Igazi kupameccs. Kisebb szépséghibákkal.

2012. január 09. 22:30 - mgyuri

A lehető legrövidebb időn belül véget ért az FA kupa kirándulás. Fájó, de ez van. Viszont a csapat miatt egy pillanatig nem kell szégyenkeznünk! 

A lefújás után Mancini azt nyilatkozta „...jobb, ha a meccsről beszélünk, és nem a játékvezetőről.”

Mi is próbálunk ebben a szellemben cselekedni, de nehéz, mert már nagyon elegünk van belőlük. De egy a lényeg: a tegnapi egy igazi, jó kis angol kupameccs volt!

Mindkét csapatban bővelkedtek a hiányzók. A Citynél a Touré testvérek már úton vannak az Afrikai Nemzetek Kupájára készülő csapatukhoz, Barryt kiállították a Liverpool ellen, Balotelli nem épült fel bokasérüléséből, és még Džeko sem tudta vállalni a játékot, így kerülhetett a kispadra Abdul Razak és Denís Suárez, csatár csere nincs, az sohasem túl jó. A kapuban Hart helyett Pantilimon.

A meccs elején a City ragadta magához a kezdeményezést, többször járt a labda a united tizenhatosánál, de a védőik elhárítottak a veszélyt, a legnagyobb helyzet egy Silva lövés volt.

A 7. percben Lindegraad késlekedik egy kirúgásnál, Agüero ráront, a labdát nem szerzi meg, de jelzi milyen mentalitású is ő. Ez az ember még szobrot fog kapni Manchesterben!

A 10. percben jött a a baj. Rooney kiadja a labdát jobbszélre Valenciának, adja is vissza, de Jong és Richards rosszul ugrik fel. Roo' érkezik, parádés fejes. 0:1.

Aztán jött a 12. perc, és Vinny Kompany mehetett zuhanyozni. Szerintem erős ítélet volt, a sárga megfelelőbb döntés lett volna! Lehet azon vitatkozni, hogy páros lábbal való becsúszás az rögtön piros. A szándék büntetésével sohasem értettem egyet. Itt nem ért lábat, a becsúszás, tiszta szerelés volt. Az angol tévékben kerestek olyan szituációkat Chirs Foy által vezetett meccsekből, amikor hasonló esetekért nem adott pirosat. Ezen a meccsen is de Jong és Kolarov egy durvább fault után sem kapott lapot... És Giggstől ez mi volt?! Tehát Mr. Foy távolról sem következetes, sem a múltban, sem az aktuális meccsen.

Vitatott játékvezető ítéletekből ebben a szezonban tele a padlás, a mai meccs felkúszott 2011/2012 kétes döntései címkéjű dobogóra (a másik két meccs a Bayern és a Sunderland elleni), de az sem semmi, hogy mindhárom 2012-ben játszott Manchester City meccsen volt véleményes, sorsdöntő játékvezetői tévedés. Chris Foynak is ez a meccs volt a harmadik egy szezonon belül, amikor igencsak magára haragított egy szurkolótábort.

A csapatkapitány elvesztése fájó volt, a többieket láthatóan megviselte a dolog. Nem mondom, hogy nyert volna a City, de akkor is. Most már tény: a játékvezetők messze a legrosszabb résztvevői a mai angol focinak.

Ez volt Kompany második piros lapja a szezonban. A Wolves elleni első is kicsit túlzás volt, pláne ez. Nem érdemli meg, hogy (automatikusan) négy meccsre eltiltsák (a két 'pool elleni LK meccs, a Wigan és a Spurs elleni bajnoki), ezért a klub fellebbez.

Rögtön a bekapott gól után ismét Agüero igyekszik magához ragadni a vezér szerepét, vagy húszról tüzel, de a kapus véd.

A 30. percig nem nagyon történt semmi, a City megpróbálta összekaparni magát, a united meg várt a lehetőségre... ...Ami a 30. percben jött el. Előbb Nani ültette seggre Johnsont (na, már akkor szúrt a szívem), belövi a labdát tizenhatoson belülre Evrának, amit tovább passzol Welbecknek, nem tud vele mit csinálni mert túl gyors a laszti, az rápattan Nasrira, pont vissza Welbeck elé, de Jong túl puha, így a csatár félfordulatból nagy gólt lő. 0:2.

Tíz percre rá Kolarov tök fölöslegesen, rossz ütemben felrúgja Welbecket, tizenegyes. Rooney lövi, Pantilimon véd, de a kipattanó pont Shrek vadonatúj szőrrel benőtt kobakjára megy, be is fejeli. 0:3...

A szünetben a mu szurkolók már hat gólról ábrándoznak. Anyátok picsáját lesz itt egy 1:6 mormolom, de ezt üvöltheti Mancini is az öltözőben. Cserél is kettőt, Johnson helyett jön Zabaleta, Silva helyére Szavics. A csapat megszilárdítva, érthető. Bár David helyett Nasrit hoznám, mindegy.

A 47. percben Richards tör előre feltartóztathatatlanul, illetve Evra csak sárgát érően tudja szerelni. Huszonöt méterre a kaputól, Kolarov áll a labda mögé, és betekeri! 1:3. Védhetetlen gól. Nem tudom hova tenni Alkeset, remek lába van, jól tud passzolni, életveszélyesek a szabadrúgásai, de... Sokszor lassú, rossz megoldást választ. Lassan eléri, hogy Clichy legyen a stabil bal bekk.

Az 59. percben érdekes dolog történt. Mindig is tudtam, hogy Sir Alex vörös morcos ábrázata nemes szívet takar, azt akarta, hogy egyenlő erők legyenek a pályán, ezért behozta a reaktivált Scholest.

A 61. percben Kolarov majdnem összehoz egy újabb büntetőt, a tizenhatoson belül nem bír Valenciával, ezen az estén senki sem lepődött volna meg, ha Foy befújja.

A 64. percben Agüero futott be egy szinte elérhetetlen labdát, de az ívelése rosszul sikerült, bedobás, ezt Evra végzi el Scholesnak adja, akinek nem esik le, hogy újra tétmeccsen van, és hanyagul visszaadná, de Milner ott terem elrobog, középre adja, Agüero Smalling lába között lő, Lindegraad kibénázza, Kun ismétel. 2:3! Felrémlik a 2004-es Tottenham elleni (videó ebben a posztban) visszatérés képe.

olló

A 82. percben Hargreaves jön a színtelen Nasri helyére, előtte Fergie hozott csatár helyett középpályást (Welbeck-Anderson).

Egy percre rá Milner ad sarokkal egy gyönyörű labdát Kolarovnak, a szerb berobog a tizenhatoson belülre, középre ad, de a fekvő Jones kezében elakad a labda. Ha a szabály betűje szerint Kompanyt ki kell állítani, akkor ugyanebben a szellemben jár a büntető...

A 86. percben kitör a káosz a united kapuja előtt Lindegraad nem tudja hol van, a labdát senki nem találja el jól senki, Szavicsnak összefejelés után elkezd a fejéből ömleni a vér, Richards ollózni próbál. De egyenlítés az nincs.

A 90. percben Ferdinand vágja fel (kap is egy sárgát) Richardsot a tizenhatos szélénél. Kolarov újabb jó szabadrúgása kijön a kapusról, de a pirosak takarítanak.

Egy szöglet után még Pantilimon is fejel az ellenfél kapuja előtt.

Nem jött össze, de szégyenre semmi ok, nagyot küzdöttek a srácok!

A City igazi CSAPAT lett, mindenki sajnálhatja, hogy nem játszik idén már több FA kupa meccset! Szerdán jön a Liga Kupa elődöntő, nyerni kell! Akarom azt a trófeát!

A meccs jegyzőkönyve, és a bővebb összefoglaló:

A facebook oldalunkon szavazzátok meg, hogy melyik City gól tetszett a jobban!

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr525656265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

336477 2012.01.09. 22:48:00

"Pride in battle." Ebben minden benne van.

297074 2012.01.10. 00:41:28

Ha már tunnel cam. Még nem néztem, de olvastam, hogy a végefelé van egy momentum, ahol Kiddo azt mondja Kompsnak, hogy Foy azt mondta neki, "appeal it". Ez most vagy azért van, mert Foy még azon is élvezkedni fog, hogy semmit nem érünk el a fellebbezéssel, vagy ő is elismerte, hogy nem volt jogos a piros. Lehet, hogy utóbbi, mert több forrásból is jönnek olyan hangok, miszerint beismerte hibáját.

340419 2012.01.10. 10:44:46

Kíváncsi voltam mit írtok itt a meccsről, meglepően korrekt cikk. Hadd szóljak hozzá a kiállításhoz. :) Vagy 10X néztem vissza, és nem a Unitedes szívem mondatja velem, hogy igen, tisztán labda volt, semmi fault. De. Azért volt labda, mert Nani felugrott, ha nem teszi, repült volna ott minden, többek között valszeg az egész szezonja. És ez így piros, és minden esetben annak kéne, hogy legyen, bármilyen meccs, bárhanyadik percében, bárkinek. Az már más kérdés, hogy igazából kurvára sajnálom, mert így minden erről szól, nem arról, hogy nagy harcban nyert a United, mondjuk 1-0-ra, v 2-1-re. De erről meg sztem nem a bíró, hanem Kompany tehet. Ja, és Giggs úrnak is járt volna a sárga, valóban, ő már szerintem csak a 900 meccsének, és a hatalmas reszpektjének köszönheti, hogy ezekért nem kap. Ami egyébként igazságtalan, de az azért nem véletlen, hogy 20 év alatt egyetlen pirosat sem kapott, soha, Kompany meg vagy így, vagy úgy, idén már a másodikat...

296258 2012.01.10. 11:50:34

[vombat_ur](#660960): "meglepően"? hö... Giggs jó, hogy nem gyűjti a lapokat, nem adódik a posztjából, hogy odalépjen a játékosoknak, teszem azt Adam Johnson is ellesz még pár évig piros nélkül úgy hiszem.

340419 2012.01.10. 13:07:00

oké, akkor mondjuk azt, h Ferdinand, 11 év, 1 db piros. A lényeg azon volt, h 1. Foy következetlen, 2. így odamenni tuskóság --> piros.

299929 2012.01.10. 13:12:04

[vombat_ur](#660960): azért még Nani sem reklamált szóval annyira nem lehetett komoly

EZS 2012.01.10. 13:51:27

"A 61. percben Kolarov majdnem összehoz egy újabb büntetőt, a tizenhatoson belül nem bír Valenciával, ezen az estén senki sem lepődött volna meg, ha Foy befújja." Szerintem egyértelmű büntető volt, mint a kezezés is. A kiállítás... United szurkolóként azt mondom, hogy piros volt, de az biztos, hogy ha pl. Evanst szórják ki ezért, akkor nagyon dühös lennék. Ha Nani nem ugrik fel, tisztább lenne a kép, de szerencsére felugrott. Tavaly Scholes kapott pirosat, amikor Zabaletával ugyanúgy mentek a labda és egymás felé, de Scholes ért végül lábat. Ha az kiállítást ért, akkor ez is. De két dologgal egyet értek, az angol bírók rosszak, a City meg nagyon erős lett!

316969 2012.01.10. 13:51:42

Megint mindneki a pirosról beszél,pedig a cikkíró nagyon korrekten nem ragozza túl. Nem kell ezen ennyit lovagolni. Gratulálok a Citynek nagyot kűzdött,de vasárnap mi voltunk a jobbak.

EZS 2012.01.10. 13:52:27

és grat a rendszerüzenetekhez, nagyon eredetiek! :D

297074 2012.01.10. 14:47:34

[EZS](#661252): lol, Scholes direkt rátalpalt Zabaletára, javaslom, nézd meg még egyszer, azért ne keverjük a szezont a faszommal...Kompany maximum meggondolatlan és nem kellően tapintatos volt. :D A kezezésnél viszont még mindig inkább a bíró pártját fogom. Nem szerettem volna, ha véletlen egy ilyen tizenegyessel egyenlítünk ki. Jobb ez így.

339847 2012.01.10. 14:54:55

MU drukkerként írok ide, mivel gondolom ti nem vagytok otthon abban, hogy Foy mennyire volt korrekt a muval szemben, vagy sem. Először is tavaly Stamford Bridge. Chelsea 2-1 United. Luizt (túlzás nélkül) 4 sárgával sem állította ki, maradt gólt is lőtt, fordított a chelsea. Idén a Crystal palace ellen sem alkotott maradandót, de azért erős lenne az ő számlájára írni, de tény, gáz volt. Talán ezekért nem habozott és mutatta föl azonnal. Sárgát nem is adhatott volna ezért, mert a labdát vitte el, ha azt nézi, akkor semmi, vagy max egy fél szó oda, viszont ő páros NYÚJTOTT lábbal ment oda a labdáért, semmi kontrollja nem volt a teste fölött, mivel gyakorlatilag beugrott, ha Nani otthagyja a lábát, akkor könnyen Ramsey vagy Eduardo sorsára juthatott volna. Giggset nem védeni akarom, igencsak tahó megmozdulás volt, szerintem az a szerelés(?) azért csak sárgalapos, mert nem páros lábbal csúszik oda. Grat a meccshez, jól játszott a City. GGMU

EZS 2012.01.10. 15:15:00

[DefinitelyMaybe](#661334): megnéztem. Csúnya volt még mindig. Nem is vitattam, hogy nem volt piros. De Zabaleta szintén nyújtott lábbal érkezett, és talppal, ha Scholes ér előbb oda, ő kapja a rúgást. Ha Kompany csak meggondolatlan volt és nem elég tapintatos, akkor Scholes csak frusztrált a kora miatti lassúsága miatt... :) És semmi esetre sem keverném a szezont a lógóddal! :D

336477 2012.01.10. 16:15:10

http://www.mcfc.co.uk/News/Team-news/2012/January/Vincent%20Kompany%20loses%20appeal%20over%20Manchester%20derby%20red%20card%20result ---> Marad a négy meccs.

296258 2012.01.10. 16:20:43

[Kid21](#661494) meglepett volna, ha nem. A JV bizottság vezetője kiállt Foy mellett, a következő fordulóba tegnap adtak neki meccset

297074 2012.01.10. 16:41:58

http://oi39.tinypic.com/25hl9nm.jpg Egyébként Evra tegnap ezt is eljátszhatta kétszer.

342608 2012.01.10. 17:11:39

Nemsokára - ha minden jól megy - én is játékvezető leszek, épp ezért próbálom még nem spori szemüveg mögül nézni a dolgokat. A véleményem SZUBJEKTÍV, Real drukker vok és sem az mu sem a city nem áll hozzám közel - a legkevésbé sem. De sztem: Bármennyire is védhető piros, ez nálam (sem) nyújtott páros láb. Talán ráfogható, h páros lábbal csúszik be, de az biztos, h nem a klasszikus példája, mert egyszerűen terpeszben csúszott és a bal lábát sem ki nem nyújtotta, sem behúzni nem tudta már, hisz akk az fékez a becsúszáson és nem biztos, h eléri a labdát. Ettől függetlenül szarul ment oda és veszélyes is lehetett volna. Nagy dilemma, h mire járna csak sárga (elvégre tiszta szerelés), de az is elgondolkodtató, h miért piros 1 "tiszta" szerelés, mert ha nem fúj, akk semmi, még szabad sem az Mu-nak. A mérlegelés mindig is 1 bíró 6ásköre, ergo lehet, h ebben a szituban, bár nem 1könnyen +indokol6ó, de felettébb bölcs a "csak sárga", mivel ilyen korán így belenyúlni a meccsbe...hát necces. De mint írtam vhol védhető, h miért piros, de nálam nem az. Csupán azért feszegettem csak ezt az 1 mozzanatot, mert ez volt a kulcs - sztem - és ez a fő központi téma. Am grat mind2 csapatnak, sanszos, h akkor is az mu nyer, ha nincs a kiállítás...de ugye a "ha"-val kezdődő mondatok... Szép napot!

EZS 2012.01.10. 17:42:39

[DefinitelyMaybe](#661532): Hm, az ott Richards, aki el akarja törni orvul állkapcsával Evra könyökét? Mert annak a fickónak olyan fizikuma van, hogy itt is ellene kellene fújni veszélyes játékért! :D Csak egy hülye vicc, utálom a könyökösöket. Nem emlékszem ilyenre a meccsről, de attól még lehetett!

339847 2012.01.10. 19:10:46

[Acumen365](#661592): Na majd ha megye2re rád csúsznak így rájössz, hogy is működik ez az egész

336477 2012.01.10. 19:12:51

Hmm... Kíváncsi leszek, hogy holnap leülteti-e a padra Onuohát. A Szavics-Lescott kettős biztos kezdőnek tűnik, annak ellenére, hogy talán egyszer sem játszottak még együtt tétmeccsen, de javítsatok ki, ha tévedek. Dzeko felépülhetne legalább azért, hogy skrtellel megint összehaverkodjanak. :P Jah, jól vettem ki, hogy Merlin is sérüléssel bajlódik? :(

297074 2012.01.10. 19:20:54

[Kid21](#661768): Jól, ilyesmiről pletykálnak legalábbis. De én olyasmit is olvastam, hogy teljesértékű munkát folytatott ma már Silva, Džeko és Balo is. Egyébként a QPR ellen úgy rémlik, ők ketten voltak középen, azt már halkan teszem hozzá, hogy az idei legrosszabb teljesítményünk volt az, ami a védekezést illeti. De nyertünk. :)

296258 2012.01.10. 19:49:39

[DefinitelyMaybe](#661776) igen a QPR ellen a Szavics-Lescott páros kezdett, Silva pedig remélem nem "gondolja" komolyan, hogy lesérül
süti beállítások módosítása