Reload

2012. november 03. 12:00 - mgyuri

Egy hét pihenés után jöhet a következő bajnoki. A csapatnak a többi Premier League gárdához képest több szünete volt, mivel a srácok jó nagyot csináltak a Miki egér kupára (pedig Mikit illik komolyan venni mostanság, igaz Lukács úr?!), így Mancininek nem volt más dolga, mint kisöprögetni a beszorult pár szem homokot a fogaskerekek közül, beolajozni, és újraindítani a rendszert.

És persze győzni Londonban. Na, ez az ami a dolog nehéz része lesz.

Kezdésnek a rossz hír, a múlt héten megsérült Richards legalább 10-12 hétig kidőlt. Fasza, szerencsére Zabaleta van már olyan állapotban, hogy ma már játsszon, és talán García is felépült. Milner eltiltása letelt. Maicon, Silva és Rodwell még továbbra is sérült.

A középpályások annyira elfogytak (ráadásul a tarcsi Olaszországba utazott a Juve elleni NextGen Series meccsre, így az elmúlt két meccsen a kispadon ülő George Evans ), hogy Abdul Razakot is visszarángatták a Charlton Athleticből.

A hét a bejelentések hete volt, a Swansea elleni meccs után hozták nyilvánosságra, hogy változás állt be szakmai stábban, Txiki Begiristain szerepvállalásáról már beszéltünk részletesen.

Az idei aranylabda szavazás 23 jelöltjét. Bár esélyük sem lesz a barsza-reál páros sztárjai ellen, három játékosunk is felkerült a listára, név szerint: Sergio Agüero, Mario Balotelli és Yaya Touré. Hajrá!

Egy másik France Football által közölt lista szerint, a Premier League fizetési top tízes listáján négy City játékos szerepel, Tévez és Yaya 180, Silva 160 és Nasri 140 ezer fonttal. Nagyjából reális lehet a névsor (és az összeg), mert mi is hasonló összegeket tudtunk eddig.

Egy másik nagy magazin is fókuszba helyezett egy City játékost, pedig nem is a sport, és pláne nem a foci a profilja, de mégis ott virít, Mario a Time címlapján:

Nem szorosan a Cityhez kapcsolódó hír, de kiderült miért volt olyan fontos a nike-nak, hogy az umbroból átöltöztesse a csapatot (és az Angol válogatottat is) a következő szezontól a saját cuccaiba, mert eladta az angol márkát, az eddig inkább a divatruházatban utazó Iconix Brandnek. A két nagy (és néhány kisebb csapat kiszervezése után) nagyjából 200 millió fonttal kevesebbért, mint amennyiért vették...

A csapat szokás szerint már tegnap elvonatozott Londonba, az út a szokásosnál is vidámabban telt:

A West Ham egy év Championship szezon után vissza is tért, és nem is szerepelnek rosszul, bár eddig egy komolyabb csapattal játszottak (Arsenal), de tőlük simán (1:3 otthon) kikaptak.

A kiesés után Sam Allardyce vette át a csapatot, ami bár jól muzsikál, mint mondtunk, a kötelezőkön kívül nem hozott még meccset. Ez reméljük a mai nap után is így marad.

Az első osztály (ahogy lenni szokott) sok új játékost hozott, a kapusuk a Boltonból Bogdán Ádám által kiszorított veterán finn, Jussi Jääskeläinen lett. A védelembe az Aston Villától érkezett a walesi válogatott, James Collins, a szélső Matt Jarvis pedig a Wolvesból igazolt Londonba.

A 'pooltól kölcsönkapott Andy Carroll eddig kilenc meccsen se gólt nem lőtt, de még gólpasszt sem adott. Ez még tőle is rohadt gyenge. Egy másik játékos is van kölcsönben, a Chelseatől az izraeli szélső, Yossi Benayoun.

Két nevesebb távozójuk volt, a Real Madrid Sztefan Szavicsa (saját maga sem értette mit keres ott) Julien Faubert az Elazigsporba, az angol futball közelmúltjának egyik legszerencsétlenebb alakja (lásd még pl.: 2012-es vb) Robbie Green pedig saját hínevét örgbíti azzal, hogy második számú kapusnak igazolt a liga regrosszabb csapatába.

Két egykori nagy sztár is távozott a kalapácsosoktól, de John Carew és Papa Bouba Diop már felhagyott a profi focival.

A héten náluk is jó páran sérültek voltak (bár valószínűleg néhányukat rendbekapják a meccsre), a névsor: Jack Collison, Alou Diarra, Guy Demel, Ricardo Vaz Te és Matt Taylor.

A kezdés: 18:30, tv: digi 2, stream: itt. Vezeti: Howard Webb, jíppi!

Majdnem két éve járt a City a Boleyn Ground-on, azt az eredményt kéne ma is újratölteni:

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr525656513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

297074 2012.11.03. 12:36:56

Mancini szerint Micah csak 1 hónapot hagy ki (match preview). Viszont Silva már 2-3 hete "1 hétre van a visszatéréstől", ez felettébb idegesítő. Simán benne van, hogy Carroll majd pont ellenünk talál be, ahogy ismerem magunkat. :D Nem annyira gáz a WHU-ban, amit én láttam, Allardyce "felbaszom a labdát a védőktől egészen a támadóharmadig egy lóbaszó centerre" stílusa fekszik neki, és fejelget le labdákat ügyesen, szóval ma igen vigyázni kell a középső védőknek, mert alighanem több párharcuk lesz, mint szokott. Ennélfogva gondolom, Kompany és Lescott lesz ezúttal a kezdő CB páros. Amúgy meg Barry, Milner, Yaya triót várok, a támadóhármast lehetetlenség eltalálni, Nasri mondjuk vélhetően játszani fog, ha már Sinclair le van szarva. Pedig ma egy igazi szélső talán elférne, azzal, hogy kiesett Demel, lehet, hogy Tomkins vagy valami másik béna (McCartney, O'Brien pl. eddig is kezdő volt) lesz a szélsőhátvéd kalapácséknál, egyértelműen ez a gyenge pontjuk.

296258 2012.11.03. 12:58:24

[DefinitelyMaybe](#961099) háát Micah nem úgy nézett ki, a bicegéséből ítélve, de meglássuk, a legpesszimistább az FA hivatalos oldala volt, ott négy hónapot fixen jósoltak, de szerintem is egy hónap múlva kb. az edzéseket kezdi el. Carroll a pudliban is legjobb meccsét ellenünk tolta, szóval lehet, hogy most robban :)

297074 2012.11.03. 15:14:56

Az Arsenal ellenünk miért nem képes ilyen ótvarul játszani?

296258 2012.11.03. 15:43:15

[DefinitelyMaybe](#961399) mert mi vagyunk az Antikrisztus, akik ellen kettőzött erővel küzdenek a bátor francia kereszteslovagok

341284 2012.11.03. 16:39:08

döntetlenre vettem ezt is mixen meg a Chelsea meccset is, karöltve a MU győzelmével utóbbi jött már, remélem a két X is beletalál

335913 2012.11.03. 17:51:42

[ricko25](#961550): remélhetőleg ez a szeló elbukik az utolsó meccsen:) bár a Swansea megmentett 1 pontot a végén

347225 2012.11.04. 12:19:43

Imádkoztam, hogy a West Ham csenjen el egy pontot tőletek, hála a mi balfaszkodásunknak a Swansea ellen. kezdetek szimpatikusabbak lenni, mint Manchester vörös fele, remélem inkább köztünk dől el a bajnoki cím. Keep The Blue Flag Flyin' High!
süti beállítások módosítása