Ez az ő napjuk volt

2014. április 15. 19:07 - mgyuri

Túl vagyunk az idényt lezáró hetek egyik legfontosabb ('A' legfontosabb? nemsoká kiderül) meccsén. Nem lehetünk boldogok.

Ez a pirosak napja volt, ha nincs is minden veszve, azért most már baromira nem rajtunk múlik, milyen nemesfémmel bevont érem kerül május közepén a vitrinbe.

Ez az ő napjuk volt. A Hillsborough negyedszázados évfordulóján az Anfieldre látogatni, ahol a 'pool negyedszázad óta nem látott formában tolta le az elmúlt négy és fél hónapot, ahol összeállt az angol első osztály legfaszább támadósora (ez a Suárez-Sturridge páros Sterlinggel megtámogatva, életveszély), nem sok jót ígért.

Nálunk Agüero még csak a kispadra ülhetett le, Negredo szintén, mert nem éri utol magát, Kompany összeszedett egy kisebb sérülést a meccs előtt, Yaya a meccsen. Piszkosul nem jó előjelek, de nem ezen múlt. Balfaszok voltunk, nem kellett sok az áhított egy ponthoz.

A bíró mellett sem lehet szó nélkül elmenni, mondjuk Clattenburg soha sem lesz a kedvencünk. A meccs előtt azt mondtam, lesz gól dögivel, de tizenegyesre is. Lehetett volna, nem is egy büntető, de a jó spori másképp gondolta. Nálunk is volt vitatott szitu, de a 33. percben a Sakho-Džeko párosgyakorlat, vagy az utolsó perces Skrtel kezezés után senki sem hőböröghetett volna, ha befújják. Na, meg az sem lett volna meglepő, ha Suárez a második félidő közepén megkapja a második sárgalapját műesésért. A harapós gólkirályjelölt megint hozta a kedvenc szerepét, a büdös, bugris, bunkót, nem lett volna kár érte.

Talán nem Justin Timberlake koncerten kellett volna magukat mégezni a héten a srácoknak?

Az elején gyorsan jött a pofon. Túl gyorsan, Suárez indítása után már pánikoltam, de remélem megoldják hátul, de nem ment. Hart és Vinny párosgyakorlata inkább volt röhejes, mint hatékony, Sterling pedig nem egy átlagtini nyugodtságával működött, így hamar jött az 1:0. Joey egy kicsit törlesztett Gerrard nagy fejesénél, nem sokkal később újabb mattot kapott. Ennek a tót jóembernek még mennyi gólt kell fejelnie nekünk, hogy komolyan vegyük?! Most Clichy-t lehet elővenni (pontosabban most is, az elsőben is szépen benne volt). Tipikus, ilyenkor Kolarov után sírunk, Aleks még egy kapuval szembeni szabadrúgásnál jött volna jól a 38. perc körül. Amúgy Gaël próbált nagyon aktív lenni, rengeteg támadás indult az oldalán, a leggyakoribb passzpárokban részt vett. A második góljuk után azt hittem, hogy feltörlik velünk a padlót, de szép lassan magunkhoz tértünk (Yaya azért hiányzott és hiányozni is fog legjobb esetben is csak az utolsó meccsekre térhet vissza), Fernandinho most sem volt az igazi, de a szünet előtti lövése igazán beakadhatott volna.

A második félidő a miénk volt. Mondtam is, hogy akármi is lesz a vége, megint bebizonyosodott, hogy Pellegrini igencsak ért a focihoz. Átvettük az irányitást, többet volt nálunk a labda, többet lőttünk kapura. A Milner-Navas csere is perfekt volt (sokan felhorkantak, Milner?! igen, Milner!), Silva is felnőtt a feladathoz, szinte Džeko ékpárja volt (4-4-2 volt a hadrend), nagy meccset hozott le a kis spanyol. James Davidet kereste a legtöbbször a labdákkal, először csak az alapvonalon túlról adott be, de az 57. percben már összejött, Silva szépített. 2:1.
Öt perc múlva már egál, újra Silva, a beadásába Johnson rosszul ért bele, nagyon hamar 2:2 lett.
Itt úgy tűnt, minden oké. Radásul volt egy sérülés náluk is, Sturidge le, Allen be.
Džeko helyére Agüero készült, Edin még az utolsó pillanataiban kapásból majdnem gólt szerzett, de Mignolet védett. Jött Sergio, az egyik első megmozdulásával majdnem gólpasszt adott Silvának.

De ahogy lenni szokott, jöttek ők, illetve Kompany. Luft, Coutinho pedig szépen tekert. 3:2. Innen már nem tudtunk felállni. Piszok nagy kár. Pont azzal a két lépéssel lennénk előrébb, ahol szívesen állnánk, ha nem lettek volna a hátsó alakzatban azok a guzmicsi hibák (Hart, Demi most meg Vinny).

Yaya sérülése még fájóbb így (García ellátta a védőmunkáját és ennyi), Negredo jól jött volna a végjátékra.

Ez van. Holnap már jön a Sunderland, kell a három pont. A bajnoki cím a pudlinál van, mi már nem ronthatunk, ha ők rontanak, még lehet bármi.

A szurkolóik nagy parasztok voltak,  hiába a Hillsborough-val való teljes szolidaritásunk, végig fütyülték a City-t, a szurkolói buszokat meg jól megdobálták. Parasztok. Remélem csak elbasszák, egyedül SteveG aki megérdemelné az aranyat, ő az egyetlen liverpooli akit igazán kedvelek (meg Paul McCartney, Chris Sharrock és Miles Kane meg..., de ők nem játszanak most).

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

[vimeo 91849345 w=700]

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr3712477965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása