A BLSZ-tól a hülyebíróig

2012. november 07. 17:00 - mgyuri

Egy igazi, tipikus régi Manchester City meccs volt tegnap a Bl-ben, az Ajax ellen. Volt itt hátrány, rögtön kétgólos, amatőr hibák, szenzációs visszatérés, a szezon eddigi gólja, és persze egy tipikus hülyebíró.

Élvezetes volt az Ajax elleni összecsapás, kár, hogy nem látták többen, kár, hogy vége a Bl kalandnak (az európai kupakalandnak?). Az ilyen meccseket nagyon élveztem tíz éve, de akkor élőben, a biztos Pl bennmaradás tudtában nagyon lehetett vigyorogni egy ehhez hasonló dramaturgia alapján megkomponált őrület után. Van értelme most is másképp tenni?

A kezdés hibátlan volt, a védelem, amit produkált. Kezdve Nasztaszics hazaadásával(?), amiből a szöglet lett.  A beívelés után csak Yaya, Matija, Vinny, Pablo nézte végig, ahogy a labda eljut a de Jonghoz. El is jutott, az egyetlen lehetséges módon a kapuba is juttatta. Hol van volt a kapufa mellőli ember?

Hét perc múlva újabb gól. Megint de Jong, ismét nem figyel rá senki. Mancini nem készítette fel a csapatot, hogy idén a Bl-ben a góljaik többségét szögletből szerzik?

Tíz percben belül két ilyen gól? A BLSZ I-es csapatom védőinek sem lenne elnézve, amit itt csináltak. Nem csak a védők persze, ahogy Kompany is mondta, de a jó életbe Vinny, te vagy csk, te irányítod a védelmet, nekem ne mosakodj! Áááá. Botrány.

De még mielőtt szétkaratézhattam volna a monitort jött a szépítés, Moisander fején megpattant Nasri beadása, ami Yaya elé került, aki bevágta a labdát. Ez az, gyerünk!

A gól szépen megfogta, a Cityt...

A szünetben jött García helyett Balotelli. Parádés milyen kicsi a taktikai repertoár, mennyire nincs ember cserére, ha kiesik 1-2 húzó név. Egy csatár a szélre, Kolarov lassan bárhová, Yaya előrébb-hátrább, ennyi. Gratulálok.

Nagy helyzet ugyanannyi volt, itt és ott is, Zabaleta és Agüero ideát, de Jong és Eriksen pedig odaát.

Agüero járt a legközelebb az egyenlítéshez, előbb egy lesgólt lőtt, majd hiába csalta ki Vermeert a kapujából, mert elesett (kétszer). Aztán a 74.-ben összejött neki. Hart kirúgását Balotelli csúsztatta meg, Sergio pedig pontosan lőtt. 2:2 végre.

Balotellinek volt még egy nagy helyzete, de azt Vermeer védte. Hiába az erőlködés, maradt a 2:2. Erről elsősorban a csapat tehet, ha nincs az elején az két gyépés gól, akkor megvan a győzelem. Két pont négy meccs után, ennyivel nem lehet továbbjutni, matematikai esély még van, de teljesen felesleges számolgatni.

Akik még tehettek arról, hogy a meccs így alakult, azok a játékvezetők. Elsősorban nem a (második) meg nem adott gól miatt picsogunk, az sem öröm, de a sonkások elleni meccs után, erre nem szólok egy szót sem, kb. ugyanaz a szitu.

Két dolog maradt a bögyömben, az egyik amikor Toby Alderweireld majdnem kettétörte Agüero lábát, de csak bedobást ítélt. Nem tudom Dániában mi a módi, de akkor is látszott, hogy tiszta homály a pali mikor egy hasonló szitu után a holland bekk mutatta a labdát, hogy nem fault, ő rúgta el, a bíró meg bedobást ítélt...

A meccs utolsó másodperceiről meg kár beszélni. Vakparaszt. A magából kikelő Mancinit be sem írta sem ő, sem az ellenőr a jegyzőkönyvbe. Naná, így nem talán nem veszik elő őt sem.

A meccs jegyzőkönyve, és az összefoglaló:

A végére egy személyes üzenet Rasmussen úrnak:

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr995656518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ambrúzs János 2012.11.07. 17:35:15

A véleményem,hogy az ilyen vakhangya bírókat el kellene tíltani évekre!Nem volt les a 3.gól előtt és Mariot símán lerántották!Egyértelmű 11-es!

Szabiboy 2012.11.08. 11:44:27

Szerintem meg nezopont kerdese. A lest kikockazva visszamutattak es eppen hogy de les volt, mas kerdes h ezt a partjelzo nem lathatta onnan tehat tippelve intette be. Balottelli esetenel meg szerintem rangattak picit de annyira latvanyosan esett el h en sem fujtam volna be....
süti beállítások módosítása