A klubunk az átépítés alatt is üzemel

2013. szeptember 04. 21:30 - mgyuri

Olyan az egész idény eleje, mint ez a meccs volt: túl kell valahogy élni a kezdetet, amíg belendül a dolog.

Hibába nem változott az alapcsapat, de új az edző és néhány kulcsjátékos is (a belsővédő problémáról nem is szólva) friss hús, kell még a beépülésükhöz idő, csak vészeljük át rendben.

A klub az átépítés alatt is, ha nem is zavartalanul, de üzemel.

Olyan az egész idény eleje, mint ez a meccs volt: túl kell valahogy élni a kezdetet, amíg belendül a dolog.

Hibába nem változott az alapcsapat, de új az edző és néhány kulcsjátékos is (a belsővédő problémáról nem is szólva) friss hús, kell még a beépülésükhöz idő, csak vészeljük át rendben.

A klub az átépítés alatt is, ha nem is zavartalanul, de üzemel.

A vezetőség nem hiába választotta a csapat élére Pellegrinit. Azon felül, hogy ő is egy megnyerő jelenség, nem tért le túlzottan a megkezdett útról, nem változtatott a megszokott 4-2-3-1–en, és azon a Mancini–i szokáson sem, hogy a cseresorba tapasztalt ex-játékosát hozza, akiben feltétlenül megbízik, így az átigazolási időszak vége előtt Martin Demíchelis érkezett meg a középső bekk kérdés megoldására (természetesen róla is lesz külön poszt). A deadline day még egy változást hozott az első csapat életében: Gareth Barry az Evertonhoz került egy évre kölcsönbe.

A hétvégi bajnokin még nem volt középső védő csere, a vészmegoldás, Javi García állt készen, hátha be kell állnia. Javi a padon, ez azt jelentette, hogy Nasztaszics visszatért. Egy változás volt még a kezdőben, egy kis rotálás, Clichy helyén (idén először) Kolarov kezdett.

A meccs olyan akadozva kezdődött, mint az egész bajnoki szezon, nem volt túl biztató. A hetedik percben Aluko lépett meg egy szerencsétlenül (neki szerencsésen, persze) elé pattant labdával, de sikeresen mellélőtte.

Nem sokkal később Kolarovnak majdnem sikerült megszereznie a vezetést fejjel, de McGregor védett. Egy percre rá Danny Graham próbálta megszakítani a tizenkét meccsesre duzzadt góltalansági sorozatát, de hiába lőtt szépen a hálóba, lesen volt.

A  City következő gólszerzési lehetősége egy Lescott fejes révén alakult ki, de ezt is sikerült hárítani.

Vendégek aktívak voltak, de pontatlanok. Korennek is volt egy olyan bombája, ami ha pontosabb, simán beakadhatott volna. A City miután magához tért, átvette az irányítást, de ziccert nem tudtak kialakítani.

Pellegrini változtatott a szünetben, Džeko helyére jött Negredo. Meg is lett az eredménye, Álvaro fejében mindig benne van a gól, ki is jött. Zabaleta nagyszerű passzát fejelte be a hatvanötödik percben. 1:0.

A hatvanhatodik percben Nasri jött be Silva helyére, majd a hetvenhatodikban Milner váltotta Agüerot.

Sokáig semmi, de a három pont nem forgott veszélyben.

A nyolcvankilencedik percben Nasrit vágta fel a tizenhatos előtt Chester. A szabadrúgást Yaya végezte el. Kíméletlen volt. A Newcastle után most is lőtt egy ilyen gólt. Brutális bomba. 2:0. Yaya nem viccel az Etihadban mostanság, a legutóbbi hét bajnokin hazai pályán öt gólt lőtt.

A mérkőzést közvetítő BT-nél Fernandinho lett a meccs embere, nálam (lehet, hogy elfogultság? simán.) Zabaleta volt. Pablo nagyon odatette magát a rosszul sikerült cardiff-i meccs után, bár ez elmondható Hartról is, de az idén először kezdő Kolarovra sem lehetett panasz.

Az építkezés folytadók, reméljük hamarosan elkészül a nagy mű.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

A facebook oldalunkon ha visszatekersz néhány posztot, szavazhatsz, hogy melyik gól tetszett jobban.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr865656690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása