Nullák

2016. március 18. 15:45 - mgyuri

premier league manchester city visszatekintés bajnokok ligája derbi háttérA manchesteri derbire készülve, a rags legszebb idei meccseit vetíthette orrvérzésig Pelle a srácoknak, mert sikerült remekül kopírozni őket, a legutóbbi két meccsen ünnepien mocskos rossz két 0:0-át sikerült produkálni. A két rettenetért azért járt egy bajnoki pont és egy bajnokok ligája továbbjutás, de az égiek a szokásos sérüléssel büntették meg a nézhetetlen izéket.

Deprengeni nincs idő, már húztak is a bl-ben, na és készülünk a vasárnapi derbire.

 

A Norwich elleni bajnoki még engem is meglepett. A kanárik erősen izzadnak, hogy ne essenek ki, ráadásul a Premier League legrosszabb formájában lévő csapata volt a meccs előtt. Yaya sérülése miatt Pellegrini a 4-4-2-hőz nyúlt, azaz Bony kezdett. Kár volt. A második félidőben már kaput sem találtak a srácok, egészen kivételesen rossz meccs volt. Agüeronak volt egy ziccerre, meg egy szép szabadrúgása oszt ennyi (a Norwichnak meg egy kapufája..). Remek, lassan a bl hely is remegni kezd, nemhogy az érem.

Kedden a bl-ben már előkerült Yaya, Bony ment a padra. Sterling meg a jelek szerint Liverpoolban kijátszotta magát a kezdőből. Pellegrini meglepett. Nem számítottam arra, hogy a ’legjobb’ csapatot dobja be a lefutott bl visszavágóra. Volt bennem egy kis félsz, én szívesen láttam volna a pályán Bony-t, Caballerot, Demichelist, Mangalát (a két védő végül jött is..), Sterlinget és Kelechit (a kis nigériai még a padon sem volt).

Jött is a bazdmeg.

premier league manchester city visszatekintés bajnokok ligája derbi háttér

Kompany sérülése nem hiányzott, baromira nem. Egy hónapig megint nem lesz pályán a kapitány... A hab a tortán még Otamendi kidőlése (azért még a csere előtt okosan begyűjtött egy sárgát, mert engedély nélkül tért vissza a pályára). A Demichelis-Mangala páros várja a mu-t. Nice.

A szünet előtt két csere kilőve, a csapat meg nem szakadt szét, egyáltalán nem. Megint Yaya volt a legjobb, félelmetes, hogy a csúcsformájától messze lévő Touré mennyire befolyásolja a csapat játékát, ha a ott lett volna Norwich-ban, meglett volna a három pont. Tuti. Félelmetes, hogy az egyetlen kapura tartó lövést is ő produkálta...

Hartnak még a végén tornáznia is kellett. Mindegy, a klub történetében először nyolc között a bl-ben a csapat!

Nem lehet szó nélkül hagyni a magyar közvetítést. A bajnokikon megkímélem magam a hazai szagértőktől, de rettentő. Valamennyire csak Kemenes Szabi volt képben, de döbbenet, hogy a City-vel kapcsolatban csak a fika ömlik ki a szájukon, miközben ilyen mondatok is elhangzanak, hogy a City nyerte a ligakupát nemrégiben, asszem 3:1-re. Rettenet.

A Norwich meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló (meg ne nézd!)

A Dinamo elleni visszavágó statisztikái és a videó (csak akkor kattints, ha nem tudsz aludni!)

Jöhet a folytatásban a PSG. Ez az a párosítás, amire fingom sincs, hogy mit mondjak. Ha a következő három hétben nem változik semmi, Ibráék már Párizsban kifiléznek minket (az első meccs április 6.-án lesz idegenben, a visszavágó április 12.-én az Etihadban). Ha változik, durván jók vagyunk egy ki-ki meccsre.

Ezzel a sorsolással egy kicsit távolabbinak tűnik egy Pep-Pelle párharc. Megnézném, nagyon már csak ezért is akarom a Párizs elleni továbbjutást! Légyszi-légyszi!!

premier league manchester city visszatekintés bajnokok ligája derbi háttér

Néztem a Bayern-Juvét, amúgy is, de elővettem a szemüvegem, hogy lássam, mit tud Guardiola. Nem voltam a híve a Barkájának, oké, legyalultak mindent és mindenkit, de akkor sem. Ha epét kellett rájuk hányni, ott voltam az első sorban. De legyalultak mindent és mindenkit.

Aztán ment Münchenbe. Ott is várta a terített asztal, mondhatták az utálói (mondtam én is, persze). De amikor játszottunk velük, hát bazz, ennyire nem fostam össze magam csapattól az Etihadban.

Valamit tud a csóka. Motivál, van esze és bátorsága. Jól nyúlt bele ebbe a meccsbe is, a taktikai húzásai bejöttek, a cseréi szintúgy.

Remek edző, de kell hozzá neki (is) ehhez pénz és csapat. Szét fog baszni nálunk mindent és újra fogja rakni. Ez lesz a legkeményebb melója. Egy meccskeretnyi játékos mehet ha akar, a hírek szerint az elkövetkezendő években. Tőlük lehet búcsúzni (szerencsére nem mindenki és mindenáron)

kapusok:

Hart, Caballero, Wright

védők:

Zabaleta, Kompany, Mangala, Koalrov, Demichelis

középpályások:

Silva, Yaya, Nasri, Fernando, Delph

csatárok:

Bony, Jovetics, Džeko

Fiatalítás, saját szájízre szabás. Érdekes lesz. Igazából várom.

De most nem ez a fontos, hanem a derbi.

premier league manchester city visszatekintés bajnokok ligája derbi háttér

Az elmúlt hat évben a City lett a domináns csapat Manchesterben. Tény. Nem kéne tönkrevágni vasárnap mindent. Kell ez a siker. Kell a sima bl hely. Kell egy érem. Ennyike egyelőre.

A mu sincs a topon, de nem a manchesteri cripple fight-ra vagyunk kíváncsiak. Négy ponttal vannak mögöttünk (egy taknyolással a West Hamnek dobnánk fel a negyedik helyet), sérültjük nekik is van egy szekérnyi, a pudli kicsapta őket Európából, de ezeket le fogják szarni, ez a derbi.

A bl sorsolásra vára az ausztrál kistesó, a Melbourne meccsét néztem, a listavezető Brisbane-t fogadták, égtek is a szünetben, nem ment nekik, de akartak (jött egy tizi+piros lap, de ez a kurva foci már csak ilyen, aki megy előre töretlenül, annak be is jön), 3:1 lett a vége, nem egy pl az ausztrál liga, de valami ilyesmit jó lenne látni a nagyoktól is.

Menni előre, aztán csak jön végre az az Agüero gól.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr712480071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása