Viszlát, Nedum!

2012. január 30. 14:30 - mgyuri

Chinedum Onuoha a londoni Queens Park Rangers gárdájához igazolt, követve a City másik két saját nevelésű játékosát, Joey Bartont és Shaun Wright-Phillipset.

Sajnálom, hogy elment, remélem új csapatánál megtalálja számítását. Ismét egy manchesterivel kevesebben...

Nedumról mindenki azt hitte, hogy Micah Richards és ő hosszú ideig falként fognak állni az ellenfelek előtt a védelem jobb szárnyán. Sajnos nem így lett...

A kis Chinedum Nigériában született, de szülei hamar Manchesterbe költöztek. Az iskoláit kitűnőre végezte, és tanárai szerették volna, ha az orvosi egyetemre kerül, de ő a sportot választotta, amihez különös tehetsége volt. Először a labdarúgás mellett az atlétikával is foglakozott, a 2001-es országosb ifjúsági 100 méteres síkfutás döntőjében második lett, verve a jelenleg is brit színekben versenyző Craig Pickeringet, és a tizenöt éves korosztályban mai napig él hármasugrásban az atléta Jonathan Moorreral közösen tartott rekordja. De végül a focit választotta, és City szurkoló Onuoha a csapat akadémiájára került.

Onuoha tizenhét évesen, 2004 októberében debütált a felnőtt csapatban egy Arsenal elleni Liga Kupa meccsen, és novemberben a Norwich ellen bajnokin is pályára léphetett. A 04/05-ös szezonban összesen 18 meccsen játszott. Egy évvel később ez a szám sérülések miatt csak 12 volt. A 06/07-es szezonban teljesítménye elismeréseként hosszú távú szerződést kap. 2008-ban a Bristol City elleni Liga Kupa meccsen megkapja a csapatkapitányi karszalagot, és ebben az évben szerzi meg első gólját a Tottenham ellen.

Nedum vs Carlos

Korosztálya egyik kiemelkedő tehetségének tartották, az angol U-21-es válogatottban 21 alkalommal szerepelt.

Fokozatosan játszotta be magát a csapatba, 2009-ben hosszútávú szerződést kapott a klub vezetésétől, majd egy sérülés, és Mancini érkezése után kiszorult a csapatból.

A tavalyi szezonban a Sunderlandnek volt kölcsönadva, ott a védelem alapembere volt. Harminckét meccset játszott az idényben és a remek védőteljesítmény mellett egy gólt szerzett, a Chelsea ellen idegenben. Ez a találat lett az év gólja tavaly a Fekete Macskáknál.

A Cityben több mint 100 tétmeccsen lépett pályára, idén csak három meccsen kapott lehetőséget. Négy millió fontért lett elherdálva.

2010-ben lőtt pazar gólja a Birmingham City elleni hazai bajnokin:

Nedum távozásával ismét eladott Mancini egy saját nevelésű játékost. Nem vagyok idealista, nem reméltem, hogy a Hart, Richards, Onuoha, Johnson, Barton, Wright-Phillips, Ireland, Sturridge gerincű csapat fog játszani két-három világsztárral kiegészülve 2012-ben, égszínkék mezben. De már kezd sok lenni.

Mancini úgy menedzseli a csapatot, mint ha csak a Football Managerben lenne. A játékosok jönnek-mennek.

A legjobb példa Onuoha arra, hogyan is herdálja el a játékosokat Mancini. Az év elején eladták Boatenget, és látványosan nem számolt Nedummal... Helyette jött Szavics. A tehetséges, de roppant rutintalan montenegrói eddig a legnagyobb feltűnést azzal keltette, hogy az aláírási pénzével, és az amerikai túra alatt megspórolt fizetéséből vett egy hatalmas házát, és egy metálkék Bentleyt...

Ami a belgrádi Parizanban elég, vagy a Wigan ellen elégséges, egy kiélezett Premier League meccsen nagyon kevés.

A QPR és a Tottenham ellen nem rajta múlt, hogy nem vesztett pontokat a csapat, a 'pool elleni kupakiesés nagyban az ő vállát nyomja. Az Anfielden tette fel a produkciójára a koronát, amikor szinte jó megmozdulása nem is volt, Mancini csak azért hozta le mert irtó ciki lett volna ha egy profi focista sírva fakad több mint negyvenezer szurkoló előtt, a másik pedig, hogy a kispadon középhátvédként a tizenhét éves Karim Rekik ült, mivel Onuoha már Londonban volt aláírni a szerződését.

Olyan dolgokat akar megjavítani, ami nem romlott el. Amikor Mancio Manchesterbe jött volt egy jól működő támadó hármas a Bellamy, Adebayor és Tévez személyében. Bellers pont a Liga Kupa elődöntőjében bizonyította mire is lett volna képes a Cityben az elmúlt két évben. Adebayor Londonban mutatta meg, van olyan jó játékos mint Džeko. Téveznek pedig, hogy dicstelenül kell távoznia, nagy szerepe van a makacs olasznak, nem csak a pontagyú argentinnak.

Az idő, egyelőre, Mancinit igazolja, de hatalmas ára van ennek...

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr575656293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

297074 2012.01.30. 16:07:47

Az itt felsoroltak közül egyedül Bellamyn lehetne rágódni, miért nem maradhatott, de az idő csakugyan nem az ő oldalán áll, és akármekkora kedvenc is, jelenleg komolyabb neveink vannak a posztján (nyilván bármikor lenne számára hely a keretben akár AJ helyett, vagy valami). Oké, Onuoha szerintem is elment volna squad playernek bármikor, de valahogy neki sem passzolt Mancini, van ilyen. Saját nevelés ide vagy oda, a mindenkori menedzser nálam előrébb van, de ez így is a természetes. Hughes-nál játszott volna, ellenben mi meg sehol sem lennénk olyan helyeken, ahol most vagyunk, melyik a jobb? És legyünk őszinték, az olyan játékosok, mint Barton, SWP vagy Nedum közel sem elit, masszív középcsapatban alapemberek lehetnek, nem több. SWP-t imádtam, de amilyen szar most is a QPR-ben, belátható, hogy felesleges lett volna itt tartani. Ireland ugyanez, ő mondjuk a mentalitása miatt. Johnnot iszonyat sajnálom máig is, kenterbe verné az ilyen Lampard- és Gerrard-féle csírákat, ha nem lett volna ilyen peches. :( Ade és Tévez meg egyszerűen két farok, itt nincs is miről beszélni. Maximum arról lehet vitatkozni, hogyan basszuk el a saját pénzügyeinket velük (bár Tévez esetében komolyan toljuk, ha tényleg 7-9 millát kicsikartunk már belőle), de ez már nem éppen az olasz dolga.

336477 2012.01.30. 16:30:22

sorry az offért, de itt van Guidetti mesterhármasa az Ajax ellen akit esetleg érdekel: http://youtu.be/GKwoDgRXYx0

336477 2012.01.30. 16:49:00

[DefinitelyMaybe](#687359): MJ-t is lapátra tesszük előbb vagy utóbb, játszott talán ötször ebben a szezonban, érte tényleg kár... "the new Colin Bell": http://youtu.be/2pFBhDczIAE Azért arra kíváncsi leszek, hogy Mancio be fog-e építeni akár egy fiatalt is az utánpótlásból valamikor, mert tehetségek bizony vannak...

336477 2012.01.30. 17:26:55

gyaa, webb vezeti a cselzi-mú meccset hétvégén :D

296258 2012.01.30. 17:56:14

[DefinitelyMaybe](#687359) nekem nem. akármekkora sikerek ér el, hasonlóan fog távozni Mancini mint az Intertől. nem kell saját nevelés? és a jövő évi PL és BL nevezéskor kik lesznek a listán? a pénzügy nem a menedzser dolga? egy angol csapatnál? az, meg hogy milyen egy telhetetlen fasz egészen elképesztő, 200 millió font elherdálása után még van pofája a keretét bírálni..

297074 2012.01.30. 18:02:36

[Kid21](#687409): Biztos, hogy túl sokat nem (sajnos). És azt elismerem én is készséggel, hogy Mancini nem úgy néz ki, aki nagyon bátran nyúlna a fiatalokhoz, bár szimpatikus volt tavaly, ahogy nyomta Boyatát (hogy jót is említsünk róla). De ez a legtöbb topklubnál így megy (kb. a Barca az egyetlen kivétel), hozzá kell szokni. Abban én is nagyon bízom, hogy mondjuk a Razak, Roman, Suarez, Guidetti, Rekik ötösből mondjuk úgy ketten ott lesznek az első csapat közelében 2-3 szezonon belül, még ha regular starterek szerintem sosem lesznek, de fontos szereplők azért lehetnek.

297074 2012.01.30. 18:13:00

[mgyuri](#687484): A lista miatt egyelőre nem aggódom. Maximum rövidebb lesz 1-2 emberrel a keret, mint Arsenaléknál, és akkor nem kell annyi, a 21 éven aluliakat meg nem kell nevezni. Meglepődnék, ha ezzel befürödnénk nagyon, de ha igen, akkor én is beállok anyázni. :D Az nem Mancini dolga, hogy eladja Tévezt, sőt Adebayort sem neki kell továbbadnia. Az argentin annyira nem zavar, mert állandóan szop a perekkel. Adebayort tényleg rosszul csináljuk, de ilyen befürdésekkel jár ez, ha mindig áron felül veszünk, természetese, hogy bőven az alatt adjuk el, aki nem kell, ugyanakkor megtehettük, hogy lépjünk egy szintet, akkor miért is ne szeretnénk megválni tőle? Most már ez az időszak lecsillapodik, mert messze erős a keret minden fronton (egy-két szépítés mindig kell). A Chelsea, Real, Barcelona trió is számtalan olyan üzletet vitt véghez az elmúlt években, ahol csak vesztettek az egészen (Ibrahimovic, ukrán hátvéd, VdV, Garay, our very own SWP még régen), ez vele jár. (Az most más kérdés, hogy Barca-Real duónak van miből. :))

255867 2012.01.30. 19:09:35

Minek építene be akárkit is az ifiből Mancini, mikor annyi pénz van a klubnál, hogy nem tudják mire költeni? Ennek persze az ára, hogy a City egyre kevesebb embernek szimpatikusabb, mint régen. Gusztustalan, ami a fociban megy, mióta bejöttek az arabok meg az oroszok a nagy pénzeikkel. A City szimpatikus volt akkor, mikor az Old Traffordon verték 3:0 arányban a Unitedet, többek közt Goater két góljának köszönhetően. Persze, most sok City fan azt sem tudja, ki is az Goater, mert csak két-három éve City rajongó. Nem sértésnek szántam, nekem ez a véleményem. Akár tetszik, akár nem.

297074 2012.01.30. 19:41:48

[HunFoci](#687562): Szerintem a 3-1-es meccsről beszélsz. ;)

297074 2012.01.30. 19:45:32

[DefinitelyMaybe](#687588): Hoppá, de Te nem a maine roadi derbiről beszélsz, akkor most confused lettem. :D

336477 2012.01.30. 20:58:14

hmm... szerintem is az a 3-1-es maine road-i meccs.

296258 2012.01.30. 22:19:07

[DefinitelyMaybe](#687496): a BL-be négy olyan játékost is kell nevezni aki 16 és 21 éves kora között min. három évig a csapat játékosa volt. ez a mostani keretből Hart és Richards. Onuoha mellett benevezve a huszonötös keretbe ősszel Greg Cunningham volt.

297074 2012.01.30. 22:58:03

[mgyuri](#687774): Akkor ezt sem lehet olyan nehéz megoldani, miután Cunningham mindeközben vígan kölcsöben is volt. :) Guidetti meg is lenne plusz egynek, és ő még értelmes tagja is a keretnek. Meg még valaki.

335913 2012.01.31. 09:59:34

én Onuoháról mindig azt éreztem, hogy inkább jobbhátvéd mint középső, a sebességét szélen tudná kamatoztatni... Richards, Zabaletával az a poszt telített, és egyikre sem panaszkodhatunk squad playernek elfért volna Onuoha, de nem lepne meg, a mondjuk a QPR rendesen megerősödik és felsőházban lesznek 2 év múlva, akkor Onuoha még stabil kezdő lesz náluk de ez majd kiderül volt vmi balhéja Mancinivel is, arról nem is beszélve, hogy az édesanyja Joorabchiannal karöltve miket ügyködött Cook kirúgása kapcsán is (mégha jogos is volt, csak hát 1 év ütemkéséssel ugye) egyedül a 3-4 millió ami zavaró, 5-6-ot is megért volna pl nyáron nem igazán látom azt, hogy a Citytől távozó saját nevelésűek máshol biztos alapemberek lennének Ireland, SWP... SWP még kezdő, de sokat nem bír hozzátenni a QPR-hez sem Ireland 1.5 év alatt 1 gól, 2 gólpassz kb. (és a Villában is már kirakták a keretből tavaly egyszer Houllier alatt...) ezektől függetlenül drukkolok Nedumnak, hogy játsszon sokat

336477 2012.01.31. 13:15:45

Na bazz, Pizarro állítólag már megvette mára a repülőjegyét Manchesterbe. Kérdem én, mi a retkesfityfasznak még egy (védekező)középpályás??? Ez qrva magas nekem...

287667 2012.01.31. 13:21:04

Csak fél évre jön kölcsönbe minőségi cserének,mert állitólag Mancini se bizik a Barry-De Jong tengelybe amig nincs Yaya

336477 2012.01.31. 13:25:44

Alig két hét és jön vissza Yaya, nehogy már ezért kelljen... :) de Jong, Barry, Milner, Hargo, Razak... tele van a padlás vkp-al. Akkor már ésszerűbb lenne egy csatárt kölcsönvenni valahonnan.

297074 2012.01.31. 13:42:30

[Kid21](#688137): Akárhogy is, a Hargo igazolás a világ legértelmetlenebb húzása volt, az már egyértelmű. :D

297074 2012.01.31. 13:56:32

Veseli meg hivatalosnak tekinthető, hogy a Unitedben folytatja. Érdekes...mi mindenesetre látványosan nem számoltunk vele az első csapatban (kb. a 8. CB lehetett a sorrendben), de azért reméljük, ott sem válik be. :)
süti beállítások módosítása