Itt a világ legjobb csapata

2013. október 02. 14:00 - mgyuri

Tényleg nincs idő mostanság semmire, nincs idő örülni a győzelemnek vagy bánkódni egy vereség miatt, csak jönnek az újabb meccsek, ma a BL-ben.

Itt a világ legjobb csapata ... és pályára lép a Bayern München is.

Tényleg nincs idő mostanság semmire, nincs idő örülni a győzelemnek vagy bánkódni egy vereség miatt, csak jönnek az újabb meccsek, ma a BL-ben.

Itt a világ legjobb csapata ... és pályára lép a Bayern München is.

Mostanában (mondhatni) rendszeresen összefut egymással a City is a Bayern. Két éve a Bajnokok Ligája csoportkörében igazságosan Münchenben a Bayern, Manchesterben a City győzött. Idén is volt már egy randi, a nyári Audi kupa döntőjében. Akkor a bajorok győztek, de volt a meccsnek egy olyan szakasza (igen, akkor galoppozta le Negredo a védelmükön), amikor a City brutálisan dominált. Ha ezt az időszakot sikerülne kitolni fél órára, ne adj' isten egy félidőre, meglenne a három pont.

A Bayern az előző szezonban tarolt. Jupp Heynckes csapata lepofozta Németországot és Európát, nem vitás: ők voltak a világ legjobb csapata.

Nyáron jött a nagy váltás, Jupp helyett Pep. Mivel ezen a csapaton javítani nem lehet, így Guardiola saját képére próbálja formálni a bajorokat. Ez csak a legelején döcögött egy kicsit, a Dortmund elleni szuperkupa döntőt bukták, de az európai szuperkupa már az övék lett a Chelsea ellenében. Guardiola szépen megköszönte Heynckes munkáját, kötve hiszem, hogy a speciális egyes hasonlóan méltatta volna Benítezt.

A bajnokságban eddig csak egy gól kaptak, akkor pontokat is kaptak Freiburgban, aztán mindenkit agyonütöttek, de még így is csak másodikok a Dortmund mögött, rosszabb gólaránnyal.

A BL-ben otthon simán 3:0-ra verték az első fordulóban a Moszkvát.

Persze nem csak a kispadon, hanem a játékoskeretükben is volt változás. A nevesebb távozók: Timoscsuk Szentpétervárra, Gomez Firenzébe, Luiz Gustavo pedig Wolfsbuga igazolt.

Az érkezők között két klasszist és egy fiatal tehetséget találunk. Jan Kirchhoff, a német u-21-es válogatott az ígéret, Thiago Alcántara és Mario Götze a két minőségi igazolás.

Három sérültjük van, a védő Holger Badstuber és a két spanyol középpályás, Javi Martínez és Thiago Alcántara.


A csapatokban egy-egy olyan játékos van, aki megfordult valaha a másik keretében, de amíg Jerome Boateng tuti kezdeni fog, addig Demichelis még mindig sérült (mellett Rodwell van lerobbanva).

A hírek szerint visszatérhet Silva és Agüero. Remélem így is lesz, a Villa ellen nem nagyon jött be, hogy Negredo és Džeko is a pályán volt.

Alvaro ha kezd remélem megismétli a nyári teljesítményét, mögötte ha minden jól megy most már Kun nyomul, Merlin pedig a padról áll be varázsolni, a többi poszton jöhetnek a megszokott szerepelők.

A hétvégén ha már Budapesten járt, megnéztem a Bayern kupáját szép darab és milyen kurva jól mutattam mellette, nehéz lesz idén elvenni tőlük. Az ötezer körüli látogató többsége is így látta (kb. ezren tippeltek a bajorok címvédésére, mögöttük a Barca és a Real volt, a mu jócskán lemaradva kb. kétszáz szavazattal, ránk úgy negyvenen tippeltek. Nem mentetek el, mi?!), gyanítom igazuk lesz.

Ma is nehéz lesz győzni, de ha meglenne, jóval közelebb lenne a továbbjutás (akkor már "csak" a CSZKA ellen kéne min. négy pont és a Plžen ellen három).

Kezdés: 20:45 vezeti: Björn Kuipers (holland) tv: digi és zdf stream: itt

Melegítésként (tessék sietni haza a suliból és lelépni a melóból) 16:00-tól az eurosport adja a City-Bayern ifjúsági BL meccset (a Bayern kikapott otthon 2:0-ra a Moszkvától, a City pedig nyert Pilsenben 4:1-re).

Két éve már nem volt tétje az igaz, de szépen el lettek kalapálva, ma van tét, így még szebb lenne a győzelem:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr655656712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása