Déjà blue

2012. augusztus 20. 18:30 - mgyuri

Első meccs az Etihadban. Nem gondoltam volna, hogy hasonló élményekben lesz rögtön részünk.

article-2190520-149d12a3000005dc-171_634x387.jpg

A Southampton erőn felül teljesített, a Manchester City tudás alatt. Ennyi kellett, hogy egy izgalmas meccsel induljon az idény.

Kezdjük a bíróval. A kopasz mindig is tudtuk, hogy szeret szerepelni. Webbnek kb. az egész meccsen az volt a legnagyobb baja, hogy Silva sportszára fehér szalaggal volt átkötve, és azt sürgősen cserélni kellett. A meccsbe véleményem szerint nem nyúlt bele, a tizenegyes szitukat jól ítélte meg, Agüero sérülése balszerencse volt, Tévez gólja éppen nem les (a Sky Sports elemzésében kikockázták, bevonalazták, kielemezték, és erre jutottak). Hibái persze voltak, de döntően nem tévedett.

Mancini rögtön a kezdőbe dobta a friss húst, Rodwell már a második percben egy méterekről történő becsúszással vetette magát észre, látszott, hogy nagyon akar. Jó passzai voltak, jól helyezkedett. Aztán jött a második félidő, és jött egy rossz passz. Nem lehet persze egy rossz passz miatt pálcát törni egy játékos felett, de elmenni sem lehet egy védekező (labdaszerző) középpályás ekkora hibája mellett.

De azért összességében elmondható, a salfordi Taylor Lautner hasonmásverseny harmadik helyezettjéről, hogy megállta a helyét, ígéretes játékos, aki nagy hasznára lesz még a csapatnak.

A taktikáról. Nem tettem volna nagy összeget arra, hogy Mancio nem fog visszatáncolni, de mégis így is lett. Hiába gyakorolta a csapat a felkészülés nagy részében a 3-5-2-őt, tegnap visszatért a 4-2-3-1-hez. Nem tudom mi lehetett az oka, de valószínűleg nem volt elégedett a Communtity Shileden látottakkal. Most viszont úgy érzem, nem a taktika a hibás. Zsinórban ez volt a harmadik tétmeccse a csapatnak ahol 3:2 lett a végeredmény. Mindhárom meccsen volt hátrányban a csapat, és a benyelt hat gól nagy része nem az ellenfél támadóinak leleményességét dicséri, hanem a City védőinek bénázássorozatának kritikája.

A vendégekről, az biztos, hogy beszarva nem voltak a bajnok otthonában, az első kapura lövés is az övek volt, hozzászoktak támadó stílushoz, ők egy fasza csapat voltak, a Chapionshipben, ott nekik kellett diktálni az iramot. Ez itt és most nem ment, de megpróbáltak mindent ami az erejükből telt, és Adkins is jól nyúlt bele a meccsbe. Tiszteletre méltó ellenfél voltak.

Meccs nem kezdődött túl jól. A hetedik percben Agüero vitte fel a labdát, Coyne becsúszott, de hiába érte el előbb a labdát, Sergio lába a két combja közé szorult. Percekig kellett Kunt ápolni, a térdét fájlalta, hordágyon távozott. Piszok nagy pech. Hét perccel az eset után Džeko váltotta.

A tizenkettedik percben volt egy hasonló eset a City tizenhatosán belül. Akkor Lescott szerelt ugyanúgy mint Coye. Ott nem volt szabadrúgás, itt nem volt büntető.

A tizenhetedik percben Rodwell passzolt Silvának, ő tovább Nasrinak, aki sarokkal indította Tévezt, aki átesett egy védő hátranyújtott lábán, tizenegyes.

Silva vállalta el, de a rém pocsék lövését Davis nagyon könnyen kivédte.

A kihagyott büntető nem törte meg a csapatot, más sebességben játszottak a srácok mint a vendégek. A védekezés agresszív volt, ha labdát vesztettek már a félpályánál visszaszerezték, nem volt a labda a Szenteknél, nem tudtak átmenni a hazai térfélre.

Idő kérdése volt csak mikor jön a gól. Ez a harminckilencedik percben történt meg, Nasri remek passzával Tévez lépett ki a leshatárról, és nem hibázott, egyedül szemben a kapussal az ötös sarkáról bevágta. 1:0. Ez volt Carlitos 99 angliai gólja.

A szünetig volt néhány ziccer, szerintem a vendégek sem értették, hogy lehet csak egy gólos a hátrányuk a szünetben.

A folytatásban, a negyvenkilencedik percben Nasri varázsolt az alapvonalnál, átfűzött két védőt, majd passzolt az ötösön álló Džekonak, aki úgy meglepődött, hogy megkapta a labdát, el is bénázta a ziccert.

Az ötvenkettedik percben Yaya Touré tálalt a felfutó Clichy elé, de a francia bekk fölé bombázta a labdát.

Az ötvenötödikben Tévez lőtte be a labdát a jobb szélről, Davis belekapott, a kipattanót Nasri lekészítette Silvának, de a spanyol a felső lécet találta el.

Aztán ahogy lenni szokott, a vendégek lőttek gólt. Egy kontra után össze-vissza pattogott a labda a tizenhatoson belül, a védelem nem tudott felszabadítani, Lescott lábáról a négy perce beállt Rickie Lambert elé került a labda, aki pazarul Hart hálójába tekert. 1:1. Hihetetlen a csóka, a harmadik vonalban igazolták le a Szentek, ott szórta a gólokat, nem hagyta abba ezen szokását a Championshipben sem, a jelek szerint a Premier Leagueben sem fog tudni leállni.

A hatvanötödik percben Tévezt felvágták a tizenhatos előtt, ő végezte el a szabadrúgást, ami a sorfalról szögletre vágódott. A két középső védő, Kompany és Lesocott felment fejelni, de nem lett semmi a sarokrúgásból. A kipattanó labdát, az addig hiba nélkül játszó Rodwell rosszul passzolta tovább, a Szentekhez került. Öt vendég játékos rohanta le a szétesett védelmet, Clichy nem tudott felszabadítani, a labda visszakerült Lallanához, aki Steven Davishez passzolt (ő csak három perce volt a pályán!!!), persze, hogy gól. 1:2. A második lövésük, ami a kaput talált...

Mancini váltott, lehozta a halvány Silvát, jött SuperMario, abban a percben jött az egyenlítés. Nasri szöglete után a kifejelt labdát Kompany lőtte kapura, ami elakadt Yaya lábában, valahogy Džeko elé passzolt, a bosnyák meg bevágta. 2:1.

Nem sokkal később a vezetés is meglehetett volna, egy kontra végén Nasri tálalt Balotelli elé, de Mario nem tudott a kapuba passzolni...

De szerencsére a gólra sem kellett sokat várni, a nyolcvanadik percben Nasri passzolt balra Clichynek, Gaël beadta, egy védő kifejelte, de pont Nasri elé, Samir pedig nagy erővel a hálóba vágta a labdát. 3:2. Megvan.

Jó kis meccs volt, a Southampton nem okozott csalódást, bár hiába a jó start, pontot nem ért nekik, lehetnek továbbra is ilyen lelkesek, még egyáltalán nem biztos, hogy bennmaradtak, de persze az is igaz, ha City ilyen teljesítményt nyújt a továbbiakban, biztosan nem lesz újra bajnok.

Újra egy három kettő, újra egy izgalmas meccs. Ennél több kell az Anfielden.

A találkozó jegyzőkönyve, és az összefoglalója:

Melyik gól tetszett jobban? Szavazz!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr355656465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yanni 2012.08.21. 19:14:16

Gyenge ez a City! Hajrá Chelsea!!!

296258 2012.08.21. 19:58:39

[Yanni](#894466) Ja-ja, tiszta szerencse, hogy mázlink volt a Charity Shieldnél ;o)

339432 2012.08.21. 20:28:02

Adebayor -> Spurs 6.400.000 € :-) AJ -> valszeg ő is menni fog, csak kérdés hová :-( állítólag érdeklődünk Sinclair iránt, nem egy rossz focista és még angol is :)

296258 2012.08.21. 20:50:28

[boldfalcon](#894512) igen, szerencsére összejött, már csak RSC-t kéne elpasszolni, holnap el is siratjuk :D. Sinclair jó megoldás lesz, ha AJ lelép, de persze várjuk ki a végét. Minden estre érdekes lenne, ha összejönne. Egy City nevelés padozna a Chelseaben, míg egy Chelsea nevelés a Cityben

336477 2012.08.22. 12:46:07

Agüero csak egy hónapra (Pool, QPR, Stoke + az 1. BL-forduló) esett ki, a szeptember 23-i Arsenal elleni meccsen már játszhat elvileg.
süti beállítások módosítása