Idegenben most csak a győzelem a jó

2012. március 11. 10:00 - Kiddo21

Az nst fb-oldalán már péntek óta zajlik a legizgalmasabb Hitchcock-filmeket idéző (nép)szavazás: vajon melyik meccsről legyen jövő héten Mágnestábla? A négy választható lehetőségből kettő toronymagasan kiemelkedik. Az egyik a Swansea-ManCity, a másik pedig a DVTK-Videoton meccs.

Delphoi-i jós legyen a talpán, aki előre megtudja mondani, hogy melyik mérkőzés kerül majd heinrich nagyítója alá, ahhoz azonban nem kell különösebb földöntúli tehetség, hogy kitaláljuk, mi a közös a két, várhatóan minden férfi körmére veszélyes meccsen. Hajtás után beharangozunk.

Amint a fenti képből is kiderül, minden NS-s újságíró országos cimborájáról, a megfontolt fejeseiről ismert, valamint szimpatikus személyiségének hála, a hazai edzőképzést összefogásra ösztönző Paulo Sousáról van szó, aki nem is olyan régen egy szezon erejéig ült mai ellenfelünk kispadján. Nem is futott rossz idényt Sousa a "hattyúkkal" a 2009-2010-es szezonban, csupán egy hellyel maradt le a még rájátszást érő pozícióról a Championshipben. Emberünk azonban az idény végén a walesi csapat vezetőségével közösen megegyezve távozott Swansea-ból, és egy rövid leicesteri kitérő után múlt nyáron landolt "A királyok városába", ahol minden őszhajsz, izé, idegszálával azon van, hogy bajnok legyen a Vidivel.  Na de ezt a rövid bevezetést pusztán aperitifnek szántam a mai posztban.

Szóval. Augusztusban a PL-rajton a második félidei játékunknak köszönhetően 4-0-ra vertük a walesi brigádot. Azóta elég vegyes eredményeket produkáltak, azt viszont leszögezhetjük, hogy idén nem lesznek kiesési gondjaik. Az eddig megszerzett 33 pontjukból 21-et hazai pályán szereztek. Otthon tehát mindenkire veszélyesek, bizonyítja ezt az is, hogy az úgynevezett nagyok közül otthon Wengeréket megverték, a spuds és a Chelsea pedig csak vért izzadva tudott pontot csenni a Liberty Stadionból.

Brendan Rodgers (a jelenlegi menedzser) egyáltalán nem végez rossz munkát. Méghozzá olyannyira nem, hogy többek között ő is szóba került állítólag a Stamford Bridge-en AVB menesztése után, mint lehetséges menedzsert-jelölt. Csapata a sok passzos, inkább technikás focit játssza, ami talán jobban is fekszik nekünk, mint például a Stoke rögbivel vegyített erőfocija. A levegőben ugyanakkor sebezhetőek, így a légierőnknek érdemes lesz előremenni 1-1 rögzített szitunál. A kapujukat a Premier League egyik legjobb kapusa, a holland Vorm védi, aki egyébként nemrég épült fel a sérüléséből. A középpályán Sigurdsson és Allen irányítja nagy hatékonysággal a labdajáratást, valamint szervezi a swans pofás támadásait, amelyeket a 10 gólos Graham, illetve a 7 gólos Sinclair vált leggyakrabban gólra.

Velünk kapcsolatban friss infó, hogy Kompany várhatóan a Chelsea elleni haza meccsre (március 21., szerda!) fog felépülni vádlisérüléséből, Zabaleta pedig még talán arra se. Lescott sem 100%-os, de nagy eséllyel összedrótozzák a meccsre. Richards ugyanakkor valószínűleg hadra fogható lesz már, vele mindenképp számolhat Mancio ma. Hír még, hogy Tévez szépen lassan kezd magára találni, a hétközi Bolton elleni reserve meccsen már gólt is szerzett. Vinny kiesése egyébként óriási érvágás, ezt alátámasztja a következő adat is: az utolsó 9 PL-meccsen amelyen játszott a belga bekk, csak két gólt kapott a csapat.

A csütörtöki kezdőhöz képest tehát biztos, hogy lesznek változások ma. Yaya visszatér (az EL-ben eltiltását töltötte), a továbbra is formán kívüli Dzeko visszaül a padra, míg a napokban a BBC-nek Noel közreműködésével interjút (katt IDE, aki esetleg még nem látta volna) adó Balotelli ott lesz a kezdősípszókor a pályán. A srácok egyébként meghosszabbították portugáliai tartózkodásukat, és csak tegnap repültek egyenesen Walesbe. A közel négy napos lisszaboni kiránduláson vélhetően szóba került a csapat gyatra idegenbeli formája a bajnokságban (az utolsó 7 meccsen mindössze 2 győzelem az Etihadon kívül), amelyet mindenképpen orvosolni kell.

Szoros, kiélezett meccsre van kilátás, amelyen természetesen csak a győzelem elfogadható, tekintettel arra, hogy Fergiék az OT-on az igen csak verhető WBA ellen megkezdik április 30-ig tartó haknitúrájukat.  A sorsunk azonban a mi kezünkben van, így nekünk csak egyetlen, végtelenül egyszerű feladatunk van: megnyerni az összes hátralevő meccsünket! Mancini is ezt szajkózza. Véleménye szerint, lehet, hogy csak egy esetleges PL-pontrekord lesz elég ahhoz, hogy a City bajnok legyen 1968 után először. Érdekességnek itt van egy táblázat arról, hogy az elmúlt évtizedben mennyi pontja volt a bajnokság ezen a szakaszában az első és a második helyezettnek a Premier League-ben. Látva, hogy a 10 év alatt az idei MU szerezte üldözőként a legtöbb pontot, még a végén igaza is lesz Robertónak.

A meccsen Lee Mason fújja a sípot. A szezonban eddig két meccsen dirigált nekünk, a WBA elleni 0-0-án és a 'pool elleni ligakupa elődöntő első meccsén (0-1).

Magyar csatorna tudtommal élőben nem közvetíti a meccset, a DIGI Sport Plus 17h-tól felvételről leadja a találkozót. Streamet ITT és ITT lehet böngészni.

Inside City #26

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr695656345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

336477 2012.03.11. 14:06:58

A kezdőcsapat: Hart, Richards, Savic, Kolo Toure, Clichy, Barry, de Jong, Yaya Toure, Nasri, Silva, Balotelli.
süti beállítások módosítása