Egy jó pilseni

2013. szeptember 17. 14:00 - mgyuri

Manchester City - PilsenMa este végre elindul a Bajnokok Ligája, Csehországban kezdi meg a menetelését(?) a csapat.

FC Viktoria Plzeň - Manchester City FC

Nehéz mit írni, a modern football antikrisztusa látogat a régi foci egyik utolsó bástyájába. Ebből a városból származik a világ egyik legfaszább söre, rajtunk kívül ki szeretné, hogy a ma Manchester City győzzön?! Valahol belül, még mi sem. Na jó, de.

Tuti a pokolra kerülünk...

Manchester City - PilsenMa este végre elindul a Bajnokok Ligája, Csehországban kezdi meg a menetelését(?) a csapat.

FC Viktoria Plzeň - Manchester City FC

Nehéz mit írni, a modern football antikrisztusa látogat a régi foci egyik utolsó bástyájába. Ebből a városból származik a világ egyik legfaszább söre, rajtunk kívül ki szeretné, hogy a ma Manchester City győzzön?! Valahol belül, még mi sem. Na jó, de.

Tuti a pokolra kerülünk...

Szóval, ma az FC Viktoria Plzeň ellen játszik a csapat, a kis cseh csapat Csehszlovákia szétválása után lett igazán sikeres. Edzőjük, Pavel Vrba öt éve vezeti csapatot, kétszer voltak vele bajnokok (idén és 2011-ben, e mellett 2010-ben egy kupasiker is összejött).

A stadionjuk a kicsi (nem is kell nekik nagyobb a "hétköznapokon"), 11.700 fő befogadóképességű Dossan Arena. A stadion 1953-ban épült, de többször fel lett újítva, legutóbb 2011-ben renoválták.

Tavaly az Európa ligában szerepeltek és cseppet sem voltak veszélytelenek. A második selejtezőkörből a legjobb tizenhat csapatig verekedték el magukat. Verték hazai pályán (többek közt) a Tel-Avivot, a Lokerent és az Atletico Madridot.

A kieséses szakaszban oda-vissza verték a Napolit (3:0 idegenben, majd 2:0 otthon), a legjobb nyolc közé a Fenerbahce nem engedte őket (0:1 otthon, 1:1 idegenben). Szóval így tessék lebecsülni őket.

Idén három selejtezőkört kellett játszaniuk, veretlenül hozták őket, így hat győztes nemzetközi meccs van a lábukban.

Jelenleg másodikok a bajnokságban, mert pénteken 1:1-et tudtak játszani a harmadik Liberec otthonában, így a Sparta Praha előzni tudott.

A keretükben gyakorlatilag majdnem mindenki cseh. A "régi idők" emlékére négy szlovák van a keretben (őket azért nem sorolnám az idegenlégiósok közé, amikor születtek még vígan egy ország volt a mostani kettő), nyáron igazoltak egy "igazi" légióst, a fiatal bosnyákot, Mladen Veselinovic-t, de attól nem kell félni, hogy ő pályára is fog ma este lépni.

A cseh válogatottnak jelenleg három játékost ad a Viktorka. Két védőjük David Limbersky és Václav Procházka kezdett is legutóbb az olaszok ellen, a középpályás Tomás Horava pedig a kispadon ült.

Jelenleg nem válogatott, de a csapat idei legjobbja a támadó középpályásuk, Daniel Kolar (nyolc meccsen öt gólnál jár), a legveszélyesebb játékosuk eddig meglepetésre a szlovák válogatott védő, Marian Cisovsky, ő hatot termelt eddig (ötöt a bl-selejtezők alatt).

A szurkolóik egyik nagy kedvence a csapakapitány, a harmincnyolc éves Pavel Horváth, akiről sokan azt gondolták, hogy levezetni érkezik Pilsenbe, ellenben a klubtörténet legnagyobb sikereihez vezette csapatát.

Pellegrininek most jön a hazai pálya. A spanyol karrierje során mindenki a Bajnokok Ligájában elért produkciójáért volt elájulva (az, hogy klubtörténet addigi legtöbb szerzett pontjáért csak ezüst járt Madridban, asszem nem az ő sara), itt a lehetőség, hogy Manchesterben is megmutassa ezt a skilljét.

Amúgy is, City menedzser még nem bukott első meccsén nemzetközi kupa főtábláján (Joe Mercer 1969-ben, 0:0 a Fenerbache ellen. Malcolm Allison 1972-ben, 2:2 a Valencia ellen, Tony Book 1976-ban, 1:0 Juventus ellen, Kevin Keegan 2003-ban, 3:2 Lokeren ellen, Mark Hughes 2009-ben, 2:1 az Omonia ellen és végül Roberto Mancini, 2010-ben, 2:0 a Salzburg ellen), nem ma kéne megtörni a hagyományt.

Meg különben is, Manuel tegnap lett kerek 60, kellene a három pontnál szebb ajándék?!

A kezdő tizenegynél a védelem a fő kérdés megint. Demichelis és Richards még sérült, Kompany és Clichy viszont elviekben játékra kész. Kíváncsi vagyok milyen csapatot álmodott meg Pellegrini, mennyire akar tartalékolni a derbire. Mindenesetre García ismét kész védőt játszani (Boyata pedig leülni a padra, ha már nevezték a BL-re, mint saját nevelésű játékos).

Džeko jó eséllyel kezd ma (úgy is rég volt már, mikor rendszeresen cseh védőket riogatott) és az sem lepne meg, ha Pantilimon állna a kapuba.

Az EDS megtette a dolgát, ők ma délben (az uefa átvette a NextGen series-től a stafétát és elindították az uefa Youth League-t, ugyanazok a csapatok, ugyanolyan a csoportokban, mint a bl-ben) már játszottak a Plzeň-nel és 4:1-re győztek Bytyqi, Cole és Lopes (két) góljaival. George Glendon három gólpasszt adott és volt egy kapufája.

A nagyok előtt itt a példa.

kezdés: 20:45 vezeti: Paolo Tagliavento (olasz) tv: csehkettő nem lesz stream: errefelé sör: Pilsner Urquell (behűtve)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr515656700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása