A nyugalom megőrzése érdekében

2012. január 22. 11:30 - mgyuri

A nyugalom megőrzése érdekében ma feltétlenül meg kell verni a Spurst!

A Bajnokok Ligája szereplést érő helyen tanyázó csapatok közül tegnap a Chelsea otthagyott két pontot Norwichban. Ma minden esély meg van rá, hogy a united Londonban ne győzzön, és a Tottenham esetében is sanszos, hogy üres kézzel hagyják el az Etihadot.

Szóval, ha nagy az esélye a Citynek, hogy egy kis levegőhöz jusson, ami rá is fér a fiúkra.

Legutóbb tavaly májusban járt a Tottenham a Manchester City otthonában, az a meccs (csakúgy mint a 2010-es) a BL indulást hivatott eldönteni, akkor 1:0 lett a végeredmény, meglett a Bajnok Ligáját érő negyedik hely, sőt az Arsenalnak (és persze a City játékosoknak) köszönhetően végül a bronzérem is.

Az idei szezon elején, a harmadik fordulóban volt a White Hart Lanenen az odavágó, mit mondjak, alaposan sikerült odacsapni! Erre a meccsre nagyon jó visszaemlékezni.

A Spurs előkelő helyen áll a tabellán a gyenge kezdés (az első két meccsük után a két manchesteri gárdával való összefutás eredményeként 1:8 volt a gólarányuk...), és az elmúlt hét bajnokin mutatott hullámzó teljesítményük (összejött nekik három 1:1, és egy vereség) ellenére.

Az egyik legjobbjuk a Citytől kölcsönkapott Adebayor (9 gól, 6 assziszt), akiről Mancini is elismerően nyilatkozott, elismerve: egy ilyen formában lévő Adére Manchesterben is szükség lett volna az elmúlt hetekben.

Mivel a Manchester City játékosa így ma nem léphet pályára, de nélküle is marad elég veszélyes, a meccset eldönteni képes játékosuk (van der Vaart, Modric, Defoe, Bale...), de ha a múlt heti Wolves elleni otthoni formájukat hozzák (az is egy nyögvenyelős 1:1 lett), nem lesz baj.

Az életében soha semmit nem nyerő Redknapp irigyen beszólogatott, hogy annyi pénzből amennyivel a Mancini gazdálkodhat bárki bajnok lenne. A szavaiban van némi igazság, de azt el kell ismerni, a Spurs sem éppen a Premier League szegényháza!

A Citynek végre volt több napja a pihenésre, a hétfői bajnoki után, ez most végre nem hátráltatja a csapatot.

Az ANK-n ma bemutatkozó Touré testvérek, az eltiltott Kompany és a bokáján sérült Balotelli a hiányzók.

A keretből régóta távol lévő Tévezről a City brit újságok szerint megegyezett a PSG-vel, míg a múlt héten csereként pályára lépő Onouháról a QPR-ral. Már csak a játékosokon múlik távoznak-e az említett két klubba.

Az összecsapást a digi sport közvetíti, stream lelőhely itt lesz.

1994-ben parádés meccset játszott egymással a két csapat, a remek erőkből álló Spurs rendesen kikapott, jó lenne egy hasonló összecsapást látni ma is:

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr915656279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

344242 2012.01.22. 11:37:13

mind 1 mennyi lesz csak nyerjünk

335913 2012.01.22. 12:20:23

amennyiben a Spurs ma kikap, akkor nem hiszem, hogy 3. hely fölött végezhetnek idén 8 pontra kerülnének a Citytől, a fennmaradó sorsolással azt már nem tudják ledolgozni jó esetben, de rossz esetben sem nagyon a lényeg viszont abban van, hogy ha esetleg/talán/hátha alkot vmit az Arsenal délután, és mi meg hozzuk a 3 pontot, akkor brutális nyomás kerül mind Fergusonra mind Redknappre nyomhatják úgy az Fa-kupa fordulót úgy jövő héten, hogy az utána lévő bajnokin nem hibázhatnak (ami hétközi forduló lesz, remélem jól elfáradnak a kupában), sőt utána is minimum kell tartani az 5-6 pontos (MU) és 8 pontos (Spurs) hátrányt a Cityvel szemben mire kikászálódnak egy elég nehéz 6-8 meccses szériából tele nehéz meccsekkel persze ez csak akkor, ha ma nyer a City, és az Arsenal nem kap ki Redknappnek akkora, de akkora volt az arca a héten, hogy nem is tűzhették volna ki máskorra a tárgyalását az adócsalás ügyében, mint holnapra előtte jó lenne még meccs után meghallgatni a válaszait, hogy miért is kaptak ki ma, bár meg tudom mondani előre, hogy mire fogná:) kemény lesz, főleg Kompany hiánya, Savic betlizhet, ugye egy gyors Defoe kelletlen tud lenni, Agüerótól kell nagy játék, remélem Dawson játszik, mert idén nincs nagy formában, és Agüero meg tudja forgatni könnyen +szélen kell okosnak lenni, nem lemaradni, nem otthagyni a nagy helyeket Bale-éknek jó lenne az is, ha Webb nem köpne bele a meccsbe, egyik oldal kárára sem, a City kárára pedig főleg nem:) különben megkapja a lapot Mancinitől ő is aztán közben/utána hajrá Arsenal

335913 2012.01.22. 12:23:35

forduló annyiból hasznos volt, hogy a Chelsea/Pool teljesen kiszállt sztem, mivel ezek után rettentő esélytelen, hogy 80 pont fölé kerüljenek a 38. kör végére márpedig fölé kell menni a bajnoki címhez idén, akár 85-90 pontig is (Chelsenek 16-ból 13-et kéne nyernie kb., Liverpoolnak 16-ból 15-öt, és ez még csak a 80 pontos küszöb)

297074 2012.01.22. 12:40:11

[crazyhorse11](#676024): Jó olvasni az észjárásod, én nem vagyok ennyire magabiztos, és nem gondolkodom most így előre, majd a meccs(ek) után. Na jó, rettentően fosok, az az igazság. Ez már nem az őszi spuds, bármikor megfingathatnak minket, nyugodtabb lennék, ha ma a Unitedet fogadnánk. De azért come on City!

336740 2012.01.22. 13:47:43

én akkor leszek kurva ideges, ha a MU több pontot hoz ki ebből a fordulóból mint a City, mivel papírforma szerint nekünk kéne többet, vagy legalább ugyanannyit ha ütjük Harryékat, akkor micsoda nyugalommal mehetnénk ki az újabb sörért az Arsenal-MU előtt:) bajnoki címhez 80 pont nem elég valszeg, 85 már inkább, a 90-hez viszont már nekünk nagyon nagy tavaszt kéne futni, a MU-nak pedig még nagyobbat riválisokat leginkább pedig pont a "6 pontos", egymás elleni meccseken lehet szar helyzetbe hozni, mint ma például januárban 8 meccsünk volt/van, februárban csak 5 lesz, esetleg 6 ha sikerül CC döntőbe jutni bravúrral, vagyis azért nyugisabb, kipihentebb lesz a csapat, remélhetőleg a forma is javul, és jönnek vissza a hiányzók is ha addig még tudunk 1-2-3 pont előnyt ráépíteni a mostanira, az kurva jó lenne, ma adott a lehetőség

GSKB 2012.01.22. 13:49:36

FYI: Redknapp pontosan annyit nyert, a Man.City az elmúlt 36 évben: egy FA kupát.

296258 2012.01.22. 14:15:39

[GSKB](#676163) a vén szívbajos nem a csapatot, hanem Mancinit ekézte, aki a sokkal több trófeát rakhatott vitrinbe tíz év alatt, mint ő az elmúlt harminc évben.
süti beállítások módosítása