Dél-amerikai szappanopera

2011. szeptember 16. 20:30 - mgyuri

Tévez a Manszúr-éra első igazi nagyágyúja, aki egészen májusig tisztességesen megdolgozott a zsebpénznek nem nevezhető fizetéséért. Nyáron azonban hatalmasat fordult vele a világ: kinyilvánította távozási szándékát, mivel a gyermekei hiánya okozta szomorúságán nem tud tovább úrrá lenni. Mubarakék ha nehezen is, de zöld utat adtak neki: engedélyezték neki és menedzserének, hogy új (lehetőleg dél-amerikai) csapat után nézzenek. A tökéletes jelöltre nem sokáig kellett várni, korábbi brazil klubja, a Corinthians azonnal bejelentkezett érte. A transzferből azonban végül nem lett semmi, mert a brazilok kicsúsztak az időből, így Tévezt megint piacra kellett dobni. Vagy fél tucat csapattal hírbe hozták, a legkomolyabb érdeklődő talán az olasz Internazionale volt, Moratti azonban elállt Carlitos szerződtetésétől, valószínűleg a City által meghatározott magas vételár riasztotta el.

Mindeközben Mubarakék megvették honfitársát, Sergio Agüerót az Atlético Madridtól. Ez valamennyire háttérbe szorította Tévez ügyét, aki családjával a tengerparton próbálta meg kiheverni a Copa América okozta csalódottságot. Az átigazolási időszak azonban időközben lejárt, Tévez nem tudott elszerződni. Sőt, Mancini megkapta hőn áhított legújabb játékszerét, Samir Nasrit is. Téveznek nem maradt más választása, legalább fél évig (tehát a következő átigazolási periódusig) még Manchesterben kell maradnia. Carlos helye a kezdőcsapatban kezdett bizonytalanná válni, ez csak felerősödött azzal, hogy Dzeko végre megtalálta a góllövő cipőjét. De nem csak a bosnyák, Agüero is elkezdte alaposan törleszteni a vételárát. A csapat villámrajtot vett, gól gazdag, látványos játékkal lépett át Premier League ellenfelein, Tévez nélkül. A csapatkapitányi karszalagtól megfosztott támadó később kapcsolódott be a felkészülésbe, így a kezdőtizenegy még távolabb került tőle.

Nem volt mit tenni, beállt a sorba és a rá jellemző alázattal és küzdeni akarással készül minden edzésen. Barátnője és két lánya közben visszaköltöztek hozzá Manchesterbe, a család nyújtotta lelki nyugalom tehát újból ott van mögötte.

Csak remélni lehet, hogy az idilli állapot nem lesz múlandó. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr695656081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása