Túl a kishitüségen

2013. szeptember 28. 11:30 - mgyuri

Egymás után jönnek a meccsek, elképesztő a tempó. Ma a Premier League a soros, irány a Villa Park.

Egy hete az elsőre nehéznek ítélt városi derbin a vártál sokkal, de sokkal simábban lépett túl. Most viszont jön a neheze? Félre a kishitűséggel, ma is nyer a City!

Egymás után jönnek a meccsek, elképesztő a tempó. Ma a Premier League a soros, irány a Villa Park.

Egy hete az elsőre nehéznek ítélt városi derbin a vártál sokkal, de sokkal simábban lépett túl. Most viszont jön a neheze? Félre a kishitűséggel, ma is nyer a City!

Paul Lambert az előző szezonban csak benntartotta az Aston Villát, de idén sincs könnyű dolga. Pedig úgy tűnt, rendben lesz minden, de még sincs. A nyitófordulóban az Emirates-ben ütötték 3:1-re, de a 'pool (o.), Chelsea (i.), 'castle (o.) hármas megfeküdte a gyomrukat, három vereség.

Mielőtt a teljes apátia eluralkodott volna, idegenben verték (1:0) a Norwich City-t, persze bazdmeg itt is volt, elég nagy: Christian Benteke megsérült, több hétre kidőlt.

Benteke megtartása számít az idény nagy igazolásának, az "igazi" erősítést pedig a szlovák válogatott csatár, Libor Kozak (Lazio), a dán válogatott védő, Jores Okore (Nordsjaelland), a bolgár válogatott balszélső, Aleksandar Tonev (Lech Poznan), a spanyol balbekk Antonio Luna (Sevilla) és a holland ifjúsági válogatott középpályás Leandro Bacuna (Gröningen) jelenti.

Akik mentek, két City egykori kedvenc is van közöttük, Dunne (QPR) és Ireland (Stoke). Mellettük nagyobb nevű távozó Jean Makoun, aki a Stade Rennais-be és Darren Bent aki pedig a Fulham-be igazolt.

Lambert gondjait tetézi, hogy az említett Bentekén kívül Okore is lesérült a héten. Charles N'Zogbia eddig egy percet sem tudott játszani, és bár tuti összekapják mára, Agbonlahor sincs 100%-os állapotban.

A héten ők is játszottak a Capital One kupában, és a Spurs simán átgyalogolt rajtuk (a gatyaletolás ellenére 0:4 otthon).

A City ellenben (mint tudjuk) gázolt.

Nehéz megszokni, de ma már a Manchester City mint abszolút esélyes érkezik a Villa Parkba. Nem azt az időket éljük, hogy a derbin felpörög a csapat, aztán belefér egy idegenbeli vereség a Villától.

Ha komolyak a szándékok, az Aston nem lehet ellenfél, a lavinának át kell söpörnie Birminghamen is!

Át kell lépni a kispolgári kishitűségen, győzni kell ma is!

Pellegrininek bő a kerete, nincs olyan gondja, mint múlt héten a fejét vakaró skótnak. Demichelis még ma sincs, Silva sem biztos, Agüero pedig egy kisebb zúzódás miatt valószínűleg nem lesz a keretben.

A Bayern elleni BL rangadó előtt akár egy A-B vegyes sornak is be kell söpörnie a három pontot.

Kezdés: 16:00, vezeti: Jones tv: nincs, stream: itt

1991-ben csúnya verést kaptak, ami mondjuk ma is kijár nekik:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr815656709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása