A szokásos

2012. március 25. 17:30 - mgyuri

Sajnos az történt amire számítottunk legbelül, a két nehéz comeback (Sporting, Chelsea) után közvetlen a stoke-on-trenti gladiátorképző növedékei ellen nem életbiztosítás játszani.

Most nem sem ment a Britanniában, zsinórban a harmadik évben született 1:1. Sorozatban ötödik meccsen került hátrányba a csapat. Tegnap a főszereplő két hatalmas (mázlis) gól volt és egy pont. Ennyi...

Három nappal a Chelsea elleni feltámadás ellen, nem a Stoke City otthona az ahová szívesen utazik egy csapat, de ezt dobta a gép.

Mancini a kezdőcsapatban nem változtatott a szerdai védőnégyesen, a középpályára bekerült a szerdán jól teljesítő Barry. A kisebb termetű Agüero sem jutott szóhoz, helyére a csaknem húsz centivel magasabb Džeko került. A magas jó kötésű védők ellen szívesen láttam volna (kivételesen) volna ismét előretolva Yayát, a középpálya védekező harmadában pedig de Jongot. A Chelsea ellen halovány Silva és Balotelli nálam nem lett volna kezdő, és sokszor hiába jobb Clichy, tegnap Kolarov átlövéseivel és beadásaival lehet, hogy többre megyünk.

Na, és az sem ártott volna, ha a Chris Robshaw nem csak egy fotósorozatra áll össze Kompanyval, hanem erre a meccsre kölcsönvesszük a Harlequintől, és Mancini rögvest be is állítja a csapatba.

A Stoke City nagyon jól ki van találva! Tony Pulis remek érzékkel küszöböli ki csapata technikai hiányosságait, Crouch pedig remekül illeszkedik a gépezetbe. Megkockáztatom, nem mondok túl nagyot azzal, hogy soha nem lesznek élcsapat a Premier Leagueben, de az tuti, még évekig vért fognak hugyozni a Stokeba látogatók.

Minden elismerésem azoknak akik győztesen tudtak távozni Britanniából! A csapatok többsége úgy tudott nyerni ha előnybe került, hátrányból felállni ez ellen a Stoke ellen nagyon nehéz feladat. A leszűkített játéktér sem kedvezett a Citynek, a legnagyobb alapterületű játéktérhez szokott manchesteri játékosoknak nem ment a bajnokság legkisebb pályáján...

Webb működése is segítette a Stokeot, a kopasz megadta a hazai pálya előnyét, hiába kapott Barry, Balotelli, Silva és még Richards (bár Micah és Zaba sikeresen okozott egymásnak is fájdalmat) is jó nagyot (kézzel vagy lábbal a fazekasoknak tökmindegy volt), nem került elő a sárga. Az egész meccsen csak három lapot osztott ki a jó biztos úr, ráadásul ebből kettőt City játékosnak adott...

A fő hiba ami miatt nem sikerült megnyerni a meccset az a kapuralövések pontatlansága, ez főleg az első félidőben volt ijesztően gyenge. Ebben élen járt Džeko, ez az egyik fő különbség az idény eleje és a vége között, Edin teljesítménye. Ősszel a bosnyák megbízhatóan szállította a gólokat (ezzel együtt a pontokat), most ez hibádzik. Na meg az, hogy ez volt zsinórban az ötödik meccs amikor nem tudunk előnybe kerülni. Rohanni kell az eredmény után hetek óta, ez felemészti az erőtartalékokat.

A labdabirtoklással (67%) és a passzok pontosságával (84%) nincs gond, a helyzetek kihasználásával annál inkább.

Baromi nagy közhely, de a focit tényleg gólra játsszák. Az első félidőben nem volt ziccerre a csapatoknak, a legnagyobb veszély egy Stoke szögletből a kapu elé belőtt labdát kellett Zabaletának eltakarítani.

A csapatból Zabalétát és Nasrit lehet kiemelni. Zabman (csakúgy mint egy éve) az idény végére igencsak felpörgött, Samir pedig remekül feledteti a mostanság halovány Silvát.

Hasonló volt a helyzet mint szerdán, a csapat rendezte a sorait, jobban és pontosabban kezdek játszani, de a semmiből az ellenfél szerezte meg a vezetést. Jött Crouch meglőtte élete gólját. Nincs mit tenni, ez egy ilyen bicikli, tavaly Rooney varrta be a derbin a szezon egyik legemlékezetesebb gólját Hartnak, most a pálcikaember tette ezt. Jól eltalálta, erre még Pantilimon sem ért volna oda, úgy ki lett centizve. Bár kétlem, hogy meg tudná ismételni.

A gól után jött a tegnap is gyengécske Silva helyett Adam Johnson, majd Barry helyére Tévez.

Az igyekezet az egyenlítésre volt elég, Yaya hatalmas gólt ragasztott 35-ről, kellett hozzá egy bevetődő hazai védő is, de akkor sem volt semmi!

Ez lett a City 150. 1:1-e a Premier Leagueben, nem jött jól, de persze nem gondoltam, hogy a bajnokság végig el lehet menetelni veretlenül (na jó, reménykedni reménykedtem), a következő kalkulált pontvesztés az idén mindeképpen éremre hajtó Arsenal otthonában prognosztizálható. Más nem fér bele.

Nem szabad idegesnek lenni, Mancini nem is akart nyilatkozni... Az önbizalom visszaszerzésére és a nyugalom helyreállítására nagyon is alkalmas ellenfélnek tűnik jövő hét végén a Sunderland. Addig fújjunk egy nagyot. Folyt. köv.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr515656360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

336477 2012.03.25. 18:14:08

Ilyen "hentelés" után nem meglepő, hogy M összeakasztotta a bajszát Pulissal, jól is tette, hogy inkább mélyen kussolt meccs után. Sebaj, a '99-est meg a tavalyi döntőt legalább még mindig az orra alá lehet dörgölni a walesinek. :D Silva kipukkadt sajnos így a szezon végére úgy tűnik, ez meg is látszik a támadójátékon... Zabaleta viszont egy kibeb*szott Isten, szó szerint felszántja a pálya jobb oldalát mikor játszik. Két Cahill-ért cserébe sem adnám oda senkinek. Sunderlandet be kell darálni jövő héten.

barkacs 2012.03.26. 18:31:34

hogy barry jól játszott szerdán, akkor én biztosan más mérkőzést néztem. oda hozni kell valakit, mert lassú és körülményes, mondjuk én először a mestert és csókosát küldeném el. ez kevés. a bosnyákot pedig mancini csinálta ki, na, vajon miért? a mélypont nála is az a bayern elleni mérkőzés volt, addig jól ment neki, termelte a gólokat és mégsem kapta meg azt a megbecsülést, ami járt volna. most már sokszor csak dühből és öncélúan játszik, csomó rossz döntéssel megfűszerezve, de ezért nem ő felelős.

296258 2012.03.26. 18:42:29

[barkacs](#763023): én egyet értek azzal a nézettel, hogy Barry behozatala miatt lett meg a Chelsea elleni meccs. tehermenetsítette Yayát, így meglett a fölény a középpályán, nagyobb (pontosabb) lett a labdabirtoklás, nagyobb lett a nyomás a Chelsea védelmén, és meglett a meccs.

336477 2012.03.26. 19:06:12

[barkacs](#763023): Én sem vagyok egy Barry-hívő (ősszel szapultam eleget, főleg a BL-ben volt tragikus), de szerintem tavasszal elég jó formában játszott. Az ő posztja pont olyan, hogy a hibákat könnyebb észrevenni nála ha vét, viszont tipikus zongoracipelő, aki néha tényleg iszonyú sokat melózik és elvégzi a piszkos munkát Yayáék mögött, ami a tv-ből nem szűrhető le annyira. Dzeko meg tényleg rejtély. Bízom benne, hogy nem adjuk el, mert már hallani itt-ott pletykákat vele kapcsolatban. Manciniről meg annyit, hogy amíg nem fejeződik be a szezon, felesleges vele foglalkozni. :)

297074 2012.03.26. 22:49:59

Faszért kapcsoltam be a streamet most a United meccsével. Akkora tizit nem kapott meg itt a 86. percben a Fulham, mint a ház.

339432 2012.03.26. 22:53:36

Fulham nagyon gyenge volt, alig-alig fejtett ki ellenállást sajna.

297074 2012.03.26. 22:58:46

[boldfalcon](#763430): Ez várható volt, egyébként meg az első 20 percben kellett volna pontosabbaknak lenniük, akkor ők voltak a jobb csapat, de nagy ziccerig nem jutottak, annyi helyzetből kéne előnyt korbácsolni egy ilyen ellenféllel szemben. A gól után ki is kapcsoltam, de láttam, hogy 75. perc és mindig 1-0, mondom, bekapcsolom...csak felkúrtam magam. :D Na sebaj.

339432 2012.03.26. 23:31:34

[DefinitelyMaybe](#763456): majd a Blackburn elpicsázza őket, mint szilveszterkor :D

340935 2012.03.27. 12:25:38

[DefinitelyMaybe](#763420): Miért nem kapcsoltad be előbb a stream-et? Akkor láttad volna, hogy a United sem kapott egy jogosnak tűnő büntetőt. Azért mert láttál 10 percet a meccsből ne vonj le következtetést. Egyébként amiről írtál tizi tényleg véleményes volt ... a sporikat nem hibáztatnám, mert Carrick és Murphy mozgása nagyon hasonló volt, szinte egy ütemben nyúltak a labda felé és nem láthatta Oliver rendesen a szitut. De ettől még befújhatta volna tény és való, egy büdös szót nem szólhattunk volna érte. Ja, és a londoni játékost akkorát homorított, hogy az csak na ... lehet ezzel győzte meg Olivert arról, hogy műesés ... De mindegy, az a büntető amit a bíró annak lát és le is fúj. Na, nem kioktatni akartalak, csak szerintem pár percből nem lehet megítélni egy teljes meccset. Remélem nincs harag! Egyébként ha hiszitek ha nem, nekem tetszik hogy ennyire szoros a bajnokság, s az is tetszik, hogy a harmadik helyezett gyakorlatilag már nincs játékban. Bárki is nyer, szerintem egyik manchesteri csapat sem marad szégyenben hazája bajnokságában. A faszkorbács azért jár, mert olyan szépen teljesítettek az európai kupaporondon ... mindkét együttes.

297074 2012.03.27. 18:46:48

[ManUtdpower88](#763843): Ha olvastad volna a további hozzászólásokat, akkor láttad volna, hogy nem csak annyit láttam a meccsből. Akkor kapcsolódtam újra be. :) Nem hiszem, hogy kellett volna a Unitednek tizit rúgnia, legalábbis ha arra a kezezésre gondolsz, azért nem járhatott. Ha másra, akkor elnézést, mindent tényleg nem láttam. Mint ahogyan azt sem hiszem, hogy bárki megkérdőjelezné annak a voltát, hogy a Carrick mozdulat tizit kellett volna, hogy érjen. Egyértelmű volt, egyetlen bibi van: túl komoly kockázat ilyen kiélezett szituban befújni egy tizenegyest a Traffordon. Kiélezett szitut értsd a befutóra, nem konkrétan csak az adott meccsre. Én megértem őt, hogy nem merte befújni. Onnantól SAF és társai úgy szálltak volna rá, hogy többet pisszenni nem merne szegény. Ennyit tesz a tekintély, illetve az a "mágia" (cöh :D), ami Titeket körülvesz. De ne vedd ezt az egészet károgásnak, a Stoke-nak is elmaradt egy tizi az első félidőben, amikor Barry rálépett Waltersre, még ha az elsőre kevéssé is volt egyértelmű, végeredményben ugyanaz járt volna a két esetért. Nem is zavar nagyon, bekalkulálható volt ez a győzelmetek, emellett pedig kellemeset csalódtam a Fulhamben - végre valaki mert egy kicsit játszani is, ezen a Giggs-Carrick tengelyen úgy siklottak át az ügyes középpályásaik az elején, ahogy akartak. Aztán nyilván jött a visszaesés, de ez már csak így megy.

297074 2012.03.27. 18:48:26

[DefinitelyMaybe](#764233): utsó kiegészítés: mindemellett Oliver amúgy talán a legjobb idei PL bíró, pedig ő a legfiatalabb is, szóval maximális respekt, tegnap picit megremegett, de egyébiránt jó meccset hozott le. Még Giggsnek is képes volt sárgát adni, amin egyenesen beszartam. :D (Scholesnak nem, más kérdés. :D)

345930 2012.03.27. 20:07:59

[DefinitelyMaybe](#764235): akkor mit szóltál amikor a 95. percben adtak meg nektek egy büntetőt, ráadásul úgy, hogy annak a játékosnak már a pályán se kellett volna lennie?

345930 2012.03.27. 20:10:55

[boldfalcon](#763504): abban a fordulóban volt egy sunderland meccs is ahol 25 kapurálövésből se rúgtatok gólt és jött a cumika. és milyen meccs lesz most is?

297074 2012.03.27. 20:44:48

[k3yson](#764328): Mit kellett volna szólnom? Természetesen örültem, sőt elég durván extázis volt. :) A büntetővel és a hosszabbítással mi volt a gond egyébként, ha megkérdezhetem? Ha nézted a meccset, feltételezem, hogy szerinted sem semmi. (Bár megértelek, ha Nálad is kiállítást ért volna King mozdulata. :D) A játékos pedig utólag megkapta büntetését, ami nem mellesleg azért lett 4 meccs 3 helyett, mert előzőleg volt már egy kamukiállítása. :) Mindezek mellett kibaszott mákosaknak érezhettük magunkat, mi tagadás. A bíró meg tévedett, van ilyen.

345930 2012.03.28. 01:27:19

[DefinitelyMaybe](#764409): az a kamukiállítás mikor lekönyökölt egy pool védőt? King is tuti direkt fejelte talpon őt, utaznak rá. Szegény Balo kapitány. Amúgy a MU-castle meccsen adtak egy jogtalan tizit és így 2 pontot a citynek. Most az ellenkezője történt. Vajon melyik is ragad majd meg a fejekben hm?

297074 2012.03.28. 03:35:01

[k3yson](#764918): Nem tudom, nekem mindkettő megragadt. De remélem, nem szeretnél farokméregetésbe kezdeni, nekem is van a tarsolyomban pár komoly bírói baki, ami minket sújtott. De hagyjuk már ezt. És igen, az a kamukiállítás. Eddig Skrtel mellett Te vagy az első ember, aki szerint Balotelli könyökölt. De Te legalább nem feküdtél ki ettől a gondolattól. :) A világon senki nem kapott még ezért sárgát, hacsak nem Balotellinek hívják.

janek_ 2012.03.28. 07:58:26

[mgyuri](#763036): Kb. 15 percig játszott feljebb tolva Yaya, ez alatt az idő alatt született a Chelsea gólja. Nem azon a Barry cserén múlt a City elleni meccs szerintem, csodálkoztam is, hogy Henrik úgy túldimenzionálta az NST-n.

296258 2012.03.28. 08:14:17

[janek_](#764988) szerintem nem lépett vissza Yaya miután lejött de Jong, emlékeim szerint. hasznosan játszott, neki volt szinte a legtöbb passza a csapatban, 90% körüli hatékonysággal úgy rémlik. sokat melózik, sokszor kell a csapatba, de ezen nem fogunk összeveszni. A Stoke ellen is jobban jártunk volna, ha vkp-nak de Jong és Barry kezd, Yaya pedig előrébb.

296258 2012.03.28. 08:26:04

[k3yson](#764918) második sárgával ment ki akkor. nem könyökölt le senkit. ha láttad volna tudnád. lenyomta a karját Skrtelt a vállánál, jó erőteljesen persze, ezért kapott sárgát. az első sárga volt egy ártalmatlan szituációban.

340935 2012.03.28. 09:20:52

[DefinitelyMaybe](#764233): Hát igen, az újbóli kapcsolódásod tényleg kimaradt, bocsi. Igen igen, arra a kezezésre gondoltam ám ... olyanért is adtak már büntetőt, meg nem is ... S igen, amit említettél, SAF bírók iránti perverzióját én sem kedvelem. Nem kell szeretni egy bírót, nem kell róla beszélni, verje a fejét a falba aztán úgyis lehet feszkót levezetni. Mondjuk tavaly óta, mikor elmeszelték őt rendesen, azóta csak félve ejti ki azt hogy "BÍRÓ". Mondjuk túl sok oka nincs is rá, BL-ből EL-ből simán zuhantunk ki, a bajnokságban meg nem emlékszem hogy lényegesen nekiállt volna kritizálni bárkit is, de ami késik nem múlik. A Fulham meg igen jól játszott a meccs némely periódusában, de kb olyan impotens volt a kapura mint a MU ... csak ugye mi találtunk egy gólt. Amúgy szarrá izgultam magam meccs közben, hogy kihúzzuk a végéig, mivel lőhettünk volna több gólt is ... de ugye a "volna" szónak nincs értelme .. Jó volt a Fulham, de mi lőttünk gólt, kész, pont. Peace!
süti beállítások módosítása