Tökéletes kezdés — Agüero első meccse

2011. augusztus 16. 12:00 - Kiddo21

manchester city premier league agüero összefoglalóDöcögős, néha pontatlan játékkal kezdődött a meccs a szempontunkból.

Az első félidő eredménytelen próbálkozásai azonban a második játékrészre eltűntek és végül simán, 4-0-val abszolváltuk az idény első meccsét.

Nem hiába jegyezték meg a DIGI Sport stúdiójában a meccset megelőzően, hogy a Swansea a "walesi Barcelona". A "hattyúk" a meccs első felében néha bizony nagyon eldugták a labdát, tényleg az volt az ember érzése mintha a katalánok bújtak volna bele abba a fehér mezbe... A gyengébb kezdés után azonban nem volt megállás, a City átvette a meccs irányítását és sorozatban dolgozta ki a helyzeteket. Főleg David Silva és Džeko volt elemében, ők ketten akár már az első félidőben eldönthették volna a meccset. Vorm és a kapufák azonban gondoskodtak arról, hogy a Swansea továbbra is a meccsben maradjon.

manchester city premier league agüero összefoglaló

 

A fordulást követően aztán megtörtük a vendégek védelmét: az 57. percben Johnson lövését még hárította Vorm, a kipattanót azonban Džeko bepasszolta. A bosnyák támadó így a Community Shield után megint eredményes tudott lenni. A vezető gól után sérülés (ma derül ki, hogy mennyire súlyos) miatt de Jongot le kellett cserélni, helyére a régóta várt Agüerót hozta be Mancio. Kun nem sokat szarozott, egyből lövéssel vétette magát észre, majd egy jól megjáratott labda után Micah passzát értékesítette. Az argentinnal felpörgött a támadójátékunk, szemmel láthatóan nagyon jól megértette magát David Silvával és Džekóval.

manchester city premier league agüero összefoglaló

 

A harmadik gólt aztán ők hárman is hozták össze: Dzeko pöccintette Kun elé a labdát, aki Silvának emelte azt vissza (tegyük hozzá, a labdát az alapvonalon kívülről húzta vissza), a spanyolnak pedig már nem volt nehéz dolga. A végén aztán Agüero rátette azt a bizonyos habot a tortára, körülbelül 25 méterről valami piszok nagy erővel kilőtte a kapu jobb oldalát. Ennél jobb debütálást elképzelni sem lehetett volna: két gól és gólpassz, a drukkerek pedig már most imádják!

  • manchester city premier league agüero összefoglaló

A végeredmény tehát egy magabiztos 4-0-ás győzelem lett, amiből mindenki kivette a részét. Gyenge teljesítményt nem lehetett felfedezni, talán csak a középpálya lassúságát kell megemlíteni, amivel már a tavalyi szezonban is gondok voltak. A Barry-Yaya kettős rengeteget "gürizik" középen, támadásépítésben viszont irtó (egyszerűen nincs rá jobb szó) statikusak. A meccset egyértelműen a már említett Silva-Dzeko-Agüero trió nyerte meg a Citynek. Tegnap azt a teljesítményt hozták támadásban, amit tavaly rengetegszer hiányoltunk: gyors, látványos és kreatív játékot. Ha állandósítani tudják ezt a teljesítményt, akkor tényleg remek szezon elé nézünk. Na de azért annyira ne bízzuk el magunkat, hiszen a Swanseanál csak nehezebb ellenfelek következnek eztán: vasárnap a szintén 4-0-val startoló Bolton, majd rá egy hétre (szintén idegenben) a Tottenham fogad minket. Itt aztán be lehet bizonyítani, hogy valóban bajnokesélyesek vagyunk.

Mancini Agüeroról a meccs után:

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr315656006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

270730 2011.08.16. 21:05:55

Hogy egy kicsit lelohasszam az indokolatlanul nagy önbizalmat. Hiába a sok sztár, a padon továbbra is Mancini ül, aki az első 20 percben beállította a csapatot bekkelni egy olyan Swansea ellen, ahol a védelem egyik tagja egy nevesincs spanyol légiós, a másik már a negyedosztály óta a csapatban focizik, a harmadik egy 19 éves fiatal, a negyedik pedig szintén nem PL matéria. És folytathatnám. A lényeg: egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány olyan játékos van aki egy átlagos angol középcsapatba tartósan ráférne a cserepadra. Egyszerű volt a képlet, fizikálisan és képességekben klasszisokkal jobb volt a City, a kiscsapat játékosai pattogtak le róluk, nem tudtak párharcot nyerni. Ettől függetlenül annyi ötlet van a játékban, hogy majd Silva megoldja. De egy komoly csapat tud rá olyan emberfogót küldeni aki leveszi a kis spanyolt, és onnantól ég a ház mert Mancini egy támadás szervezéshez fogalmatlan beszari pöcs. Már bocsánat a kifejezésért. Tavaly a MU elleni hazai meccs megmutatta, mire számíthatnak a City szurkolók amíg ő az edző. Akkor hiányzott az ellentől Rooney és Giggs, Nani sérülésből tért vissza, az egész középpályás védekezésük és csapatjátékuk 0 volt. És ekkor még lőtávolban volt a MU, nem emlékszem mennyi volt a különbség pontosan, de azt tudom, hogy kevés. Erre a hazai meccsen, telt ház előtt Mancini 11 emberrel védte a gólnélküli döntetlent... Szóval ha nem lesz önjáró a csapat, de elég karakteres ahhoz az olasz, hogy ne legyen, akkor maximum az FA kupával lehet vigasztalódni. Mondjuk a többi nagycsapat háza táján sincs minden rendben, ez adhat egy kis reményt, de mindegyiknél klasszisokkal jobb az edző, az kiegyenlítheti a különbséget. Bocsi ha kicsit erősen fogalmaztam, nem trollkodni jöttem, egyik riválisnak se szurkolok csak ez a véleményem.

317260 2011.08.16. 21:22:09

ezzel a Mancini-dologgal egyet kell értenem. abszolút semleges nézőként ültem a tv elé, tudniillik a PL-ben nem szurkolok különösebben senkinek, de iszonyat felkúrt agyilag az első 20 perc, olyannyira, hogy a 2. félidőt már nem néztem, le is maradtam a gólokról szépen. Hihetetlen, hogyan lehet egy újonc ellen hazai pályán így kezdeni egy meccset. 30 méterre a hazai kaputól kezdték megtámadni a labdás embert, ez számomra érthetetlen...

339463 2011.08.17. 07:40:26

Én meg inkább nem értenék egyet, illetve más szempontból közelíteném ezt meg. Elég sok City meccset néztem tavaly Silva miatt. Mancini ellen: -túl óvatos ez igaz -olasz focihoz van szokva, de 1.5 éve van már Angliában, lassan kicsit át kéne vennie a gyors focit játszó stílust, ebben látok előrelépést gyors játékosok vásárlásával (Clichy, Agüero, Nasri szemben a lassú Milner, Dzeko, Barry vonallal pl.) -a nagy meccseken tényleg beszarira vette néha a figurát, ez hosszabb távon nem jó Mancini mellett: -nagy egóval rendelkező játékosok, nem érett még össze a csapat, sok új igazolás, ritka nehéz bajnokság, összeszokott támadófocit várni ilyen helyzetből baromság, még Mourinho sem játszana látványos támadófocit ezzel a kerettel ebben a bajnokságban. (Chelsea-vel is anno borzalmasan ölte a focit az első 1-2 évében, ha vki emlékszik rá.) -megcsinálta a védekezést olyanra, hogy az abszolút európai szintű, alapjaitól próbálja építeni a csapatát, ez sem rossz ötlet -most már csak hozzá kell tenni a támadójátékot, ami nyilván Silvára épül sokszor, és Yaya Touré esetében is jobb ha egy támadásokra sokkal alkalmasabb játékos van mellette, Nasri lehet ilyen simán. Noha sokszor Yaya is nagyon hasznos tudott lenni tavaly. Bizarr, de jó ötlet volt előretolni támadó középpályásnak, sokszor meglepte az ellenfelet. Én nem érzem hogy a City alulteljesítene. Szép lassan de egyre jobbak lesznek, kezdenek összeérni, és még messze nem érték el a csúcspotenciáljukat de már így is ott vannak a MU/Chelsea nyomában. Míg a MU/Chelsea olyan sokkal jobb nem lesz látszólag a köv. 1-2 évben mint volt mondjuk tavaly/tavalyelőtt (Chelsea inkább tavalyelőtt). Más példa: Capellot kivágta a Real Madrid mert nem látványos focit játszatott, 1-0-kkal megelégedett, nyert is egy bajnokságot, mert a Barca épp gyengélkedett abban az évben.Kirúgták, mi lett helyette? Schuster, Ramos, Pellegrini 3 edzőt megettek, mindegyik támadóbb felfogású volt mint Capello mégis már rég kirúgták az összeset... Szóval vigyázzon a City sztem az edzőkkel, ha Mancinit választották, akkor tartsanak ki addig amíg a klub fejlődik mind játékban mind eredményben. Pl. ha csak a 4. helyen végez a City és már a a legjobb 16 között kiesik a BL-ből és mellé az Fa-kupa is kudarc, akkor az egy többfrontos buktasorozat, akkor ki lehet rúgni. De azért kirúgni, mert nem nyer meg meccseket látványosan a City, vagy mert óvatos Mancini, arra semmilyen garancia nincs, hogy a köv. edző támadófocija eredményes lesz. Ez a legnehezebb egyébként is, hogy támadófoci legyen és még eredmény is. Lásd Arsenal, mit ér a támadófoci ha nincs jó védelem, nincs elég erős keret és erős mentalitás.

270730 2011.08.17. 08:57:42

Amiben teljesen egyetértek: A védekezés világszínvonalú. Mondjuk az alapanyag megvolt hozzá, de ettől függetlenül az ő érdeme. Nem is a támadó foci hiányát kifogásolom igazából, ilyen védekezés mellett az már igazi luxus lenne. (Amúgy Mourinho mikor játszatott igazi támadófocit?) Nálam a mentalitás a probléma. Az hogy a "fogalmatlan" kiscsapat ellen a hazai idénynyitón beállnak bekkelni... Mi lesz így egy rangadón? Teljesen veszélytelen volt a kapura a Swansea, de tegyük fel, valahogy a kígyótérről bevágnak egyet, akkor mi lett volna? Nincs kizárva, hogy fordítás de mellette sík ideg játékosok, úgy meg bármi lehet... Tavaly a MU egy szörnyű középpályával lett bajnok, úgy hogy sokszor teljesen kilátástalan játékkal hozta a győzelmeket, és fél szezonon át veretlen maradt. Nem azért mert jók voltak, sőt... Hanem mert ott volt bennük az a mentalitás, hogy az ellenfélnek azt mutatjuk,márpedig mi vagyunk a királyok. Nem azt, hogy összefossuk a bokánkat és vágja a hátunkat a háló... Olyan szempontból szerencséjük lehet, hogy itt a sok pénz boldogít, nincsenek lyukas posztok a csapatban, főleg ha Nasri is érkezik. Ezzel szemben a többi csapatnál méretes lyukakat kéne befoltozni. Bár ha a MU igazol még egy középpályást és kicsit rendbe kapják fejben De Gea-t akkor nem nyerhet a City. Szerintem. A Capello-s eset a madridi hozzáértés mutatja. Összerakott egy olyan csapatot, ahol egymásért küzdöttek a játékosok, Casillas mindent megfogott Nistelrooy pedig a 90.percben mindig megnyerte a meccset. Emellett ott Robinho is focistára hasonlított. Szerintem azóta is bánják azt a döntést... Az Arsenal más tészta, ott meghúzták a nadrágszíjat, nincsenek eurószázmilliók igazolni, ahhoz képest igencsak szép eredményeket érnek el.

270730 2011.08.17. 09:24:58

Még annyit tennék hozzá, hogy igazából mindkettőnknek igaza van egy bizonyos szinten, de a hétvége lesz a perdöntő. A tökéletes vizsga lehet a Bolton elleni túra, hiszen egy védekezni is tudó, de támadópotenciállal is rendelkező középcsapat a Wanderers. Ha ott nyerni tud a City akkor igen komoly bajnokesélyes, de ha pontokat veszítenek az megmutatja, hogy közük nem lesz hozzá idén. Majd ha hoznak valakit a padra. Vasárnap este jövök és mea culpázom,ha úgy alakul. Ellenkező esetben csak annyit teszek hozzá: Hajrá City! :D

335913 2011.08.17. 11:31:38

én abszolút Mancini párti vagyok, sőt engem a védekezés sem zavar, sőt továbbmegyek, az antifocit is lehet szeretni:) engem jobban megőrjített Hughes alatt a nulla védekezés, amellett hiába volt támadó felfogású a csapat, 2 csatárral, 2 gyors szélsővel, mindig 3 gólt kellett volna lőni a 3 pontért én is azt mondom, hogy lassú, de biztos a City fejlődése, és az egyre jobb játékosok is meg fogják hozni ennek a gyümölcsét edzőváltásnak a gondolata nekem utoljára febr-márc. tájékán jutott eszembe, mikor úgy tűnt hogy megint élet-halál harc lesz a Tottenham ellen a nyamvadt 4. helyért és akkor még az Fa-kupa is csak lutri volt ahhoz képest nem lehet panasz a csapatra, még a BL-selejtezőt is megspórolta a csapat Mancini egy keménykezű edző, ami fontos egy ilyen nagy kerethez, abszolút nem tartom jogosnak azokat a kritikákat, hogy Mancinivel a City így nem nyerhet semmit meg úgy nem nyerhet semmit kíváncsi leszek mit mondanak azok, aki szerint így van, ha mégis megnyeri a bajnokságot év végén a City meg mellé a BL-t persze:DD valszeg tanult az előző idényből, volt rá ideje levonni a tanulságokat, volt jó pár rossz meccsünk, legtöbbször a kreativitás és a lendületesebb támadások hiányoztak, majd idén kiderül hogy mit változtat ha már ennyi pénz elköltését rábíztuk akkor ezt az évet vigye végig mindenképp, és nézzük meg hogy hova jut

335913 2011.08.17. 11:41:08

@szecskaM: most őszintén, kurvára harmadlagos a Bolton meccs abból a szempontból hogy a City esélyes-e a PL-re vagy nem ha simán nyer a csapat 3-0-ra ott, attól még lehet a MU és a Chelsea is bajnok simán ha kimákolunk egy 90. perces megpattanós gólt, amivel meg van a 3 pont, mint a MU szokta:), akkor is lehet még bajnok a City nálam most inkább a BL fogja befolyásolni a bajnoki címet, hogy az mennyit fog kivenni az egyes csapatokból, Cityek ez az első BL szezonja, várhatóan nehéz csoport már ősszel, és akár brutál meccse tavasszal aki hamarabb kiesik a BL-ből, az nagy előnyhöz juthat most a MU, City, Chelsea trió közül a bajnokságban de ez is még hónapok kérdése... Bolton ellen már aláírnék egy szar levédekezett pontrúgásból megszerzett 3 pontot is, ennyi az én véleményem erről "result business" és lefogadom hogy Fergie is, csak ő mondjuk ezeket meg is csinálja rendre:) (Swansea ellen sem értem mi volt a gond, lassú kezdés igen, megnézte a csapat hogy mit tud a Swansea, hol vannak rések a védekezésükben, hol tudnak ők visszatámadni, és mikor látták hogy még a kp-n sem tudnak átjönni, nemhogy a védelmen, akkor utána 20 perc alatt volt egy pár bravúr a kapusuktól, egy Dzeko ziccer meg még a 2 kapufa, és akkor ez még csak az 1. félidő volt a Swansea még sok csapat ellen fogja járatni a labdát, ezt tudják, ebben jók, gyengébb csapatok ellen biztos ér is majd valamit)

270730 2011.08.17. 16:51:48

@crazyhorse11: Ezt a gondolatot vártam már, miszerint megnézték mit tud az ellenfél. Kár, hogy a Swansea jött szembe, így kellett 20 perc ehhez. Ha 3 féllábú törpe az ellenfél akkor egy negyed óra masszív bekkelés is elég lett volna :D Vajon a meccsre való felkészülés mivel telik? Tán megy a saltarello?? :) Mindegy ez parttalan, nem a Catenccio-n nőttem fel így addig nem hiszem el, hogy ez győztes mentalitás legyen, amíg nem látom... Amúgy jó dolog a lassú fejlődés, de tavaly is minden adott lett volna, hogy talán a PL fennállásának eddigi leggyengébb mezőnyében bajnoki címet szerezhessenek x 100 millióból... De pont a mentalitás miatt nem jött össze. Kiváncsian várom mi változik...

336740 2011.08.17. 19:05:12

Swansea ellen a vakszerencse miatt nem nyertünk 6 góllal kb. milyen catenaccio? amúgy én is azon a párton vagyok, hogy a győzelem a fontos, ha védekezőbb focival el lehet érni és bejön akkor nekem oké tavaly párszor a védekező foci ellenére sem jött össze a győzelem, ez volt a gond, sőt még ki is kaptunk pl. a Chelsea ellen egyszer, ott persze idegesítő volt nagyon a dolog, hisz még az 1 pont sem jött össze (bezzeg ha összejön, akkor simán 2. a csapat Chelsea előtt:D) hajrá Mancini, nyerje meg csak a PL-t, bár tartanánk már ott:)
süti beállítások módosítása