Új hónap, régi célok

2012. február 04. 15:30 - mgyuri

Új hónap, változatlan remények. Február első ellenfele a Fulham FC lesz ma kora este.

123359.jpg

A londoniak csak látszólag kellemes ellenfelek, az utóbbi években meggyűlt a baja a Manchester City játékosainak a Fehérekkel.

Bajnokin utoljára 2006 novemberében tudott győzni a City Corradi két (hihetetlen, Bernardo a három City mezben termelt góljából kettőt ezen a meccsen lőtt kettőt, emlékszem a meccs után meggyőződésem volt, hogy mekkora nagy spíler lesz a csapatban az olasz, hamar elmúlt...) és Barton egy góljával. Döntetlen volt a legutóbbi két hazai bajnokin, 2011-ben 1:1, 2009-ben ősszel 2:2, 2009 tavaszán 1:3-as vereség, 2008-ban 2:3-as vereség.  Ehhez hozzávesszük, hogy az őszi menetelés során csak a Carven Cottage-on hagyott ott két pontot a csapat, és 2011-ben csak a Fulham tudott pontot csenni az Etihadban (ehhez képest idén már összejött két vereség is...). Tiszta szerencse, hogy 2010-ben volt egy idegenbeli 4:1-es siker, és egy 2009-es hazai Liga Kupa továbbjutás, amiben nem csak a hosszabbításban kiharcolt győzelemnek tapsolhattuk, hanem egy eszetlen nagy Gera gólnak is. Eddig az összes hazai bajnokiját megnyerte a csapat (11 meccs), ezt a sorozatot jó lenne májusig elhúzni!

Sokan elkezdtek spekulálni, hogy az átigazolási szezon zárása után a szövetség felé leadott csapatlistán szerepel Carlos Tévez neve. Nos, nincs semmilyen különös oka a dolognak. Carlos még hivatalosan a City játékosa, és mivel ketten távoztak (Onouha és Bridge) és csak Pizarro érkezett, egy fölös hely így is maradt a 25-ös keretben.

Az Etihad biztonsági szolgálata bízom benne, hogy éberebb lesz, és a keddi Ryanair elleni tüntetés után senkit nem engednek majd a Malévért protestálni a gyepen.

Elég hosszú volt a január, sikerült is alaposan megfázni, de remélem nem Bill Murraynek lesz igaza, és jön végre az enyhülés!

A londoniak bezsákoltak a téli átigazolási szezonban Stuttgartból Pavel Pogrebnyakot, aki még a munkavállalási engedélyére vár, így őt nem fogjuk ma látni. Viszont hazai oldalon, ha a mérkőzés úgy alakul, valószínűleg Mancio megmutatja az új trófeáját (Pizzaro) a nagyérdeműnek.

Balotelli még eltiltott (hülye taposás...), a két Touré még távol (kurva ANK), rajtuk kívül a megszokott csapat (a megszokott rotálással) munkára, harcra kész. Eddig a Manchester Citynél volt a legkevesebb számú (20 különböző) kezdőjátékos a bajnokság kezdete óta, ebből is látszik, hogy Mancini hiába költ rengeteget, egy egészségesen bő keretet nem sikerült kialakítania. Megvan a formahanyatlás fő oka?

Nem adom fel, továbbra is várok egy kimagasló Džeko produkciót! Egy dupla, vagy gól és gólpassz, tökmindegy csak pörögjön már fel a bosnyák!

"Kétszer egymás után nem kap ki egy élcsapat" twittelte Zabaleta, remélem nem a vereség elkerülése lesz a fő cél!

Új a hónap, de régi a cél, meg kéne nyerni ezt a...

A meccset a digi sport plus közvetíti, stream itt lesz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr1005656303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása