Az idény utolsó fontos bajnokija?

2013. február 24. 10:30 - mgyuri

Kis túlzással egy mai győzelemmel pontot lehetne tenni az ezüstérem sorsára. A hét pont előny nem lenne behozhatatlan hátrány a Chelsea-nek tizenkét forduló alatt, de nagyjából teljes bizonyossággal ki merem jelenteni: komoly sansz van rá, hogy ez a mai legyen a csapat utolsó komoly téttel bíró bajnoki meccse a 2012/2013-as szezonban.

Kis túlzással egy mai győzelemmel pontot lehetne tenni az ezüstérem sorsára. A hét pont előny nem lenne behozhatatlan hátrány a Chelsea-nek tizenkét forduló alatt, de nagyjából teljes bizonyossággal ki merem jelenteni: komoly sansz van rá, hogy ez a mai legyen a csapat utolsó komoly téttel bíró bajnoki meccse a 2012/2013-as szezonban.

A vendégek nem nagyon akarnak leszállni a hullámvasútról, egyszer fent, egyszer lent. Pont az őszi odavágó előtt nevezte ki a mindenható Abramovics Benítezt, aki azóta sem zártak szívükbe a londoni kékek, a meccs apropóján róla, és még két dologról kérdeztem nemZsoca-t, a Lion Rampant szerkesztőjét.

Kezdenek egy banális, mit vársz még az idénytől?
Az idénytől nem várok sokat - csak azt, hogy vége legyen. Benítez kinevezése megbocsájthatatlan bűn, amit továbbra se tud bevenni a gyomrom. Mindezt tetézi, hogy a teljesítménye kapcsán is beigazolódtak a félelmeim, félelmeink. Végső helyezést ill. trófeákat illetően meg igazából nincsenek elvárásaim, az EL nem hiszem, hogy meglesz, nem elég masszív és egyenletes a csapat teljesítménye hozzá (egy meccsen bárki megver minket). Legyen meg a BL, a 3. hely, és akkor azt mondom, hogy Rafa nagyobb károk okozása nélkül mehet el a picsába
2) A meccstől? Nem is tudom, igazából nehéz jósolni, pont az előbb említett hullámzó eredmények miatt. Egy X-et most helyben aláírnék, függetlenül attól, hogy a City sem brillírozok mostanság. Fogalmazzunk úgy, (bár ezzel eléggé bebiztosítom magam :D), hogy bármely fél győzelme elképzelhető - szerintem.
3) Az előző két válasz kapcsán ezt talán megválaszoltam. Úgy látom, ahogy érkezésekor: ő a Fat spanish waiter. És semmi más. Nem szeretettem és nem is szerettem meg. Bicskanyitogató húzásai, nyilatkozatai és arroganciája csak megerősítették bennem, amit korábban éreztem iránta. Szomorú, hogy most már a saját "bőrömön" érzem a keze munkájának gyümölcsét. Olyan ez, amikor egy rohadófélben lévő körtével megdobnak.

Az idénytől nem várok sokat - csak azt, hogy vége legyen. Benítez kinevezése megbocsájthatatlan bűn, amit továbbra se tud bevenni a gyomrom. Mindezt tetézi, hogy a teljesítménye kapcsán is beigazolódtak a félelmeim, félelmeink. Végső helyezést ill. trófeákat illetően meg igazából nincsenek elvárásaim, az El nem hiszem, hogy meglesz, nem elég masszív és egyenletes a csapat teljesítménye hozzá (egy meccsen bárki megver minket). Legyen meg a Bl, a 3. hely, és akkor azt mondom, hogy Rafa nagyobb károk okozása nélkül mehet el a picsába.

Ha már a sztenderdeknél tartunk, mit vársz a mai meccstől?

A meccstől? Nem is tudom, igazából nehéz jósolni, pont az előbb említett hullámzó eredmények miatt. Egy X-et most helyben aláírnék, függetlenül attól, hogy a City sem brillírozok mostanság. Fogalmazzunk úgy, (bár ezzel eléggé bebiztosítom magam), hogy bármely fél győzelme elképzelhető - szerintem.

A végére pár mondatot mondanál az új menedzserről?

Az előző két válasz kapcsán ezt talán megválaszoltam. Úgy látom, ahogy érkezésekor: ő a Fat spanish waiter. És semmi más. Nem szeretettem és nem is szerettem meg. Bicskanyitogató húzásai, nyilatkozatai és arroganciája csak megerősítették bennem, amit korábban éreztem iránta. Szomorú, hogy most már a saját "bőrömön" érzem a keze munkájának gyümölcsét. Olyan ez, amikor megdobnak egy rohadófélben lévő körtével.


Nehéz dolog ez, ahogy látszik, még maguk a Chelsea szurkolók sem tudják hova rakni a saját csapatukat, mi meg pláne nem tudjuk, mire is számítsunk.

Benítezzel volt néhány szép eredmény, mint pl. a mu kiverése a ligakupából, az Aston Villa kivégzése a bajnokságban (8:0), a Soton oktatása a kupában idegenben (5:1), mérleg másik serpenyőjébe pedig bele lehet pakolni az elbukott klub vb-t, a Stamford Bridge-i vereséget a QPR ellen (köszi, SWP), a hazai ligakupa buktát a Swansea ellen stb. stb., lehetne még példákat felhozni pro ill. kontra.

Természetesen a formájukra sem lehet apellálni (a két legutóbbi idegenbeli bajnokijukat nem tudták megnyerni, vereség Newcastle-ben és döntetlen Reading-ben, és csütörtökön is szenvedtek otthon a Prága ellen), bármikor villanhat egyik sztárjuk, biztosra ellenük nem lehet menni.

A City-nél igazából semmi extra nem történt a héten, a legújabb verzió Mancini pótlására a héten a brit újságírók szerint Manuel Pellegrini az új esélyes. Kíváncsi a jövő heti tippekre.

Szóval nyerni kéne, mivel így nagy a sansz lenne arra, hogy ma eldől a második hely sorsa. Kilenc pont nem a világ, de a Chelsea még megy az Anfield-re, Salfordba, a közvetlen riválisok közül pedig játszanak még a Spurs-szel és az Evertonnal is, tuti elhullik itt-ott pár pont.

Ha meglenne a biztos előny, minden idegszállal lehetne a kupára koncentrálni, mert jó lenne újra megnyerni azt a trófeát.

A hiányzók közül Barry és a múlt héten megsérült García nagy eséllyel, Kompany talán, Richards pedig biztosan nem térhet vissza.

Szerintem így fog kezdeni a csapat: Hart - Zabaleta, Lescott, Nasztaszics, Clichy - Barry, Yaya - Milner, Tévez, Silva - Agüero.

Start: 14:30, tv: digi, stream: itt.

Egy éve jól sült el a tavaszi meccs a londoniak ellen, ma is jó lenne egy ilyen eredmény:

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr515656580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

339432 2013.02.24. 14:19:59

Na kezdődik, ezek a szakértők eszméletlen hülyék a digisporton :D

339432 2013.02.24. 14:25:40

Eddig néztem a digit, felháborító, amit egyesek szakértő néven művelnek. Elképesztő...

336740 2013.02.24. 16:40:12

helyenként jó játékkal behúztuk simán, Chelsea elég ötlettelen volt, kicsit tán fáradt is, de az legyen az ő bajuk... Milner, Clichy, Rodwell, Nastasic magukhoz képest sztem nagyon jók voltak, Yaya is részben, pár bűnrossz meccs után ma jó volt Agüero egyáltalán nem, de hát ez egy ilyen szezon

297074 2013.02.24. 16:55:19

Kicsit gaz, hogy ennyire tompa jatekkal siman verjuk a tabellan harmadik csapatot, de hat oruljunk, vagy mi... Nagyon forman kivul talalta magat ma sokmindenki, akinek amugy a tamadas lenne a fo feladata... Aguero es Tevez is gaz, utobbi persze csak a goljaig, de elobbi ennyire gyatran sosem jatszott kb. A masodik felidore azert mar megtanulta atvenni a labdat... [inside](#1108264): Clichy es Nastasic magukhoz kepest jok? Hm, hat ok 10 meccsbol 9x nagyon jok, ahhoz kepest ma Clichy nem volt akkora szam - o meg a Soton ellen sem volt rossz. :D
süti beállítások módosítása