Nem jött össze

2012. január 27. 14:30 - mgyuri

Ez a meccs olyan volt mint a united elleni FA kupa derbi... Ismét egy hamisítatlan angol kupameccset játszott a csapat, jó volt a mérkőzés, de a City megint nem játszott jól, az első félidőben meg egyenesen pocsékul. A bíró most sem ért fel a csapatok szintjére.

A két lőtt gól újfent nem ér semmit... A tavaszi programból kimarad a Wembley. Ez a hajó sajnos két hete ment el.

Bosszantó, de nem jött össze a kupadöntő. Két meccs alapján jobb volt a Liverpool, sok sikert nekik, a másik kupasorozatban a mu ellen!

A kezdőcsapat érdekesen állt fel, Zabaleta, Lescott és Kolarov nem a megszokott posztján kezdett (ez meg is látszott a teljesítményükön...), Nasri nem találta a helyét a felforgatott felállásban, és bár szinte mindenki tudása alatt teljesített, megint Szavics volt a csapatban messze a legrosszabb...

Ritka az a meccs amit (digi előfizetés híján) tv-ben nézek, a szerdai kivétel volt. Egy nagy kancsó fekete tea lefőzve, ecetes Walkers chips bekészítve, a szék helyett irány a kanapé! Aztán az ember megkapja a nagy nevű szakértőtől, hogy nincs irányítója a Citynek, nincs aki mozgassa, kiszolgálja a többieket. Kolo Tourénak fix a helye a védelem közepén ha visszatér az ANK-ról, Silva egy makacs sérülés után játszhat újra... A kommentátorról nem is beszélve, mintha a fő információforrása a sportszelep lenne. Ez a BBC- és Sky-Sportshoz szokott nézőt kicsit meglepi, ha a játékosként rühellt Gary Neville remek szakértései után ezt kapja az arcába.

Az első percek City labdázgatással teltek, eredmény nélkül. Aztán Kolarov labdát vesztett a 'pool térfelén, azt szépen felhozták a City tizenhatosáig, ott a visszafutó szerb bal bekk ahelyett, hogy felszabadított volna újra eladja a labdát, de José Enrique lövését Hart lábbal hárítja.

A 7. percben Glen Johnson lő erőtlenül kapura, majd így tesz Charlie Adam a 11.-ben, majd pár percre rá egy szöglet után belerúg Džekoba a saját tizenhatosán belül. Egyértelmű büntető, csak nem Phil Dowdnak...

A 21. percben Bellamy faképnél hagyja Szavicsot, de a lövését Hart blokkolja, majd pár percre rá hálóba is talál, de szerencsére lesen állt.

A 31. percben egy kicsit váratlanul szerzett vezetést a City. Silva (aki nem irányít mint tudjuk) remekül hozta helyzetbe de Jongot aki jó húszról rálőtte a labdát, mikor megküldte a lasztit megcsúszott, így lett védhetetlen a bomba. 0:1! Ez volt a 17. gólpassza ebben a szezonban Silvának, de mint hallottuk nem szolgálja ki a társakat...

A gól után rákapcsolt a 'pool, de a védelem vagy Hart elhárította a veszélyt.

A 39. percben Lescott zseniálisan mentett Kuyt elöl. A szöglet után viszont jött a baj... A védők nem tudtak felszabadítani, a labda Agger elé került aki a tizenegyespontról tüzelt, Micah Richards belevetődött a labdára, de az a felemelt kezére pattant. Büntető... Még egy ilyen rohadt balszerencsés tizenegyest! Gerrard kíméletlenül bevarrta. 1:1...

A szünetben Mancini lehozta a mindenkit alulmúló Szavicsot, jött a kispadon jegelt Agüero. A felállás tovább kavarodott.

A második félidő elején rögtön szétpasszolták a hazaiak a City védelmét, Bellamy beadott, azt kivágta Richards, de az pont Kuyt elé pattant, a holland lövését nagy nehezen tudta Hart kiütni.

Az 50. percben végre a City is elvánszorgott Reina kapujának irányába, de Barry lövése mellé szállt.

Az 53. percben Gerrard ívelt be egy szabadrúgást Hart Džeko testére ütötte, a lecsorgó labdát Kuyt küldte rá, de Joey félelmetes reflexszel hárított.

Egy percre rá labdát vesztett a City a 'pool térfelén, a vörösök vezettek egy villámgyors kontrát, Kuyt beívelését Downing lőtte rá az ötös sarkától, de Hart megint a helyén volt.

A 65. percben Silva próbálkozhatott szabadrúgással a hazaiak tizenhatosa előtt, de gyengére sikerült.

A 67. percben Kolarov kapott labdát a balszélen, megindult, mintaszerűen beadott, Džeko pontosan érkezett az ötösön belül, és 1:2! Ez volt a két balkáni talán egyetlen épkézláb megmozdulása a meccsen.

Nem sokáig tartott az öröm, a 74. percben a City tizenhatosán belül adogatott Kuyt, Bellamy és Glen Johnson, melynek végén Bellers gólt lőtt. 2:2.

A középkezdés után szinte azonnal Kuyt kerül helyzetbe, majd Mancini behozta de Jong helyett Adam Johnsont.

A 80. percben egy ígéretesen alakuló helyzet akadt el Džeko kezezése miatt, majd egy percre rá Johnson lövését védte könnyedén Reina.

A 87. percben szépen hozta fel a labdát a City, de mire kapura fordult Džeko már hárman állták körbe.

A meccs zárásaként Hart megindult a félpályáig, onnan ívelt fel a tizenegyespontig, a labdát Agüero ollózva küldte kapura, de Reina védett.

Ennyi, idén tavasszal nem lesz hazai kupadöntő részese a csapat.

Az akarással nem volt hiba, de küzdőszellemben (is) jobb volt a Liverpool (főleg Bellers személye húzta őket be a Wembleybe). Az Anfielden szinte legyőzhetetlen a 'pool, és hiába sikerült egyedüliként két gólt szerezni itt, ez most tényleg nem ért semmit...

Egy hónap három meccs a Liverpool ellen, egy döntetlen, egy vereség és egy győzelem. 5:3 a gólarány, de messze nem elég ahhoz, hogy örüljünk...

Megint volt egy komoly bírói hiba, már fel sem háborodom rajta, nem igazán ezen múlt... Két hete kellett volna mindenképp gólt szerezni, ez volt a kiesés kulcsa. Hasonló volt az érzésem mint egy éve a Kijev elleni EL meccs után, hiába csinált bármit a csapat a második meccsen (a kiállítás már nem sokat számított), az első találkozó hibáit nem tudják kiköszörülni.

A liverpooli volt a hetedik meccs ebben a hónapban (ha meglett volna az FA kupa továbbjutás akkor minden harmadik napra jutott volna egy összecsapás), elfáradt a csapat, nem sikerült átvészelni, hogy szinte minden csapatrészből hiányzik egy-két játékos...

Bízom benne, hogy nem kerül komoly gödörbe a City, nem lesz kihatással a bajnoki szereplésre, és az egy hónap múlva esedékes Európa Liga meccsre összekapják magukat a fiúk, ha már a hazai kupaszereplés véget ért!

A meccs jegyzőkönyve, és egy hosszú összefoglaló:

Bár sajna semmit sem érnek, de azért válasszátok ki, melyik volt a szebbik gól!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr685656285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása