Hajsza egy álomért

2011. április 21. 17:00 - Kiddo21

Sikerül-e idén végre az egyik legfőbb végcélunk: az első négyben végezni és ősszel a Bajnokok Ligájában indulni?

Vagy ahogy tavaly, idén is a Spurs lesz a nevető befutó?

Esélylatolgatás.

A szezon elején kitűzött "egyéves" tervben a következő áll: egy trófea és egy Bajnokok Ligája helyezés megszerzése. Előbbi behúzása már csak egy lépésnyire van tőlünk, miután Yaya Touré a szombati United elleni elődöntőn a döntőbe lőtte a "polgárokat". A május 14-i döntőben pedig a Stoke City lesz az ellenfelünk a Wembley-ben. A BL helyezés megkaparintása ugyanakkor jóval nagyobb falatnak tűnik: hat fordulóval a vége előtt két pont előnyünk van az ötödik Spurs-szel szemben úgy, hogy a Redknapp legényekkel még játszunk egy meccset május 10-én. Minden ManCity és Spurs drukker emlékszik a tavalyi, mindent eldöntő meccsre, ahol a Tottenham Crouch góljával megnyerte a mérkőzést és ezzel indulhatott a BL selejtezőjében. Vélhetően idén is hasonló lesz a kotta, amennyiben minden a papírforma szerint fog alakulni.

Lássuk a két csapat sorsolását!

Tottenham: WBA, @Chelsea, Blackpool, @ManCity, @Liverpool, Birmingham.

A hatból a három hazai mérkőzésen (WBA, Blackpool, Birmingham) szinte biztos behúzza a három pontot a Spurs, e felől ne legyenek kétségeink. A másik három idegenbeli mérkőzés ugyanakkor nem lesz sétagalopp Redknapp bandájának: a Chelsea mindent megtesz, hogy életben tartsa bajnoki álmait, de minimum a második helyet egészen biztosan nem akarják kiengedni a kezükből, jönnek hozzánk ugyebár és mennek még az Anfield Road-ra, ahol King Kenny csapata mindkét manchesteri csapatot is legyőzte nem olyan régen.

Harry Redknapp

Manchester City: @Blackburn, WHU, @Everton, Spurs, Stoke, @Bolton.

Az első két meccsen nem lehet probléma, kötelező a hat pont megszerzése (bár nem egyszer csúsztunk már el ilyen meccseken, lásd Wolves...), megyünk a nagy mumus Evertonhoz ahol vért fogunk izzadni, ebben biztos vagyok (decemberben otthon vertek meg minket), jön a Spurs, ahol bármi áron de pontot, pontokat kell szerezni, ugyancsak hazai pályán fogadjuk a mindig veszélyes Stoke-t, akikkel három napon belül másodszor fogunk megütközni az FA Kupa döntő miatt, majd a legutolsó fordulóban utazunk az elég masszív Bolton otthonába, ahol jó esetben már egy tét nélküli meccset is játszhatnánk.

 

A két csapatnak tehát közel azonos erősségű a sorsolása, a City-nek viszont lesz még egy FA Kupa döntője, ami komoly jelentőséggel bírhat. Tudja ezt Redknapp is, aki a minap szót emelt a sorsolás ellen. A Tottenham menedzserének szemét az szúrja, hogy azzal, hogy a Stoke bejutott az FA Kupa döntőjébe, nagy eséllyel indulhat az Európa Ligában, de csak akkor ha a City a negyedik helyen végez a szezon végén és a BL-ben indulna ugye. Az utolsó előtti fordulóban Tony Pulis Stoke-ja így akár be is segíthetne Tévezéknek egy esetleges zakózással. Pulis a mai sajtóban reagált Redknapp aggodalmára, amelyben diplomatikusan kijelentette, hogy csapata minden erejével a győzelem megszerzésén lesz, legyen az Kupadöntő vagy bajnoki meccs.

Azért még meg kell említenünk a Liverpool-t is, aki ugyan hét ponttal van mögöttünk, de matematikai esélye még megvan arra, hogy megelőzzön minket. Bár egy meccsel többet játszottak már, a Spurst leszámítva csupa olyan alakulattal mérkőznek meg, akik mögöttük vannak. Dalglish-ék minden erejükkel azon lesznek, hogy az ősszel ott legyenek a nemzetközi porondon így valószínűleg nem tettek még le a Bajnokok Ligájáról sem, ameddig még esély kínálkozik rá.  

Iszonyatosan izgalmas lesz tehát újfent a bajnokság vége, aminek a végeztével talán odaérünk a Bajnokok Ligája ajtaja elé és ősszel végre be is léphetünk majd rajta. A képlet egyszerű: két kézzel kell kapaszkodnunk a negyedik helybe, bárhogy is ráncigálnak majd, hogy elvegyék azt tőlünk!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr605655766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

296258 2011.04.21. 17:22:02

A mostani véghajrá nem lesz olyan kiélezett mint tavaly. 1. Nem vagyunk Marcira rászorulva a kapuban. 2. A Spurs nem fogja bírni ezt a három kemény idegenbeli meccset!

336477 2011.04.22. 13:30:40

Bár így lenne... Mindenesetre azért verjük el őket ezúttal! :)

296258 2011.04.22. 14:14:05

[Kid21](#365658) Meglesz ;o)

que 2011.04.23. 19:59:52

Na, a mai napon máris botlott a spurs!

336477 2011.04.23. 22:15:48

A sorsunk a Mi kezünkben van. El ne battyuk! C'mon City!
süti beállítások módosítása