Hot sunny day in Britannia

2016. november 26. 09:14 - mgyuri

manchester city stoke city premier league összefoglalóÚjabb meccs a Pep Guardiola korszakban, újra egy sima győzelemmel.

A címbeli állítás persze fals, szeles, hűvöskés délutánja volt a csapatnak Stoke-on-Trentben, nekünk viszont igazi verőfényes siker: otthon lett felnégyelve a mumus.

A taktika kicsit a vendéglátókra lett szabva szombaton, talán a meccs közben a 2-3-2-3—ra hasonlított leginkább.

A Stoke kapujában és kispadján is 1-1 ismerőst találhattunk — Mark Hughes be is szólt Pepnek a Harttal való gonosz bánásmód miatt —, Given pedig Butland sérülése miatt lett újra Premier League portás.

A mieink közül Sagna benyelt egy kisebb sérülést (így a padon a fiatal spanyol, Pablo Maffeo volt a csere jobb bekk), Sanénak kevesebb, Gündogannak és Kompanynak még egy kicsit több idő kell a visszatérésre. A többiek akiket idén még nem láttunk tétmeccsen? Hát, egyelőre még nincs csapatuk.

manchester city stoke city premier league összefoglaló

Caballero - jó Willynk most csak erőltette a Pep életérzést, a passzok tekintetében most elmaradt az elvárttól (csak 58% a pontosság, azaz 36-ból csak 21 volt a jó, omfg!!4!), nem csoda, hogy a kopasz mester egyre idegesebben nézte az óráját: számolta mikor landol végre Bravo gépe.

Négy passz ment taccsra, a négy a túlsó térfélre átlőttből pedig csak három ér célt. Ejnye, Vilmos, húzol vissza a kispadra, de hamarost.

Egy bravúrja volt, szerencsére sok dolga sem most.

Zabaleta - Sagna hiánya miatt nemigen volt más lehetőség, CaptainPablonak nem kellett (vagy nem volt sansza) annyiszor befelé mozogni, mint amit megszoktunk mostanában a jobb és bal-bunkóinktól (de azért így is jóval többet volt bent, mint a túloldalt Aleks). Megoldotta a feladatát, semmi extra, kevés hiba. Jó volt.

Kolarov - ő még inkább a megszokott terepén cirkált, keveset mozdult el a balszélről. Nem volt rossz, 'Zaba alatt' teljesített, de nem rossz, nagyon nem. Igaz a Stoke a jobb oldalon erőlködött, gondolom be voltak szarva a szerbtől.

Otamendi - nekem bizonyos értelemben jobban bejött a teljesítménye, mint Stonesé, több nyert fejpárbaj, több szerzett labda, kiharcolt büntető (azért tegyük hozzá: rengeteg tizenegyest látnánk még a bajnokságban, ha minden ilyet lefújnák). Kíváncsi vagyok, ha Vinny is rendben lesz, hogy fog összeállni a védelem (tudom, akkor majd kidől más).

Stones - ő lett a hivatalos motm. Guardiolai értelemben is ő volt a jobb (nem, nem a jobb oldali) belső védő. Nagy fogás, szivacsként fogadja be a mester szavait. Kompany mellett elnézegetném végre.

Fernandinho - isten is a City középpályájára teremtette ezt az ember. Tanár úr lett volna, ha nincs az a kilenc rossz passza és lett volna néhány kulcspassza, de senki és semmi sem tökéletes. Ha Ferna ennél jobb lett volna, 6:0-al masírozott volna vissza Manchesterbe a csapat.

Megint számtalanszor lépett vissza a védelem közepébe, nem egyszer ő volt az első ember Caballero előtt.

manchester city stoke city premier league összefoglaló

Silva - Merlin továbbra is a csapat esze, 56 jó passzal, 61-ből, ez 92%-os ponotsság (nála is volt legtöbbet a zsuga).

de Bruyne - Kevin igencsak kivette a részét a sikerből, három kulcspassz (ebből egy gólpassz), nehezen (azaz nem) tudták tartani a hazaiak.

Navas - Jézus volt a leggyengébb láncszem a támadó gépezetben (az, hogy a leggyengébb volt, nem azt jelenti, hogy gyengusz lett volna), de elől most igencsak pontatlan volt.

Meglepett, hogy ő kezdett, gondolom a gyorsaságára apellált Pep a darabos fazekasok ellen, de végül minden úgy lett jó, ahogy lett.

Sterling - Raheem tovább ragyog. Nagy érzi ebben a szezonban, hogy mi a stájsz. Nagy lett az önbizalma, szép dolgokat tol.

A sárga lapja és a Stoke büntetője: vicc. A meccs végi gólpassza hab volt a teljesítményén.

manchester city stoke city premier league összefoglaló

Agüero - a bl meccs után megmondtam, be is jött odaállt a labda mögé megint a tizenegyespontnál, belőtte. Aztán fejelt még egyet. Nem bír leállni. Jelzőt is kár keresni erre a csávóra.

Ha Drogba legendának számít Londonban, akkor Kun védőszent lesz Manchesterben ez kurvaisten.

A cserék:

Nolito - Navasszal a cseréjük ésszerű volt, remek közel fél órája volt, ennél jobb nem is lehetett volna. Két gól, faxa játék. Kellett a hengerhez.

manchester city stoke city premier league összefoglaló

Iheanacho - Kelechi volt a másik csodacsere. Előtte a héten 'igazi' profi szerződést kapott, most bizonyított, megint. Elsőre furcsa volt, hogy Segio helyett jött, de Pepnek megint igaza lett..

Ami Nolito első gólja előtt történt. Apám, ez a foci.

Delph - a legvégén állt csak be, meglepetésre inkább volt balszélső, nyolc tökéletes passzal mondta fel a leckét Guardiolának.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr7012480005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása