Egy hónapnyi munka gyümölcse

2012. április 09. 20:00 - mgyuri

Are you ready?

Hát nem, mi nem... Később, valamikor egyszer nem mehetnénk az Emirates-be? Nem?

A picsába egy ikszre talán jók vagyunk mint néhány éve, vagy nem?

Nos, nem. Pedig itt a húsvét, készültünk rá rendesen. A március 3. után kezdtük a böjtöt, tiszta szopás volt. A megtartóztató életmód mellé csak egy kis kolbászos zsemlét sikerült csak suttyomban letolni a hónap közepén (City - Chelsea 2:1), miután kiderült, hogy a március idusán rendelt milánói sertésbordában a tészta alatt csak szójaszelet lapul (City - Sporting 3:2)... Szóval vártuk, hogy a hosszú böjtnek meglesz az eredménye, de nem lett. Az egyetlen mázlink, hogy nem mi lettünk az áldozati bárány a londoni ünnepi asztalon, hogy a francia Michelin csillagos séfnek csorba volt a kése.

A meccsről nem érdemes sokat beszélni. A hazaiak győzelme jogos, a futballban nem érdemel egy pontot sem az a csapat, amelyik nem találja kilencven perc alatt a kapu felületét. Nem gondoltam volna, hogy lesz ilyen meccse a csapatnak ebben a szezonban. Éreztem, hogy nem lesz meg, nem szoktam csipázni azokat a csapatokat, akik csak túl akarnak. A hazaiaknál volt minden, lesgól, kapufa meg még ki tudja mi. Momentuma is alig volt a Citynek, érzékeny veszteség Yaya korai kiesése, de ez nem magyarázat a rossz játékra. 36%-os labdabirtoklás, az idei legrosszabb, öt kapura lövés. Sem a szakvezetés, se a játékosok nem tudtak váltani, mi lett volna, ha még jól is játszanak a gúnárok?

Bocs fiúk, nem sajnáltalak titeket. Sőt, valami elégedettség szállt meg. A londoniak megérdemelték a három pontot, de nem hiszem, hogy nagyobb örömtüzeket kéne gyújtaniuk, ez volt a harmadik randevúja a két csapatnak idén, mindhárom meccsen egy gól döntött, kétszer a Citynek, egyszer az Arsenalnak ennyi.

Alapesetben nem érdekelnek az ellenfél szurkolói, de az Arse szurkerek valami elképesztő magasságokba repítik magukat. Gyorsan nézzük meg az Arsenal kezdőjét: négy saját nevelésű játékos volt a csapatban, de közülük egy sem az ágyúsok akadémiáján kezdte a karrierjét. Szczesny lengyel, őt gyerekkorában sikerült elcsábítani Varsóból. Gibbs az MK Dons ificsapatát hagyta ott nyolc éve a jobb a jobb londoni körülményekért, Song a Bastiából jött, szintén még ifista korában, míg Walcott a Southamptonba robbant be még pelyhedző pöccsel, és onnan lett elcsábítva. Szóval az Arsenal is adja-veszi a játékosokat, a jelenlegi keret tagjai hosszabb-rövidebb ideje igazoltak Londonba. Ennyi. Fölösleges nemlétező romantikát vinni a történetbe, pláne egy olyan csapatnál, amely elsők között állt ki angolok nélkül a Premier Leagueben.

A másik meg Nasri, könyörgöm két évet játszott Londonban, kapott egy jobb ajánlatot elment (tisztességes haszonnal lett értékesítve nem mellesleg), ennyi. Két év alatt nem vált Arsenal szurkolóvá, többet keres, fényesebb érmet kap az év végén. Pont. Azt meg honnan veszik, hogy csak a kispadon ül?! A tavalyi szezonban az Arsenal 58 tétmeccséből 46-on lépett pályára 3415 percet játszva. Ebben az idényben (mióta Samir a csapatnál van) 47 meccse volt a Citynek, ezeken 39-en 2824 percet játszott Nasri. A kispados dumát is felejtsük el, ok?

A héten szóba került Mancini, egy pár szóra még visszakanyarodunk az olaszhoz. Ezt most elcseszte, ő az edző, ő a menedzser, övé a felelősség. Ezt a hónapot, a bajnoki hajrát, az Európa Ligát.

Amit a fejére lehet olvasni: a nemzetközi kupameccseken mutatott játékot.

Az átigazolási politikáját, túl gyorsan túl sok pénzből, túlzottan sok játékost cserélt le, de még így is panaszkodik. Nyafogott, hogy nem elég jó a középpálya és kell neki egy szélső. A vezetőség csak Hargeravest hozta neki. Ennek itta meg a levét Owen és Adam Johnson, azért is mellőzte őket. Ezért is járkál Hazardot méregetni, és emiatt jött télen Pizarro. Szimbolikus, hogy a tegnapi meccset Pizza eladott labdája miatt bukta el a csapat.

A Balotellinek szánt kulcsszerep. Ez egy nagy talány. Mariónak legalább annyira örülök, mint amennyire nem. Egy örült zseni, aki egyelőre egy élcsapatot Bobby nem tudja kezelni, az már látszik. Egy hete őt is megnevezi (a két gól ellenére) a pontvesztésért, tegnap pedig fent hagyta egy sárgával, pedig életveszély volt a fickó..

A formaidőzítés. Ezt nagyon elrontották, az idény elején nem volt olyan ellenfél, amelyet ne csaptak volna szét, most meg, hét meccse mindig hátrányba kerül a csapat, Hart, Džeko, Silva, Agüero árnyéka az őszi önmagának, hét meccse mindig hátrányba kerül a csapat.

Viszont vannak pozitív dolgok: két góllal csak Münchenben kapott ki a csapat, a védelem a legtöbb esetben stabil.

A támadósor remek, ez több mint száz gól amit idén termeltek, tekintélyt parancsoló.

Az őszi szezon feledhetetlen élményekkel gazdagított minket, ha ezt a játékot kitolják az idény nagyobb részére, nem lesz ellenfelünk senki!

Csak a vak nem látja, a City évről-évre fejlődik, sokszor öröm nézni a játékát.

Éppen ezekért, Mancini elküldése nyáron nagyobb hiba lenne mint a megtartása.

Most viszont: vége a dalnak. Lehet készülni a 2012/2013-as szezonra.

Az Arsenal - ManCity jegyzőkönyve és az összefoglaló:

 

41 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr445656379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

344773 2012.04.10. 10:40:18

már a kezdés előtt eldőlt, hogy a city nem fog nyerni, vagy talán nagy-nagy szerencsével. Talán ha nem lenne ilyen formában az arsenal... Ilyen taktikával nem is tudom mit várt Mancini. Persze szerintem hiba lenne kirúgni, kivéve ha valami nagyon nagy edzőt hozna a helyére az arab. Ilyen viszont csak 1-2 van(és Guardiolát csak akkor fogom ezek közé venni, ha bizonyít másik csapatnál vagy ha újraépíti a barcát pár kulcsember visszavonulása után). Szerintem az a helyzet, hogy hiába van papíron a legjobb/legdrágább kerete a ciynek ez valójában nem igaz. A kezdőtök jó és drága, a padotok drága, gyenge és rövid. Mi lett volna ha nektek is jön egy 8-10 sérültös időszakotok mint az Arsenalnak vagy a MUnak? Csak megjegyzésként a MU csatársora (Roo, Welbeck, Hernandez, Berba) több gólt szerzett mint a drágábbnak, jobbnak tartott City-é. És nálunk így is csatárgondokról beszélnek(persze az itt is van). Ezzel a kerettel lehet még Mou se lett volna bajnok, mert nem lett volna kivel pótolnia a formán kívülieket, sérülteket. Az ő csapataiban mindig volt remek beugró emberek. Ilyen tekintetben szerintem a city nincs az első 2ben se. És ez most jön ki igazán mikor nem jönnek az eredmények és kellenének a kisegítő "emberkék".

297074 2012.04.10. 13:02:51

A poszthoz: a Nasri dolgot én sem értem, sőt annyiban kijavítanálak, hogy ő még kötődik is tulajdonképpen valamelyest volt klubjához. Ezt nyilatkozta is már, volt is idén meccsen az Emiratesben. Más kérdés, hogy a szurkolók kihozzák belőle az ilyesfajta tweeteket, mint amit most is ír. Bár szép is lenne, ha azt mondaná, hogy reméli, az Arse nyer hamarabb kupát. :D Viszont konkrétan semmi nem rémlik nekem, amivel pocskondiázta volna az Arsenalt, mindemellett tett is valamit értük. De a szurkolóikat komolyan nem értem, lassan egy év is eltelik, és nem bírják magukat ezen túltenni. Ennyi erővel Koscielny is mondjuk egy "cunt" (csak a hasamra ütöttem, kb. akárkit mondhatnék), sosem fogom megérteni ezt a retardált gondolkodásukat (tisztelet a kivételnek). Vagy ha már Nasri fasz, akkor kezdjék ki Clichyt is, úgy lenne az igazi (meg Kolot is, sőt Yayát is, mert Wengernek nem kellett a próbajáték után). Az más kérdés, hogy ha valakit, az Arsenalt még tényleg megértem, hogy sírnak miattunk. Nem elég, hogy egy időben el kellett viselniük, hogy megjött eléjük a Chelsea a semmiből, most még mi is. Frusztráló lehet, főleg, hogy ők aztán összmérleget tekintve az elmúlt 10-12 évben talán a legkevesebbet költő PL klub. Más kérdés, hogy ez mi miatt van, és hogy emiatt miért kéne éppen nekünk szégyenkeznünk. Arról nem is beszélve, hogy ettől még szépen leépültek az évek alatt, és erről nyilván nem csak mi tehetünk, legalább annyira sárosak benne Wengerék is, sőt.

345987 2012.04.10. 16:42:56

Azt azért beláthatnátok, h egy vmire való edző szarrá nyerte volna magát ezzel a kerettel...Mancini töketlen egyszerűen.

334303 2012.04.10. 16:55:57

A poszt tanulsága, hogy minden csapat ad és vesz játékosokat, és teljesen mindegy, hogy 50 millióért csillagászati fizetéssel, vagy fiatalon, később kemény munkával beépítve az első csapatba. Óriási!

334401 2012.04.10. 16:58:06

Focisuli volt egy zsoldos hadsereg ellen, ahol kijött a két edző közti különbség. Feltöröltük veletek az Emirates gyepét, ahol ráadásul csonttöréses hadműveleteket hajtottatok végre. Ha nem látod a nanananananasris igazolás és egyéb igazolásotok mögötti hasonlóságot és a londoni terv közötti nem hasonlóságot, akkor érdemes a számok mögé bújni. Győzött a jobbik csapat.

283120 2012.04.10. 17:01:10

Egyrészt, ha nem tudsz fogalmazni ne írj blogot, vagy legalább olvasd át mielőtt kiteszed. Másrészt, tök felesleges velünk foglalkozni, meg felhozni az előző két meccset, mert ott is volt meg nem adott les gólunk, ráadásul a B csapatunk ellen sem tudtatok csak 1 góllal nyerni, mindjárt megtapsollak. Harmadrészt, még jó, hogy nektek szimpatikus Nasri, hiszen ilyenekből áll az egész keretetek, "kapott egy jobb ajánlatot". Tök mindegy, hogy nálatok mennyit játszik idén, nálunk többet játszott volna, a lényeg, hogy egy hatalmas nulla az ember, csak túl sokat képzel magáról, előfordul. És végül, Balotelli egy utolsó féreg volt, tudok gratulálni, ha örültök, hogy nálatok játszik, remélem megkapja a 9 meccset.

338500 2012.04.10. 17:02:17

Nagyon röviden össze lehet foglalni miért lesz a United a bajnok. Fergusonnak erős csapata van, Mancininek meg erős kerete. Pont ennyi a különbség a United javára.

morphine500 2012.04.10. 17:07:36

Nasri sajnos nagyon is nyilatkozott sértő, megalázó, vagy csak béna dolgokat az Arsenal csapatáról és szurkolóiról - nem állítom, hogy tényleg rosszindulatból tette, de több béna, rossz és kellemetlen megszólalása is van. Csak egy példa, amikor arról beszélt, hogy nincs hangulat az Emirates-ben, ami egész egyszerűen nem igaz. A jurakantozás gyökere viszont nem ez. Hanem az, hogy a kis nyikhajt konkrétan a keblünkre szorítottuk, kis hercegnek becézgettük, és - az Arsenal fizetési struktúráján belül - zsíros új szerződést kínáltunk neki. Én ugyan el tudom fogadni, hogy kapott egy jobb ajánlatot, csakhogy sajnos nem ez volt a rizsa, hanem az, hogy még megfontolja, meg még alkudozunk, ment a csípőriszálás, várta az ajánlatokat, aztán augusztusban el kellett adni nektek, mert különben egy év napozás után ment volna ingyen. Miközben azt nyilatkozta, hogy ő nem a pénzért megy, hanem a kupákért - mi meg ott álltunk a két sztár támadó középpályásunk nélkül a bajnokság első napján. És az egész primadonnáskodás három jó hónap miatt ráadásul. Nem véletlen, hogy Clichy vagy Kolo nincs kifújolva - lehet ezt a témát normálisan is kezelni, meg mondjuk mindektten éveket tettek bele a klubba, és hajtottak ahogy tőlük tellt. Szemben Nasrival, aki Arsenal szemüvegen keresztül nézve egy elkényeztetett, magáról túl sokat képzelő zsoldos pöcs. Hát ezért $amir, you're a cunt.

297074 2012.04.10. 17:21:24

[morphine500](#781236): Lehet, de én valahogy még mindig nem látom be, mitől akkora probléma ez. Jó, egy fasz lehet a szemetekben (vagyis Ti furamód pinának nevezitek), de hihetetlen, mennyit képes ezzel foglalkozni az Arsenal tábor. Nálunk az értelmesebbje nem fújolja mondjuk Sturridge-t, pedig hasonlóan viselkedett. Konkrétan le van szarva Studge magasról mindenki által. Ráadásul ő még saját nevelés is, Nasri pedig akárhogy is, 3 szezon miatt még nem lesz egy Mr. Arsenal. Lassan szerintem ideje ezen túllépni. (Ezt már nem Neked írom, de a padmelengetőnk lett a szurkolói fórumon és a hivatalos oldal szavazásán is március legjobbja, sajnos elég kicsi konkurenciával, de mostanság valamit valóban kezd megmutatni végre a tudásából.)

296258 2012.04.10. 17:29:02

[kerekes10](#781230): Senki nem hívott, minek rontod itt a levegőt?! De ha már benéztél, bár a tények annyira nem érdekelnek mint látom, de azon a kupameccsen játszott Pantilimon, Szavics, Hargeaves, Onouha és Razak is. Összesen nem játszottak idén 12 bajnokit. Szóval a City is erős volt akkor... Nasrival kapcsolatban a féktelen fröcsögést nem értem, oké, hogy szerettétek, de nem Ágyus nevelés, játszott pár idényt, de elment haszonnal. Ennyi. "Tök mindegy, hogy nálatok mennyit játszik idén, nálunk többet játszott volna." értem, jó érv. Én is remélem meglesz Mario eltiltása. Megérdemli. Alapból jár neki az öt meccs, de miattad remélem meglesz a kilenc, látom már megvan a merevedésed, rád fér az ejakuláció.

334191 2012.04.10. 17:32:32

Jó poszt, én ugyanilyet írtam volna. Kb semmivel nem értek egyet, de ez rendben van. :)

296258 2012.04.10. 17:35:11

[vadkutya1](#781255): na ne már :) a Nasris rész oké, hogy nem tetszik, de a csapatod győzelmének jogosságát senki sem vitatja.

334401 2012.04.10. 17:35:55

[mgyuri](#781250): nem kell megértened (pedig le vagyon írva párszor), hogy miért nem szeretjük Nasrit, elég, ha elfogadod.

334191 2012.04.10. 17:36:32

[mgyuri](#781256): Nyilván nem abba kötöttem volna bele, ezért írtam,h kb. :)

296258 2012.04.10. 17:38:07

[imici77](#781257): jólvan, okéImi neked elfogadom!

334401 2012.04.10. 17:42:11

[mgyuri](#781259): ahogy ade és a többiek viselkedtek, nyilatkoztak, már csak hab volt a tortán nasri eligazolása, aki csiszolatlan gyémántként érkezett a szigetországba. kicsit csiszolgattunk rajta, majd hálátlan viselkedésével kivívta az ellenszenvet, most épp fogadást köt, hogy a city vagy az arsenal nyer hamarabb kupát. az előzmények és a körülmények, a hozzáállása teszi azt, hogy utálja egész london. ez csak fyi.

296258 2012.04.10. 17:45:13

[imici77](#781264): persze van amit elfogadok, csak azt érzem, hogy minden dühöt Adebayortól Fabregasig, a saját eligazolásával egyetemben, mindent ennek a szerencsétlen nyakába zúdítanak a gúnárok.

334401 2012.04.10. 17:51:03

[mgyuri](#781266): mert a többiek most kussolnak, ő meg pofázik, hogy az volt a baj, hogy sokat játszott az Arsenalban... hisztizik.

333441 2012.04.10. 17:57:46

[mgyuri](#781266): G*cibayort még most is jobban gyűlöljük mint, Nasrit... Akkor foglalkozunk Nasrival mikor alkalmat ad rá, nem minden nap pl: -BL kiesésnél, mert ő megmondta hogy nálatok nagyobb esélye van BL-re is -egymás elleni meccs(ek)nél amikor ő is és az egész csapata vállalhatatlant produkál(egy számotokra élet-halál meccsen) és ezzel bukjátok el a bajnoki címet Cashley,Na$ri,Moneybayor mindig is ki lesz fütyülve, ha az Arsenal ellen játszanak, ez már olyan természetes mint a gravitáció :D

296258 2012.04.10. 18:00:27

[imici77](#781269): annyira ezt nem figyeltem ki kezdte és, hogy ez ilyen tyúk és tojás dolog. ami neki a lényeg, az Arsenal játékosaival megtartotta a jó kapcsolatot, többen puszival/pacsival fogadták. nem egyszer járt nézőként az Emiratesben. remélem szép lassan elül a dolog.

334401 2012.04.10. 18:07:45

[mgyuri](#781278): már most sem volt akkora nézőtéri moraj... leül, hacsak nem nyilatkozik vmi baromságot, amikor kupát nyertek. mert ezzel nemcsak a szurkolóknak szól(na) be, hanem a volt csapattársainak.

297074 2012.04.10. 18:17:19

[imici77](#781284): Remélem, azért feltűnt az, hogy amikor nyilatkozott valami olyasmit, amit nem feltétlen kellett volna, akkor mindig volt valami előzmény. Az említett "fogadásnál" is. Nem védem őt ebben, mert nyugodtan kussolhatna is, de nem is csodálkozom, hogy beszól. A Liverpoolos autós sztorit pedig kimondottan ügyesen oldotta meg szerintem. :)

335913 2012.04.10. 18:21:02

felőlem kitöltheti a szerződését Mancini, és sztem az arabok szerint is bár megérdemelne egy pofont ezért a tavaszi teljesítményért, és jövőre jöhet az 5., 3., 2. hely utáni 1. hely egyetlen másik verzió pedig Mourinho nyilván, mondjuk annak is meg vannak a hátulütői, de vélhetően egyből jobb eredményeink lennének (egy ideig...) 3.5 évnyi munka után korrekten el lehet dönteni merre tovább, az már egy szép idő a mai edzőváltós időkben elég régen volt a City 2. helyen, hogy óriási kudarcnak állítsuk be, bár tény, 2-3 gyomrossal felérő ütés az, ahogyan megfordult a +4-5 pontos előnyt erre a rettenetre úgyhogy mindentől függetlenül most a stabilitásra szavazok, max egy évet veszíthetünk, de ott az esély hogy ha Mancini beletalál akkor utána beindul

297074 2012.04.10. 18:29:45

[crazyhorse11](#781293): Pontosan így gondolom én is. Fejlődtünk, lehet is még hol erősödni, jövőre pedig végképp meg kell pályázni az első helyet. Ha megint nem jön össze, az már nevezhető komolyabb kudarcnak.

346007 2012.04.10. 18:48:00

Amíg ilyen önelégült ... is lesznek a City keretében mint Balotelli, Tevez, addig nem fogtok bajnokságot nyerni. Mert hát hogy hat a csapat többi tagjára az amit ez a két pók művel! 84per,1-0hátrány és Balonak épp hogy a piros szőnyeget nem gurították ki, hogy legyen szíves lefáradni. :D Mosolyt csal az arcomra, hogy más csapatok temérdek lóvét dobnak ki az ablakon ilyen idiótákra. Ami Nasrit illeti, időben is jelezhette volna a távozási szándékát, akkor szerintem nem fújnának rá ennyien.

344317 2012.04.10. 19:06:08

Nem ismerem a nasri - arsenal viszony teljes hátterét, de szerintem azért fütyülik leginkább, mert a city-be igazolása után sértő dolgokat mondogatott vissza a volt csapatára (kettőre emlékszem: 1. nincs hangulat az emirates-ben, 2. wenger-el sose fog semmit nyerni az arsenal v. idén nem fog semmit nyerni az arsenal, már nem emlékszem pontosan, de azzal kapcsolatos, h az arsenal túl gyenge a kupákhoz, amit ha mondjuk SAF mond, akkor talán még le is nyelik a gúnárok, bár az sem túl elegáns, de nasri-tól egyenesen köcsögség volt). Erre a kettő visszaszólására emlékszem, de lehet a tweet-jein keresztül máskor is odaszúrt nekik egy-egy meccsük után. A city-ről is mancini-ről annyit, h tudták, h a MU 10-ből 8-szor, de lehet inkább 9-szer is pokoli erős tavaszt szokott nyomni. Már ez megy bőven több mint egy évtizede a PL-ben. Ehhez képest nem is egy kulcsjátékosuk a tavaszra mondott csődöt. Nasri, dzeko, silva, agüero a kulcsmeccseken sehol sem voltak és a védelem sem volt annyira magabiztos, mint a tavasz előtt. Mancini és a stábja gondolkodhatott volna előre és amikor ment a szekér, többet kellett volna rotálni, célirányosan pihentetni a játékosokat, h bírják végig. Silva eltünése borzalmasan fáj(t) a city-nek, a chelsea ugyanígy szenved az utóbbi időben mata miatt. Ez a két játékos szinte egyszerre vesztette el a formáját vmikor a tél - tavasz fordulóján és azóta sem találta meg. Azt sem értem, h ha visszahívta tevez-t és a chelsea elleni meccsen végülis jó játékkal és gólpasszal tért vissza, akkor utána miért nem dobta be más meccseken is legalább csereként? Megsérült v. mi volt vele? Más! Egy dolgot azért látni kell. A MU iszonyat erős szezont fut, idegenben és otthon is kiegyensúlyozottak, a a rangadókon és a kicsik ellen is jól szerepelnek. A rangadókon eddig csak a city-től kaptak ki (mellesleg a szuperkupában és a kupában is megverték őket...), plusz volt egy idegenbeli döntetlenük a pool és a chelsea ellen (utóbbi 0-3-ról győzelemnek számított szinte, lélektanilag mindenképp...), az összes többi rangadót megnyerték és a kicsiket is szépen verték. A csapat szokás szerint összeállt tavaszra, de gea összekapta magát, evans hihetetlen jól beépült a védelembe, így a legjobb időpontban kezdték el szállítani a clean sheet-eket, ami már fél győzelem. Ha a united végül nem xarja el a bajnokságot és a végéig koncentrálni fognak akár már utána is, h behúzzák matematikailag az aranyat, akkor minden idők egyik legmagasabb összpontszámával lesznek bajnokok. Egy ilyen csapattal nehéz úgy versenyt futni a city-nek, h a kulcsjátékosok nincsenek formában, a legjobb góllövő (balotelli) állandóan balhézik, ha meg éppen nem gólokat lő, akkor emberhátrányt okoz, tevez ügy detto. Túl sok xar ömlött mancini nyakára. És ami persze az egyik legfontosabb, az a tapasztalat. A united tele van bajnokokkal, a city meg nem és ez tényleg sokat számít. Ráadásul a united mindvégig csapat maradt. Ugyanakkor mancini-t én most még nem rúgnám ki. Múlt nyáron rengeteget cserélődött megint a keret és nem lehet egyszerre csapatot építeni és versenyezni egy olyan MU-val, amely minden idők egyik legmagasabb pontszámával lesz bajnok valószínűleg. A city mancini-vel ha kis lépésekben is, de minden évben eddig előrelépett a bajnokságban, ráadásul én jómagam, de szerintem a szurkolók egy jelentős része sem tartotta őket igazi bajnokesélyesnek a télig. Én még az 1-6 után sem hittem abban, h a city komoly bajnokesélyes, csak a tél után, amikor már hónapok óta ott álltak az élen. Most a legfontosabb, h nyáron ki kell vágni tevez-t és balotelli-t. Nem kell megint hozni fél tucat új játékost, esetleg csak 1-2-t, ha nagyon muszáj, de azokat is minél hamarabb, h kialakuljon a teljes keret és nyugodtan végig tudjanak csinálni egy felkészülést. Szerintem ez a keret remek, csak egy jó offseason-al össze kell állítani. Mancini is tanulni fog a hibákból szerintem, elsősorban a formaidőzítés kapcsán, ráadásul jövőre talán nem lesz ennyi balhé a csapat körül. Így kell nekimenniük a következő szezonnak! Ha ezek után 2013-ban sem lesznek bajnokok, akkor aztán tényleg nehéz lenne mancini-t védeni.

336477 2012.04.10. 20:48:26

[ferguson1](#781342): [crazyhorse11](#781293): [Mephi](#780814): Ilyen "gittegyletes" hozzászólások után hogyhogy még nem jelent meg barkacs? :DD

336477 2012.04.10. 20:54:45

A holnapi meccsel kapcsolatban egy érdekesség: Lee Mason vezeti majd, aki a Swansea meccsen megadta a walesieknek a kamutizit, aki nem állította ki Glen Johnsont a ligakupa meccsen, és aki vasárnap az MU-QPR meccsen szintén adott egy kamutizit+kiállítást... Érdekességnek szántam, nem "bírózásnak", mielőtt még kapnám az áldást. :P

297074 2012.04.10. 21:01:06

[Kid21](#781467): A Swansea ellen az _nem_volt_kamutizi. :D Amúgy meg Bolton meccseket nem vezethet, mert odavalósi, no meg a tesója (vagy ki) korábban játszott is értük, vagy valami hasonlót olvastam. Szóval lehet, csak biztosra akart menni a hétvégi kiállítás+tizivel, nehogy még kellemetlenségeket okozzon a Bolton egyik fő riválisa a kiesés elleni harcban. :D

336477 2012.04.10. 21:13:15

[DefinitelyMaybe](#781490): Na! Ez utóbbit én csak most tudtam meg vasárnap. :D Előbbit viszont határozottan tartom továbbra is, kész vagyok érte lejátszani egy Rock, Paper, Scissors, Lizard, Spock meccset is! :P http://youtu.be/Kov2G0GouBw

342543 2012.04.10. 21:35:41

Mondjuk hogy is várhatnánk el tőletek, hogy megértsétek a Nasri iránt érzett undorunkat, amikor a Citynél manapság minden csak pénz kérdése. Nincs is időtök megkedvelni egy játékost, mert mire megkedvelitek, addigra jön a helyére egy drágább igazolás vagy csak simán bohócot csinál magából és kegyvesztetté válik. Az meg egyenesen nevetséges, hogy a bajnokság kevés példamutatóan működtetett csapat egyikét hasonlítjátok a legpofátlanabbul gazdálodóéhoz és nem látjátok a különbséget.

296258 2012.04.10. 22:54:57

[Safin](#781588): eszemben sincs az arsenalhoz hasonlítani a csapatot, nem kell a Wenger féle képmutatás! a meccs után azt mondja, ezek után biztos megtetszik a Citynek egy-két játékosa. heh, mi van? kértek egy árat a játékosért, manchesterben kifizették ennyi, ő is ezt teszi a francia klubokkal. A City tehet, a PL-ben kialakult pénzelosztásról, a Bosman szabályról, az EU-n belüli szabad munkaerő-áramlásról, az ezzel járó idegenlégiós hullámról? Ezért is az arabok a hibások? hány csapat nyerte meg a PL-t? négy, húsz év alatt! kinek jó ez? egyszer a Blackburn, de a legjobbját rögtön elvitte a kor "legpofátlanabbul gazdálodó" csapata (a Newcastle), háromszor a Chelsea (ha nem jött volna a másik "legpofátlanabbul gazdálodó", Abramovics, akkor ők sem nyernek. Az Arsenal is háromszor, ők a megkeresett pénzt stadionra és a "példamutató működtetésre" szánták. ok. de mikor is nyertek valamit? a többit a mu zsebelte be. jó, hogy így megy a szekerük. de hogyan is lehetne utolérni őket? csak pénzzel. ha tetszik, ha nem ez van. a foci rég nem sport. sajnos így van, de erről nem a Manchester City tehet.

297074 2012.04.10. 23:33:27

[mgyuri](#781784): Ne feledd, hogy a Blackburn is megvette akkor a ligát. :D

342543 2012.04.11. 00:15:34

[mgyuri](#781784): stílusosan gúnyolódsz egy betű kihagyásán, meg kell hagyni. A Bosmanos bekezdésedből úgy tűnik nekem, hogy nem érted mi a baj a Cityvel, megpróbálom elmagyarázni. A klubok a szurkolói bázisuk nagysága alapján részesülnek kisebb-nagyobb bevételből, amelyet évtizedek kemény munkájával érték el. Everton, Aston Villa, Tottenham, Arsenal szurkolók generációi költötték el a megtakarított pénzüket szezonbérletekre(mezekre, sálra stb), abban bízva, hogy egyszer, valamikor eljön a saját csapatuk ideje és stabilan ott maradhatnak az él közelében. Nőtt a szurkolók száma, több lett a bevétel, beinvesztálta a klub játékosokba, szakemberekbe, stadionba stb a pénzt, jobb eredményeket értek el, többen kezdték el nézni a meccseit, nagyobb szponzorokkal tudtak szerződést kötni, ami több bevételt eredményezett és így tovább és így tovább. Mindezt hosszú évtizedek alatt. A City, Chelsea ezeket az évtizedeket ugrotta át egy szempillantás alatt, más csapatok közép- és hosszútávú terveit romba döntve. A pofátlan jelzőt az etihad deal után érdemeltétek ki. A nem "god-mode"-ban gazdálkodó csapatok utolsó mentsvára, az FFP nevetségessé vált azzal az ügylettel. De ha esetleg mégis működni fog, akkor nagyot fog koppanni Manszur sejk, ugyanis a City-nek nem lesz ideje szurkolókat szerezni, azok nélkül meg pár év alatt finanszírozhatatlanná válik a projekt.

296258 2012.04.11. 08:00:58

[Safin](#781917): milyen betű kihagyáson? ja, csak most látom, egyszerűen kimásoltam a hszed-ből a két szót, nem ez a lényeg. az Aresenal és a MU a PL pénzekből gazdagodott meg, és a 1992 utáni tv-bevétel elosztásból, ezzel a rendszerrel ezek a csapatok is évtizedeket . szurkolókat szerezni? ez már megint csúsztatás, az Etihad az ötödik leglátogatottabb stadion Angliában és kb. a 20. Európában. baromira nem ez számít a világba. az Arsenal a MU és a City sincs angol kézben, valaki gazdagabb van aki kevésbé. A City szurkolók generációi költötték el a pénzüket az elmúlt száz évben, de nem ez a lényeg, hanem, hogy a PL elindulásakor a City éppen nem volt jó csapat, nem fért oda a húsos bödönhöz. nincs más út mint a pénz, a PL, a Bosman, a Uefa és az EU megtette együttesen hatását. konzerválta a viszonyokat, a gazdag gazdag, a szegény szegény maradt. idealista, sportszempontból gazdálkodó, játékosokat nevelő csapat maradandóan felszínre kerülni, trófeákat nyerni nem tudott tizenöt éve. ha valaki megpróbálja, jön egy gazdagabb csapat és elviszi a jó játékosait. hidd el, a City vezetősége profi üzletemberekből áll, ha lehetne eredményt elérni arányaiban sokkal kevesebb pénz elköltésével, azt az utat járnák, mert az is csak bullshit, hogy azért költenek sokat, mert sok van nekik.

f3anor 2012.04.11. 09:26:31

[mgyuri](#782027): a newcastleről mit gondolsz? Olyan sokat azért nem költöttek, de még a végén negkesz nekik a bl hely :)

296258 2012.04.11. 10:33:14

[f3anor](#782073): Newcastle? Ugyanaz az út, csak kevesebb pénz, a kisebb pénzű tulaj erény? Meghatározó saját nevelésű játékos nélkül. Nagy mázlijuk volt, hogy Carollt ennyiért rá tudták sózni a 'poolra, és azzal is, hogy Ba és Cissé így teljesít. Ha megverik szombaton a Chelsea-t megérdemlik a BL selejtezős helyet, de még akkor sem biztos a negyedik helyük.

342543 2012.04.11. 12:45:40

@mgyuri: "szurkolókat szerezni? ez már megint csúsztatás, az Etihad az ötödik leglátogatottabb stadion Angliában és kb. a 20. Európában." A meccsnap bevétel egy átlagos klub összbevételének kb 30%-át adja. A szponzorok és a tévés jogok a fő bevételi forrás, és ahhoz, hogy a szponzorok nagy összegeket fizessenek kell hogy legyen mögötte nagy szurkolói bázis (nem az 50 ezer stadionba járó, hanem a milliók világszerte), a City ahelyett hogy előbb megszerezte volna a szurkolókat, kötött egy nevetséges összegű szerződést az Etihaddal. Nem kell ahhoz 50 év hogy egy csapat felemelkedjen a nagyok közé, csak ésszerű építkezés. Minden Premier League csapat ha úgy tetszik építkezik, hiszen alig van nyereséges csapat, tehát évről évre befektetnek a csapatokba annak reményében, hogy 5-10-15 év múlva elérjék a céljaikat. Az hogy ki milyen kézben van teljesen mindegy. Érdekes megfigyelni, hogy más milliárdosok nem éreznek késztetést elkölteni irreális összegeket nagyon rövid idő alatt. A City, (Chelsea) költekezésének hozadéka: 2 év alatt beelőzött 5-6 PL csapatot, felverte a játékosok árát, a fizetések az egekbe szöktek. Ma már nem csak a top 10 játékos kap nagyon magas fizetést, hanem a középszerű játékosok is mernek 100+-os fizut követelni egy-egy jobban sikerült szezon után. "A City szurkolók generációi költötték el a pénzüket az elmúlt száz évben..." és gondolod ők most boldogan nézik a Balotelli félék garázdálkodását, azt hogy egy-két hazai nevelésen kívül mindenki csak a pénzért játszik? "Newcastle? Ugyanaz az út, csak kevesebb pénz, a kisebb pénzű tulaj erény?" Az ésszerűen gazdálkodó tulaj erény. Hidd el nincsen senkinek sem baja a Newcastle térnyerésével, mert ott nem a valóságtól elrugaszkodott építkezés folyik. Az amit Manszur sejk csinál annak racionális gazdasági háttere nincs.

297074 2012.04.11. 13:05:29

"A City szurkolók generációi költötték el a pénzüket az elmúlt száz évben..." és gondolod ők most boldogan nézik a Balotelli félék garázdálkodását, azt hogy egy-két hazai nevelésen kívül mindenki csak a pénzért játszik? Szerinted nem? Na ugye. Maradjunk annyiban, hogy Safin nagyon jó kis játékos volt és rettentő szimpatikus is. :)

296258 2012.04.11. 13:18:28

[Safin](#782515) szerinted az Arsenalnál vagy Newcastleben nem költenének ennyit, ha megtehetnék? na, ne már! és gondolod ők most boldogan nézik a Balotelli félék garázdálkodását nekem úgy tűnt, igen http://www.youtube.com/watch?v=dTpjPrvyu_c egy-két hazai nevelésen kívül? a Cityben pl. több van mint a szerinted példamutató Newcastle-ben. több mint harminc forduló lement a bajnokságból, de nagyjából csak 20 brit, saját nevelésű játékos volt az ellenfelek kezdőiben. Citynél nem 1-2 évre terveznek, a szerint amit a közgazdászok kidolgoztak 2020 körül kell stabilan 0 körül lennie a költségvetésnek, és 2025-től kell hasznot hoznia a klubnak. ismétlem, nem a City hozta a Bosman szabályt, a PL bevételének elosztását, az EU-s szabályokat. más út nincs a felemelkedésre, mit nem lehet ezen megérteni? ha nem pumpálnák ilyen ütemben a pénzt azt láthatnák, hogy 2040-re 50-szeres bajnokcsapat a mu, néhanap valaki más nyerné meg, kinek lenne ez jó rajtuk kívül? ne a Cityt hibáztasd, hanem a ligát és az uefát! ha PL szabályzat és az ffp helyett a német 50+1-es szabályt alkalmaznák, senki sem sírhatna a Abramovics és Manszúr költése miatt. Nyitva hagyták ezt a kaput, nem hagytak más utat. Ismétlem: ma Angliában a sok pénz nélkül nem fog bajnoki címet szerezni és tartósan az élbolyba kerülni. senki.

279787 2012.04.11. 16:17:32

A pl többi élcsapata is úgy gondolja, hogy nagy hiba lenne mancini elengedése. mu ha ha
süti beállítások módosítása