Az Európa Liga legnagyobb esélyese

2011. november 23. 18:30 - mgyuri

Ez a nápolyi keményebb volt mint amire számítottunk... Otthagytuk a fogunk a Vezúv lábánál emlékbe, nem jó érzés, de ez van.

Kezdhetünk imádkozni  — és mivel az ritkán használ —, aztán készülni az EL-re. Bár még nem jelent meg a "kalandod itt véget ért felirat", de egyre élesebben kezd kirajzolódni a távolban...

A meccs elején felváltva alakított ki helyzetet a két csapat, mindkét oldalon volt egy-egy nagyobb helyzet Lavezzi illetve Balotelli révén.

A baj a 17. percben jött, Ilner bombázott vagy harmincról, amit Hart kiütött szögletre. A beadásba belefejel Cavani elmegy Yaya és Kolarov nyújtott lába mellett, Hart nem tud reagálni... 1:0. Rémálom!

A gól után még volt egy nagy Cavani helyzet, de szép lassan a City átveszi az irányítást. A 33. percben Džeko rossz beadását Aronica Silvának adta, a lövést de Sanctis Balotelli elé tenyerelte, és Mario négy méterről a kapuba belsőzött! 1:1.

A szünet után jött a katasztrófa... Cavani hozta fel a labdát, amit leadott Lavezzinek, ő kiadta bal oldalra Dossenának, aki laposan középre lőtt, tizenegy méterre a kaputól jött Cavani aki újra betalált. 2:1.

A második bekapott találatot nehezebben emésztette meg a csapat. A gól után jó tíz percig nem találták a helyüket, és utána sem lehetett azt érezni mint az első játékrészben, hogy biztosan meglesz az újabb City egyenlítés.

A Napoli teljesen átadta a játékteret, megelégedtek a kontrákkal, mégpedig milyen ellencsapássokkal! Négy nápolyi ziccerre csak egy nagy Balotelli és Agüero helyzet jutott.

Nem sikerült...

A nápolyiak játszották azt amit nagyon tudnak, jókor találtak be, aztán ráálltak a kontrajátékra, amiből könnyedén még több gólt lőhettek volna. Ezekkel a gyors ritmusváltásokkal nem tudott mit kezdeni a csapat. A leggyengébb láncszem a két szélső védő, Kolarov és Zabaleta volt, Richards nagyon hiányzott. Középen Yaya még fellépett többször a támadó harmadba, viszont de Jong sokszor csak lézengett, a védekezésben nem tudtak mit csinálni a szélen futó támadásokkal, csak hasztalan létszámfölény volt a középpályán. Az is baj volt, hogy nem a megszokott felállás többször felbomlott. Milner bár sokat futott többször fölöslegesen lépett vissza Yaya mellé, és Silva a kelleténél többször húzódott be Džeko mögé, szabad folyosót hagyva a gyors Napoli szélsőknek. Hart nem állt a helyzet magaslatán a góloknál, de volt több zseniális védése, ezen nem múlt.

Hiába volt többet a labda a Citynél (70-30% arányban), hiába lőttek többet kapura, volt több szöglete a Manchesternek, mindez nem ért semmit az olaszok taktikájával szemben.

Mancini alapvetően jól cserélt, de hamarabb kellett volna lépnie. Sajnos kár volt változtatnia, Džeko helyett jobb lett volna mégiscsak a fürgébb, több váratlan megoldásra képes Agüerot a kezdőbe jelölnie.

A Bajnokok Ligája baromira más kávéház. A City nehezen vette fel a ritmust a másik bajnokságból érkező csapatokkal. Öt meccsből négyszer az ellenfél lőtte az első gólt. Nyoma sincs a Premier Leagueben mutatott dominanciának. Remélem lesz haszna, az igencsak drága tanulópénznek!

A három méretes pofonból ami egy héten belül elindul felénk, egy betalált. Most vérzik az orrunk, de már lendül is a nagy vörös munkás liverpooli ököl, és a háttérben várakozik a londoni rosszarcú válogatott fegyverekkel az arzenáljában, hogy kicsináljon minket... Fel kell állni, és néhány jól irányzott pörgőrúgással helyretenni a dolgokat, mert egy, ne adj' isten két vereség tönkrevághatja azt amit eddig felépített a csapat.

Mancini bosszankodott a két benyelt dugóért, "hülye góloknak" nevezte őket amire felkészült a gárda, és természetesen nem adta fel "még nincs vége" mondta, bízik a Bayern elleni sikerben, és abban, hogy a Villarreal játékosai "nem akarnak pont nélkül végezni". Az optimizmusa érthető, de most nem tudom osztani.

Eltűnni a süllyesztőben? Azt azért nem!

Igen, tudtuk, hogy ez a halálcsoport, jelen állás szerint nagyon úgy fest, hogy tíz pont sem elég a továbbjutáshoz. És az a tíz is hol van még?

Ezzel a verséggel a City az Europa Liga egyik fő esélyesévé lépett elő... Kellett ez nekünk?!

A meccs jegyzőkönyve, és összefoglalója:

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr215656177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

336477 2011.11.23. 19:19:28

Hmm.. Nálam is a szélső védők és a vkp-ok voltak übergyengék. Kun-t és AJ-t pedig előbb be kellett volna küldeni, velük jóval pörgősebb volt a játék. Amúgy én már az első félidőben láttam, hogy ennek rossz vége lesz, kábé egy nb1-es csapat szintjén próbáltunk meg támadásokat vezetni, tutyi-mutyi ráérősen, mintha a több gólos előnyünket kellett volna tartani... A digók meg persze akkor támadtak, amikor csak akartak, és nem is akárhogy, tényleg meg kell emelni a kalapot a "tridente" (vagy nemtom, hogy írják) előtt. Ez van, elkúrtuk, nem kicsit, nagyon. Lassan én is azon a véleményen vagyok, hogy nagyon rá kell menni a PL-re, mert jó esélyünk van behúzni a bajnokságot. EL, FA, Carling meg mindegy, jussunk a lehető legtovább és kész. Mancio meg baszhatja a 10 pontos elméletét...

296258 2011.11.23. 20:02:05

[Kid21](#608374): az első félidőben még nem éreztem, hogy égne a ház, akkor benne a volt a csapatban a gól. a második góljuk után viszont teljesen átalakult a meccs. akkor visszahúzódott a Napoli, és csak kb. 8 percenként egyszer jöttek fel, de akkor minimum a City tizenhatosáig. Ekkor rég váltani kellett volna, de Jong le tök felesleges lett, Kolarov is, felrohangált, de hasztalanul, hátul meg elhúztak mellette, Džekot meg felőrölte az öt-hat védekező olasz. Milner ki a szélre hátra, Nasri be, és kiszögelni a szélre (Silvat is kizavarni a vonal mellé) Yaya a védők elé lesöpörni a felfutó szélsőket, Agüero meg Balo mögé. ha ezt meghúzza már a kritikus időszak elején (55. perc), lett volna esély egyenlíteni. Későn jött az első két csere (70. és 81.).

336477 2011.11.23. 20:13:42

[mgyuri](#608415): Mondjuk nálam Dzeko alapból nem is kezdett volna, már hetek óta formán kívül van és igen, későiek voltak a cserék, tipikus Mancini hiba. De kevés helyzetet is alakítottunk ki: Kolarov meg Balotelli két ziccerén kívül a talált gólunk van csak. Mindegy, felejtsük is el az egészet... Húzzuk be a bajnokságot és akkor TALÁN meg lesz bocsátva ez a bukta.

296258 2011.11.23. 20:21:41

[Kid21](#608428): Igen, azt írtam is. Ez a Kun-Edin csere az ellenség megtévesztése volt, de már az első meccsen sem találta a helyét Džeko. A PL jelenleg a legfontosabb (én nem számolok a csodával), de az EL-ben is tovább kéne jutni mint tavaly mert kell a koefficiens, hogy ne legyen még egy ilyen csoportbeosztás mint az A, és olyan se mint a G ahonnan már továbbment az APOEL

302013 2011.11.23. 23:12:40

Mancini ritka rosszul meccselt, osszeallitas, taktika, cserek, hiba hiba hatan...

299929 2011.11.23. 23:23:42

nem tudom megérteni hogy a BLben miért ennyire más fejben a csapat mint a PLben mintha megijednének a BL himnusztól mert ez a Napoli semmivel sem keményebb mint egy angol középcsapat mondjuk a Bayern elleni meccs után már elég valószínűnek tűnt a kiesés

299929 2011.11.23. 23:25:10

amit még nem értek amit a Chelseanél se ez a védelem hogy volt tavaly a legjobb?

338593 2011.11.23. 23:42:35

Legalább van önkritikátok, viszont azért hitetek is legyen. Ezerszer inkább egy akármilyen angol csapat, mint egy digó színészgárda, még akkor is, ha a Napoli tud tisztán is játszani, keveset színészkedni, és nem csalni a focit. Igaz elég sok mindennek össze kellene jönnie az utsó fordulóban, minket is meg kéne csapnotok, meg a Napolinak nem szabadna nyernie Villarealban, de azért van még esély rá. Mia san mia!

Habbal 2011.11.24. 09:41:52

Én meg úgy vagyok vele hogy inkább egy digó csapat mint bármilyen angol, de hát különbözünk még ha ugyanannak is szurkolunk. Úgy látom nem sokat ért a sok 100 millió font. Remélem Manchesterben is nyerünk, bár ez igérkezik az eddigi legkeményebb meccsünknek. Hajrá Bayern!

343009 2011.11.24. 09:58:54

Talán ma már telik tőletek egy mosolyra... http://futballsznob.blog.hu/2011/11/24/mit_takar_nasri_sortja_kacag_a_kispad

pizarro 2011.11.24. 10:13:00

Nem könnyű helyzet. Annyiban szerencsések vagytok, hogy a tuti csoportgyőztest fogadjátok majd. Viszont a Napoli meg a tuti utolsó Villarreallal találkozik. S a Bayernben, ami változás lehet: Butt, Alaba, Olic (Petersen) és Pranjic. Nos, közülük tán Pranjic lóghat ki a sorból, a többiek szintén pengék, ráadásul bizonyítani is akarnak. Nem lesz sétagalopp. Kedvezőtlen lélektani kiindulópont. --- Viszont én nem lennék csalódott, ha Man. City drukker lennék: a bajnokságot vezetitek, egy esetleges bajnoki cím többet érhet, mint egy negyeddöntő a BL-ben. Másfelől megvolt a tanulóév, az EL-ben is lehet gyűjtögetni a pontokat, s jövőre már várhatóan nem harmadik kalapos lesz a ManCity.

342804 2011.11.24. 11:19:51

jó ez a blog :D mióta lett ennyi man city drukker?

330110 2011.11.24. 13:29:13

@Zsoltti: igen, divat mostanában az olasz csapatokat mocskosul szarnak beállítani, de nem azok, bármennyire fáj ez neked. Szóval nem, nem egy angol középcsapat szintjén állnak.

297074 2011.11.24. 15:12:03

[JackkBauer](#609219): Én sem értem, hogyan merül ez fel bárkiben is. Tessék megnézni, hogyan viselkedik az Eastlandsen egy Everton, Newcastle, majd a Napolit. Hasonlóan stabil védekezés (na jó, a NUFC most nem volt a toppon, ahogy mi sem, de abból állt majdnem a játékuk), összehasonlíthatatlan támadójáték. A Neapol ellen letoltunk három abszolút kiegyenlített félidőt (nagyon látványos meccsek voltak, én egészen a keddi második félidőig élveztem, amit láttam, a kedvezőtlen eredmény ellenére is), majd kijöttünk a negyedikre meglepően tompán, korrigálni meg nem tudtunk. Nem látom esélytelennek a továbbjutást, de kisebb már rá az esély. Engem egyáltalán nem fog bántani, viszont jó lenne az EL-ben minél tovább zúzni, pont a koefficiens miatt. Maximum összejön egy újabb City-Stoke döntő :DD A prioritás meg amúgy is a bajnokság.
süti beállítások módosítása