis a bajnoki címmel lennének elégedettek, emellett a bl-ben is kell majd vmit fakítani... Amúgy Balót és Dzekót nem érdemes együtt játszatni, egyszerűen zavarják egymást.

krisz1299 2011.08.09. 12:15:27

Mancini sztem jó edző, csak túl defenziven játszik. Most nincs kedvem edzőkőkre gondolni ki lenne jó a padra , de szerintetek ki lenne a legjobb megoldás ?

296258 2011.08.09. 14:00:41

[Kid21](#456272) ez nem egy meccs, hanem másfél év tapasztalata. gyáva... hasonló erejű, vagy erősebb csapatok ellen. nem kockáztat, nincs "b" terve ha valami nem úgy sül el ahogy tervezte. ragaszkodik olyan játékoshoz akik nem teljesítenek igazán jól, nem ad lehetőséget olyanoknak akik bizonyítani akarnak. taktikáját már mindenki kiismerte. nem egy cserekirály. és e mellett hihetetlenül nagy mázlista, ha ez a 2:3 a kupaelődöntőben történik meg, és az arsenal nem kezd el bukdácsolni, ma nem ő a csapat edzője, és ez nem feltétlenül rajta múlott. arról nem is beszélve, lassan annyi pénzt költött el a keret átalakítására (nem feltétlenül megerősítésére) mint két komplett PL stadion...

336477 2011.08.09. 15:46:03

[mgyuri](#456411): Én ezzel teljes mértékben tisztában vagyok, ezekkel érveltem én is a tavalyi (meg most is) szezon során, de valahogy mégis csak nyert egy kupát meg hozott egy 3. helyet, ergo teljesítette a szezon előtt kitűzött célt. Ezért is tartom azt, hogy ha ennél gyengébb eredmények születnek - sőt, ha már a szezon elején becsúszik 3-4 betli - akkor repül annak rendje és módja szerint. Biztos vagyok benne, hogy az arabok idén már bajnokságot akarnak és ha ez kicsit távolra kerül változtatni fognak. Amúgy tuti sztáredző érkezne a helyére.
süti beállítások módosítása