Idénykezdetnek tökéletes

2014. augusztus 20. 09:30 - mgyuri

Jól csaptunk bele az új szezonba, az én elvárásomat maximálisan kielégítette a Newcastleben tett kiruccanás. A srácok jobbak voltak, mint egy héttel előtte (igaz a Szarkák sem egy Arsenal).

Még nem volt minden tökéletes, de egy-két kaján vigyor megjelent az arcunkon. Pardew remélem marad egy picit, megvan zsinórban a kilencedik bajnoki győzelem a Newcastle ellen.

Kemény meccsek jönnek, kötelező volt ez a három pont.

A mérkőzés az Ukrajnában lelőtt utasszállító gépen utazó két Newcastle szurkoló emlékének adózott az egész St. James'. Manuel is úriember volt, a tavasszal történtek ellenére nyújtotta a jobbját Pardew felé.

Pellegrini 4-4-2-vel indította a szezont, már maga a meccskeret is beszédes volt. Hart visszakerült a kapuba, a két középső védő is a tavaly remeklő Kompany-Demichelis duó volt (a kapitányt különös öröm volt látni újra fedélzeten), a bal bekk Kolarov, a jobb megint Clichy lett.

A középpálya közepét a Yaya-Fernando kettős uralta, jobb szélen Nasri, a balon pedig Silva startolt. Elől pedig a balkáni duó, Jovetics és Džeko.

Szóval beszédes volt, Hart a kapusunk, nem Caballero. Nem hiszem, hogy ez kérdés lett volna, de jó az ilyet tisztázni. A jobb védő megint Clichy volt. Zabaleta a padra már leült, de többre még nem futja az erejéből. Ez a tény sajnos igen erős pecsétet nyom Richards sorsára. Egyes hírek szerint pont a Newcastle is szeretné nagyon.

Gaël nem vallott szégyent, sőt. A csapat egyik legjobb (belegondolva, talán nálam ő volt a motm)  teljesítményét nyújtotta, a védekezésben mindenképp. Azért a támadásépítésben hátrányos volt, hogy abszolút ballábas, még szoknia kéne ezt a szerepet (Zabaleta és Sagna mellett nem hiszem, hogy még sok alkalma lenne ezen az oldalon játszani), de nekem tetszett.

A túloldalt Kolarov szedte a lábait a szokott ritmusban, néha túlakarta (túlakarta? nincs is ilyen szó), mint mikor Joveticcsel egymást zavarták a tizenhatoson belül, most talán kevesebb labdája ért célt, de rendben volt ő is.

Középen Demichelis volt a jobb, tegyük hozzá volt egy-két meleg szitu, amiből kijöhetett volna rosszul is, de elképesztő a pali fizikuma, pár héttel a vébé döntő után felvette a tavasszal megszokott ritmust.

A csere 'DC' Boyata volt, Naszta sehol. A belga egyetlen erénye, hogy home-grown, ez tartja a keretben. A szerb jövőképe nem túl rózsás, ennek ellenére örülnék ha csak kölcsön lenne adva, jövőre válthatná Demichelist, két év múlva pedig Dedryket cserélné Rekik. A legrosszabb opció Matijával kapcsolatban egy esetleges londoni szerződés. Brrr. A legújabb hírek szerint a Juventus is szeretné.

A négy középpályás közül a jobb oldalon Nasri kezdett. Én csípem Samirt, de ez nem az ő posztja. A jelek szerint csípi Pelle is, mert inkább őt kezdette itt (nem az előszezonban jó muzsikáló Navast, vagy a később csereként beálló Milnert), pedig többször is bebizonyította ez nem az ő helye. Most sem találta a helyét, gyenge volt.

Yaya még nem érte el az üzemi hőmérsékletet, volt nem kevés jó passza, de kb. ennyi. Se lövés, se túl sok kreatív megmozdulás, egyelőre be kell érnünk még ennyivel.

Akire kíváncsi voltam nagyon, az az új fiú, Fernando. Nekem nem okozott csalódást. A passzai célt értek, a védőmunkája rendben volt, Pérez lövésénél a mentésére pedig csak epikus jelzőket lehet találni. Bemutatkozásnak tökéles volt, várom a folytatást!

[youtube http://youtu.be/AeRW5oRjQUQ w=750]

A másik új 'DMC' Zuculini nem eszik meg sok sót a nagy közös carringtoni ebédlőben, már a Valenciában is van kölcsönben, egy évre.

A bal szélen Silva varázsolt. A gólja remélem lendületet ad neki, elfelejti hamar a fos vébét, remek srác, nagyon jó éve lesz ez (is). Az az Edin-Merlin összjáték mesés volt (Krul, ezt Costa Ricáért kaptad, te paraszt).

Elől Jovetics volt az egyik ék. A montenegrói nagyon sokat dolgozott, próbálta Džekót minél többször helyzetbe hozni, ő maga is sokat próbálkozott, de hiányzott az előszezonban megszokott könnyedség, a gól. Sajnálom, hogy nem talált be, főleg azért, mert egy hét múlva feltehetőleg a kispadon fog kezdeni a Liverpool ellen, nem baj csereként fogja eldönteni a rangadót.

Džeko.. Edin egy hihetetlen fickó, megvan az a képessége, hogy elhitesse bárkivel: tulajdonképpen ő alig jobb játékos, mint pl. xtetszőlegesenbehelyettesíthetőnévx. Még velem is.

Nem volt élete meccse, gólt nem lőtt, görcsös volt, mint az én lábam a tegnapi futás után, de aztán.

Aztán jön egy ilyen gólpassz. Bámulatos. Közel az ötven bajnoki gólhoz a bosnyák, írd alá azt az új szerződést, és carry on!

A cserék, viszonylag későn változtatott Pellegrini. Először Jovetics helyett jött Fernandinho. Összeállt a Fernando-Fernandinho páros, előttük Yaya. Érdekes fegyver lehet, várom milyen lesz a hatékonysága éles bevetésen.

A második csere a gyenge Nasri helyére érkezett Milner. Jimmy-nek nem volt túl sok ideje, nem is váltotta meg a világot. Harmadik ellenben megtette. Tíz percig volt ék Agüero, de ennyi elég volt neki, bőven. Ahogy megverte a védőjét, ahogy  felpattant a a második lövése előtt, remélem sérülésmentes szezonja lesz, akkor sokan fognak sírni (mármint azok, akik nem mi vagyunk).

Sinclair és Guidetti nem fért oda a padra sem. A keretbe sem fognak, ez világos. Sinclair hibás áru, de lejárt a garanciája, így a eladónak nem tudjuk visszaküldeni, de talán sikerül rásózni a Newcastle-re.

John-t viszont sajnálom. Nem így indult, ez lett, de talán nem ez lesz belőle. Az az egy kihagyott év nagyon sokat számít, a Stoke City-ben eltöltött tavasz szart sem ért. Most a Feyenoord elvinné, ott volt utoljára focista, talán így jár mindenki a legjobban.

A City jobb képet festett, mint egy héttel előtte, a rendes védelem azért messze nem olyan, mint a Charity Shield-en látott. Nem csak a harmadik bajnoki volt ez zsinórban ahol nem kapott gólt a csapat, hanem a harmadik bajnoki zsinórban, ahol az ellenfél nem találta el Hart kapuját!

Oké, most volt mázli is, a 'castle támadói is bénáztak, de ahhoz nem férhet kétség, hogy a védőink olyan hatékonysággal őrzik a kapunkat, mint Havasi Bertalan a Főnököt.

A hazaiak talán nem reménytelenek. A két új franciának Cabellanak és Rivière-nek még fel kell venniük a PL ritmusát, erősségei lehetnek a Szarkáknak.

Idénykezdetnek tökéletes volt, de ennél még egy picit több kell a következő fordulóban.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

[vimeo 103652871 w=750]

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr2112478007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása