Ez most végre sima volt

2012. november 18. 12:00 - Kiddo21

Gázoltunk. Persze azért némileg erős túlzás kijelenteni, hogy maximális sebességgel átrobogtunk a birmingham-i csapaton tegnap, hiszen a Villa gyakorlatilag feltett kezekkel, amolyan gyorsanlegyünkrajtatúl hozzáállással érkezett az Etihadba, aminek természetesen egy jól megérdemelt hazai győzelem lett a vége. Ráadásul a kanáriknak köszönhetően feltoltuk az arcunkat a tabella legelső helyére, így aztán a PL-ben egyedül veretlenül, legjobb gólkülönbséggel utazhatunk egy hét múlva a londoni dinamohoz rangadózni. Izgatottan várjuk Alan Hansen szokásos "objektív" érvelését azzal kapcsolatban, hogy még mindig krízisben van-e a csapat.

A mi szempontunkból szerdán természetesen lesz még egy (pusztán formalitásnak ígérkező) Bl-forduló, ahol bebiztosíthatjuk kiesésünket az idei nemzetközi porondról, ám ne siessünk annyira előre, lássuk mi is történt a tegnapi meccsen.

A kezdőcsapatra érintőlegesen annyiból érdemes kitérni, hogy a kiváló formája ellenére a Villa ellen is csak a padon kezdett Edin Dzeko, aki a múlt héten kijelentette, hogy esze ágában sincs folyton a "szuper csere" szerepét betölteni és sokkal több játéklehetőséget érdemel. A védelem jobb szélén ott volt az a Maicon, akinek a beállása a spurs elleni meccsen kulcsmomentum volt.

A játékoskeret és a tabellán fellelhető különbségek mellett a statisztika is a mi győzelmünket jósolta. A Pl-érában eddig az összes angol csapat közül az Aston Villával szemben a legjobb az összesített mérlegünk hazai pályán, soha egy csapat ellen sem gyűjtöttünk annyi pontot otthon, mint az "oroszlánok" ellen (lásd lentebb a táblázatot). Amint azt már a bevezetőben is említettem, a Villa nem mutatott túlzottan nagy ellenállást, így gyakorlatilag a kezdősípszótól kezdve kézben tartottuk a mérkőzést. Talán ha kétszer jutottak el Joey kapujáig az első félidőben (egy szerencsés Kompany-mentés és egy Benteke-fejes, mindkettőt Hart védte), a nagyságrendekkel jobb középpályánk végig rövid pórázon tudta tartani Irelandéket.

forrás: sportingintelligence.com

Többnyire az általában megszokott forgatókönyv szerint zajlott a meccs: a vendégcsapat a saját 16-sa előtt vonalban felállva próbálta kibekkelni a meccset, míg mi a védelem előtt járattuk a labdát. Megpróbáltuk hibára kényszeríteni a Villa védelmét, vagy a szélen Clichy és Maicon felfutásaiból mögéjük kerülni. Ez ment egészen a 43. percig, amikor is egy szöglet utáni tumultus után Silva paskolta be a labdát Guzan kapujába.

A második félidőben is totális mezőnyfölényben voltunk (valami 65-35% volt tán végig a labdabirtoklás), ám újabb gólt meglepetésre egy büntetőből tudtunk szerezni. A partjelző döntése nemhogy a vicc kategóriáját súrolja, de szanaszét is szaggatja azt, hiszen még a mi játékosaink sem reklamáltak tiziért, lelkesen készültek volna a következő szögletrúgásra. Ám az oldalvonalról Adrian Holmes kezezést vélt felfedezni Weimannál, amit azonnal jelzett Moss sporinál, aki kapásból a tizenegyespontra mutatott. A kamubüntetőt Kun lőtte be az 54. percben, 2-0.

Tíz perc múlva újra Holmes barátunk került előtérbe, amikor is Bannan eseténél lengetett újfent tizenegyesért ez a derék fiatalember. A digis kommentátor ekkor meg is jegyezte: "nem mindegy, hogy a kéz kereste a labdát, vagy fordítva." Puhl Sanyi legyen a talpán, aki ezt eldönteni. Lényeg a lényeg, ezt már Carlitos lőtte be a 64. percben, így már 3-0 volt az eredmény.

Három perc múlva Agüero tört be a jobb szélről, a megpattanó lövése pedig pont elfért a rövid oldali kapufa és Guzan lába között, így már 4-0 volt az eredményjelzőn. Az 5-0-ás végeredményt Tévez állította be, aki Nasri passza után helyezte el a labdát a hálóba a 74. percben. A két argentin tehát duplázott, érdekesség, hogy amikor Agüero és Tévez együtt kezd egy meccsen, eddig mindig győztünk.

A végére még beszállt Dzeko is, ám mivel most nem égett a ház, nem is erőltette meg magát. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy papírforma eredmény született a Pl egyik kiesőjelöltje és bajnoki esélyese között. Kamutizik ide, vagy oda, tegnap a két csapat között a játék képe alapján reális különbség volt az 5 gól, ez vitathatatlan. Hosszú idő után a legsimább és a legkevésbé izgalmas találkozó volt ez számunkra, eléggé ránk fért már ez az utóbbi hetek ismeretében...

Szerdán a Bl-forduló slágermeccse lesz a miénk a Reallal, ahol azért bízom benne, hogy nem játszunk olyan alárendelt szerepet mint Madridban vagy a BVB ellen és legalább emelt fővel inthetünk búcsút a csoportnak.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr795656522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

297074 2012.11.18. 12:16:39

Szegény Stilian Petrovot a Villa szurkolók a 19. percben mindig tapssal honorálják, most is így volt, mi partnerek voltunk ebben, egy idézet Villa szurkolótól: Villa fan here, I'd like to say thanks very much, your club did you proud today. Nice touch. Shame your scummy neighbours couldn't have had more respect instead of, on 19 minutes, singing songs about winning 19 titles.

336958 2012.11.18. 16:21:56

látva a Villa játékost ahogy a 2. tizi után elsétált, az egyértelműen jogos volt,nem reklamált még ő sem az elsőnél egyértelműen azt hitte a partjelző, hogy az Old Traffordon van, reflexből döntött:) de milyen ez már hogy kidugja a kezét egy magas labdánál ami jön befelé, majd visszahúzza, ugyanezt csinálta Bale a Spurs gólja előtt, nem tudom milyen taktika ez Lambert nem szeret a City ellen bajnokit játszani, 5-0 meg 6-1 meg 5-1 ilyeneket kap orrba-szájba csak apropó Norwich megleckéztették Fergie-t, ahogy kell City in (top of the league) crisis...

339855 2012.11.18. 19:53:29

Az első tizi kamu, de a második adható volt. Hasonló volt a Real-Bayern BL elődöntő visszavágón is amikor Boateng kezére lőtték rá a labdát úgy, hogy a földön volt és nem nagyon tehetett róla. Egyébként meg lényegtelen, mert semmi sem múlt ezen, max az, hogy kiütés lett a vége. :( :D Viszont most, hogy kitömtétek a Villát, szerdán lefeküdhetnétek a Madridnak, csak hogy biztosan meg legyen a 3 pont. :) A BVB ellen meg tegyétek majd oda magatokat. ;)

viksaint 2012.11.19. 03:08:03

na vegre a toppon.. azt hozza kell tenni, hogy a city nem csak a pl-bwn az egyetlen veretlen csapat, hanem az osszes 4 diviziot nezve is..ahh marad a silverware ahol van :)

296258 2012.11.19. 11:09:35

Megnéztem egyben a meccset végre. Aztakurva, az első tizi, hát bázzz, ha ellenünk fújnak be egy ilyet, tuti szétfejelek valamit. Kellet egy ilyen meccs végre, az meg tényleg nem semmi, hogy a Villából a volt Fradista Matthew Lowton volt a legjobb megint.

336477 2012.11.19. 18:47:32

Foy vezeti a dinamo elleni meccset. Shit.
süti beállítások módosítása