Hazai kupadöntők - III. rész 

2016. február 27. 15:04 - mgyuri

manchester city chelsea wigan stoke city manchester united wembley sunderland arsenal kupadöntő fa kupa ligakupa community shieldVisszatérünk a Manchester City hazai kupasikereit taglaló sorozatunkhoz (az első két rész itt és itt olvasható).

A '80-as évek legfurcsább kupasorozatának döntőjénél vesszük fel a fonalat, és egy hatalmas pauza után a közelmúlt sikereivel zárjuk a szériát.

 1986

A Heyselben történtek után kitiltották az angol csapatokat az európai kupasorozatokból, az FA új hazai trófeát talált ki, aminek a Full Members Cup nevet adták. Az első sorozatot a 85/86-os, az utolsót a 91/92-es szezonban játszották le.

manchester city chelsea wigan stoke city manchester united wembley sunderland arsenal kupadöntő fa kupa ligakupa community shield

 

1986. március 23. London, Wembley. Full Members Cup.

Chelsea - Manchester City 5:4

Az eredmény érdekesen alakult, a harmadik percben már 2:1-re vezetett a Chelsea...

A végeredmény is inkább vízilabda találkozókról lehet ismerős. Akkoriban felmerült, hogy megbundázták a találkozót.

 

 

A csapat következő jelenése a Wembley-ben 1999-ben volt, ez a meccs leglalább olyan fontos volt a klub történetében, mint ebben a sorozatban bemutatott bármelyik (sőt.), erre külön posztban fogunk visszatérni.

2011

Nagyon sokat kellett várni, ezt a meccset már mind láttuk (már a blogunk is aktív volt ekkor, nagyon is). De megérte, piszkosul meg.

2011. május 14. London, Wembley. FA Kupa.

Manchester City - Stoke City 1:0. 88.643 néző.manchester city chelsea wigan stoke city manchester united wembley sunderland arsenal kupadöntő fa kupa ligakupa community shield

Egészen elképesztő érzés volt látni ezt a meccset. A United elleni elődöntő után ismét egy Yaya gól a Wembley-ben. Hidegrázós örök élmény. A '76-os ligakupa után újra kézben egy trófea.

A wembley poznan, a meccs embere Balotelli, a kapitány Tévez, az edző Mancini, mintha sokkal, de sokkal régebbi történet lenne ez, mint fél évtizedes. Nekem az első. Az igazi.

 

 

manchester city chelsea wigan stoke city manchester united wembley sunderland arsenal kupadöntő fa kupa ligakupa community shield2011. augusztus 7. London, Wembley. Community Shield.

Manchester United - Manchester City 3:2, 77.169 néző

Alig negyed évvel a kupaelődöntő után újra manchesteri derbi a Wembley-ben. Sajnos Fergie nem adta magát könnyen, pedig Lescott és Džeko góljaival már 2:0 volt ide a szünetben. Aztán jött Smalling, majd Nani aztán mikor azt hittük 2:2 lesz a rendes játékrész vége, még egyszer beköszönt a portugál.

Agüero nem a Wembley-ben debütált, így ő sem tudott segíteni. Sajnos így várhattunk az első szuperpajzsra amit élőben láthattunk.

 

2012-2013 

A filmbe illő bajnoki végjáték után hatalmas reményekkel vágtunk neki a 2012-2013-as szezonnak, a start jól sikerült de a többi... Furcsa volt City szurkolóként megélni, hogy kudarcként kell elkönyvelni két ezüstérmet...

 

2012. augusztus 12. Birmingham, Villa Park. Community Shield.manchester city chelsea wigan stoke city manchester united wembley sunderland arsenal kupadöntő fa kupa ligakupa community shield

 

Manchester City - Chelsea 3:2, 36.364 néző

 

Egy év múlva egy újabb 3:2, de most nekünk állt a zászló. A londoni olimpia miatt az Aston Villa otthonában került megrendezésre a meccs.

 

Torres szerezte meg a vezetést, de Yaya, Tévez és Nasri góljaival 3:1 lett a 65. percben. A végjátékot még Bertrand izgalmassá tette, de a bajnok legyűrte a kupagyőztest!

 

 

2013. május 11. London, Wembley. FA kupa.manchester city chelsea wigan stoke city manchester united wembley sunderland arsenal kupadöntő fa kupa ligakupa community shield

 

Wigan Athletic - Manchester City 1:0, 86.254 néző.

Mancini utolsó meccse. Nem valami fényes búcsú. Már valami eltört rég, a kupadöntő sem ragaszthatta meg. A rossz hangulatot fokozta, hogy Mancini nem a távozási szándékát bejelentő (az egész sorozatban védő) Pantilimont, hanem Hart.

Az idény végén a Championshipbe zuhanó Wigan remekül ölte a játékot, a City nem tudott mit kezdeni az öt védővel és a két védekező középpályással, Roberto Martínez taktikája bejött, (Zabaleta kiállítása sem tett jót) a 90. perc után nem sokkal Watson tökéletes fejesével megnyerte a kupát a Wigan.

Méltatlan véget ért a Mancini éra.

2014

A Pellegrini korszak kezdete. Mint egy álom. Élmény volt a javából a 2013-2014-es szezon.

manchester city chelsea wigan stoke city manchester united wembley sunderland arsenal kupadöntő fa kupa ligakupa community shield2014. március 2. London, Wembley. Ligakupa.

Manchester City - Sunderland 3:1, 84.637 néző

Újra a Wembleyben, most a ligakupában. Borini erőszakos gólja hamar esett, a válaszra sokáig kellett várni, de Yaya irtózatos bombájára érdemes volt. Gólra gól, Nasri kapáslövése sem volt kutya.

A meccs legvégén az i-re a pontot Navas tette fel egy kontra után.

A Pellegrini éra első trófeája!

 

 

manchester city chelsea wigan stoke city manchester united wembley sunderland arsenal kupadöntő fa kupa ligakupa community shield2014. augusztus 10. London, Wembley. Community Shield.

Arsenal - Manchester City 3:0, 71.523 néző.

Fájdalmas meccs volt, Cazorla, Ramsey és Giroud szépen elszórva elrendezte a meccset. Megalapozva az azóta tartó nyűglődést.

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr4112480081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tököm Állat 2018.03.02. 14:23:17

Született végül külön poszt a 99-es osztályozóról?

Tököm Állat 2018.03.04. 01:29:07

@mgyuri: áhh.kösz.az ősidőkben még a sky sport teletextjén tudtam követni a meccseket.Már lemondtam a feljutásról a második Gillingham gól után.

mgyuri · http://monophonics.tumblr.com/ 2018.03.04. 20:45:51

@Tököm Állat: dettó :) utána egy havernak volt külföldi rokonok által fizetett sky box, az összefoglalót ott láttam
süti beállítások módosítása