Húsvéti ajándék

2013. március 31. 21:30 - mgyuri

Az egyik kedvenc ellenfelünk, a Newcastle látogatott az Etihadba, most is mészárlást kívántunk, meg is lett.

A héten (itthon és Manchesterben is) bizonytalan volt, hogy a Mikulásnak kell újra munkába állnia, vagy a nyúl tojja tele a kertet tojással a szokatlanul szar télies időjárás miatt, mindegy is kinek köszönhetjük ezt a győzelmet, nagyon szép húsvéti ajándék lett.

Az egyik kedvenc ellenfelünk, a Newcastle látogatott az Etihadba, most is mészárlást kívántunk, meg is lett.

A héten (itthon és Manchesterben is) bizonytalan volt, hogy a Mikulásnak kell újra munkába állnia, vagy a nyúl tojja tele a kertet tojással a szokatlanul szar télies időjárás miatt, mindegy is kinek köszönhetjük ezt a győzelmet, nagyon szép húsvéti ajándék lett.

A kezdéskor már örömtelibb volt látni a kezdőcsapatot, mint két hete az Everton ellenit. Yaya visszatért, Kompany is (és mivel most Nasztaszics kapott pihenőt) Lescott visszakerült a csapatba, így összeállt az előző bajnokság legjobb védelme. Agüero is ott volt a padon, nagy baj nem lehet az amúgy sem valami erős, ráadásul tartalékosan felálló Newcastle ellen.

A meccs nehezen indult be, két balról érkező beadás jelentett csak veszélyt, Tévez volt a főszereplő, először ő küldte be a lasztit, a másodiknál ő volt aki lemaradt róla.

Dominancia, komoly helyzet nélkül.

A 24. percben viszont elkolbászolt Hartig a 'castle. Cissé iramodott meg, kiszorított helyzetből lőtt kapura, Joey lábbal hárított, a labda (szerencsére) kapufára pattant.

Szerencsére a City játékosai sem akartak adósak maradni. Nasri (kb. pont a Newcastle ellen játszott utoljára jól, akkor sajna hamar megsérült és azóta sem talált magára, reméljük eddig) hagyott ott a szögletzászlónál két védőt, középre lőtt, Džeko a kapusba lőtt, míg a kipattanót Barry bombázta nagyon közelről kapu fölé.

A 37. percben jött a következő nagy sansz a gólszerzésre, Clichy lő kisodródva, de Elliott hárított. A 'castle kapusáról meg kell jegyezni (a mellett, hogy jól védett), hogy már kb. a 30. perctől látványosan húzta az időt, nem tudom mire gondolt, de egészen elképesztő volt a csóka.

A 39. percben majdnem meglett a gól, Barry passzolta be a kapu elé a labdát, Silva lőtt a kapuba se sajna ő lesen volt, kicsit szerencsétlen szitu volt, mert pont előtte a labdát az (on-side-ról) érkező Zabaleta elől.

Még mielőtt azt hittük 0:0 lesz a félidő, csak meglett a vezetés. Yaya indított a pálya közepén, Nasri kiadta Clichy-nek, aki beadott Jonás Gutiérrez és Tévez csúszott a labdáért, a védő érte el, de pont Carlosra pöccintette, ahonnan a kapuba vágódott. 1:0.

A gól után megzuhantak a szarkák, előbb egy megalázó labdázgatás végén lőtt kapura Džeko, majd a ráadásban Yaya-Nasri-Silva összjáték végén lőtt a kis spanyol a hálóba. 2:0.

Ha nem jön a szünet, komoly sorozatot nyelt volna be Elliot, de jött, ami jót tett a 'castle-nek, Pardew felrázta a csapatát. Aktívan kezdték a félidőt, sokat támadtak, nagy helyzeteket dolgoztak ki, de kaput nem találtak.

Nem sikerült nekik a gólszerzés, ellenben ahogy lenni szokott, bekaptak még egyet. Egy szöglet után Barry suhintotta rá a jó húszról a tizenhatosról kikavarodó labdát, a még elől álló Kompany az ötösön beletette a sarkát a lövésbe, így lett gól. 3:0.

Innen már sima volt, lehetett volna bármennyi:nulla az eredmény, csak azt sajnálom, hogy Džekónak nem jött össze a gól.

Yayának összejött, illetve nem, de a 4:0 meglett. A fiatalabbik Touré egyedül tört be a tizenhatoson belülre a 69. percbe, kisodródva kapura lőtt, a labdába James Perch beleért, így vágódott Robert Elliot kapujába. Sajnos a hivatalos szervek a védő öngóljának írták be a jegyzőkönyvbe. Kár.

A negyedik után Mancini okosan cserélgetni kezdett, először a sérüléséből visszatérő Agüero jött be a tényleg remekül játszó Nasri helyére, majd (szintén most felépülő) Kompany helyett érkezett García.

A cserék után, a 79. percben jeles esemény történt, Dan Gosling révén megtörtént a vendégek első kapura lövése.

A végén még bejött Silva helyett Sinclair, akinek volt egy szép kapura tekert labdája, talán megérjük, hogy egyszer focista lesz belőle?

Nehéz kiemelni bárkit is, jó meccset játszott a csapat, ha mégis meg kellene valakit nevezni, talán Clichy lenne az, a védekezésben perfekt volt, és a támadásból is erőn felül vette ki a részét.

A masterplan egyik pontjának végrehajtásához fontos volt most győzni, a Chelsea (is) botlott a Southampton, így a Spurs jött fel a második helyre (de ők egy meccsel többet játszottak), ez azt jelenti, hogy még két vereség is belefér a végéig, akkor is ha az üldözők nem vesztenek pontotokat a hátralévő nyolc fordulóban, de ennek kevés az esélye, pláne, hogy két hét múlva egymás ellen játszanak (már ha a Chelsea nem jut tovább a mu ellen holnap), szóval jó esetben mindketten, de legalábbis egyikük biztosan pontokat fog veszíteni hamarosan.

A meccs jegyzőkönyve, és az összefoglaló:

Itt szavazhatsz is a legszebbről.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr685656594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

336477 2013.04.01. 15:29:34

cfc. örülünk? :)

296258 2013.04.01. 19:05:14

[Kid21](#1175147): :), nem kérdés, akarja a tököm egy héten kétszer saf rágózását bámulni

345550 2013.04.01. 22:01:04

Sajnos ez tényleg nagyon sima eredmény, esélyünk sem volt... ilyenkor csak gratulálni lehet az ellenfélnek.

336740 2013.04.02. 20:07:00

ennyire kevesen hagyták még focizni a City, szóval félig meddig csak a City érdeme a 4-0, másik fele abból ered, hogy a Newcastle kikapni jött, úgy is állt fel, úgyis játszottak... de legalább 4-0, még ha sokat nem is ért, de talán ahhoz segít, hogy a köv. rangadókon a csapat jobban érezze a gólokat, mert most aztán eldől hogy teljes kudarc a szezon, vagy azért legalább szépen fejezzük be MU, Chelsea, Spurs, egyik meccs sem otthon lesz, legrosszabb esetben tényleg még ránk jöhet a Spurs és Chelsea a bajnokságban ha 2szer kikapunk legjobb esetben kibéreljük a döntőre a Wembley-t, és teljesen bebiztosítjuk a 2. helyet 3 héten belül sérültünk most nincs sok, úgyhogy remélem a maradék kb. 10 meccset már sikerül jó formában letolni, bár igazából ami nem rangadó ott próbálgatnék 1-1 ifit is, nemcsak mindig ugyanazokat (Nasri, Dzeko stb. akiknek kifelé áll a szénájuk...)

336477 2013.04.02. 22:35:07

[inside](#1176987): Dzekót el kell felejteni erre a szezonra, két hónapja nem lőtt gólt, csereként talán nagyobb hasznunkra lehet. Szerintem a Tévez-Agüero párossal (kiegészülve mögöttük Silvával, Yayával, esetleg Nasrival) veszélyesebbek lehetünk, ők ketten legalább felszántják a pályát, és nemcsak lézengenek a pályán... A védekezéssel nem lesznek már talán nagy gondok, kapott gólok terén idén is nekünk van a legjobb mutatónk a PL-ben. Támadásban kell egy extra jó teljesítmény a felsorolt rangadókon, kreativitásban és hatékonyságban iszonyatosan visszaestünk tavalyhoz képest...

336477 2013.04.04. 19:35:46

Yaya hosszabbított. foy vezeti a kupaelődöntőt. fuck.
süti beállítások módosítása