Az utolsó idei igazolás

2013. szeptember 11. 20:30 - mgyuri

Az idei deadline day nem tartogatott túl nagy meglepetéseket számunkra, de egy utolsó igazolás azért beesett szeptember elején a középső védő posztra, Martín Demichelis az Atletico Madridból.

Jöjjön a velkám poszt az idei utolsó igazolásnak.

Az idei deadline day nem tartogatott túl nagy meglepetéseket számunkra, de egy utolsó igazolás azért beesett szeptember elején a középső védő posztra, Martín Demichelis az Atletico Madridból.

Jöjjön a velkám poszt az idei utolsó igazolásnak.

Hasonló a szitu, mint Mancini idejében, tartalék szerepkörre Pellegrini is egy veterán ex-játékosát szerződtette. Demichelis is beleillik a Vieira-Pizarro-Maicon sorba, sokkal jobban örültünk volna, ha öt évvel előbb kerülnek a csapathoz.

Martín Demichelis decemberben lesz 33 éves. Profi karrierje a River Plate-nél indult, ahová 1998-ban került, az első bajnokija az "A" keretben 2001-ben volt. Hamar bejátszotta magát a csapatba és ahogy lenni szokott, felfigyeltek rá Európában. 2003-ban vitte el a Riverből a Bayern München (sok argentinhoz hasonlóan neki is van olasz útlevele, ez megkönnyítette a dolgot).

Az első évben még nem, de Felix Magath érkezte után a '04/'05-es szezontól kezdeve alapembere lett Bayernnek, és ez így is volt 2010-ig. Németországban (természetesen) mindent megnyert, négy bajnoki cím és négy kupagyőzelem, plusz a sallang, na és persze egy BL ezüst (Martín végig a pályán az Inter ellen).

Az argentin válogatottban 2005-ben mutatkozott be, eddig 37 alkalommal képviselte hazáját.

2007-ben Ottmar Hitzfeld érkeztével véglegesen középső védőként számoltak vele, ezek után csak elvétve fordult meg a középpályán. A 2007/2008-as szezontól kezdve ritka volt, ha nem találtuk meg a bajorok védelmének a közepén.

A 2010/2011 szezon kezdetekor kiszorult a csapatból, így 2011 januárjában könnyű szívvel mondott igent Manuel Pellegrini hívó szavára. Hamar a Malága oszlopa lett  (szó szerint), két és fél idény alatt 103 meccset játszott a spanyoloknál (szinte mindig kezdőként).

Pellegrini bízott benne, nem csak azért, mert Európa egyik legjobb csapatának volt tagja évekig, hanem mert személyesen is ismerte, hiszen edzője volt egy idényen keresztül a River Plate-ben.

Idén nyáron ő is elhagyta az anyagi gondokkal küzdő Malágát, és Madridba, az Atleticohoz szerződött (ingyen).

Madridban nem töltött el túl sok időt, azt is csak a padon, de így is jutott neki egy szuperkupa-ezüst, aztán jött Pellegrini hívó szava, és Manchesterben kötött ki, a hírek szerint 5 vagy 6 millió euró ellenében.

Az elmúlt évtized egyik legmegbízhatóbb középső védője került a csapathoz, Pellegrini is ismeri, bízik benne. Egy-két évig még tökéletes helyettese lehet Kompanyéknak.

Martín Demichelis kész karrierje utolsó nagy dobására (ami reméljük nagyobb lesz, mint ami Pizarrónak, Maiconnak vagy Hargreaves-nek sikerült), nem mellesleg ő is szeretne részt venni jövő nyáron a brazíliai világbajnokságon.

Sajnos elég nagy pech, hogy sérüléssel indult a manchesteri pályafutása, a jelen állás szerint leghamarabb az Aston Villa elleni bajnokin láthatjuk először pályán.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr465656691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása