Itt a tél! Ellátogatnak a városba a szarkák.

2011. november 19. 10:30 - mgyuri

Ma igencsak érdekes meccs lesz az Etihad Stadionban. A bajnokságban két veretlen csapat van a Manchester City és a Newcastle, ők feszülnek délután egymásnak.

Nagy eséllyel ma megszakad a fekete-fehérek jó szériája, és csakúgy mint az Aston Villát, a Newcastle gárdáját is a City fogja lejtőre tenni.

A legerősebb támadósor a legmasszívabb védelem ellen, jó kis meccs lesz!

Azon játékosok akik meghívást kaptak hazájuk válogatottjába (Džeko-n kívül), mindenki kisebb-nagyobb sikerélménnyel felvértezve érkezett vissza Manchesterbe.

Voltak akik hosszú távra elkötelezték magukat a csapat mellett. Adam Johnson után, aki 2016-ig kötelezte el magát, Pablo Zabaleta is aláírta a 2015-ig szóló, sokkol jobb kondíciókkal bíró kontraktusát.

És volt aki (hát persze, hogy Tévez...), nagyon távol került a csapattól. Az argentin fogta magát és engedély nélkül hazautazott... Most várják vissza, hogy kiszabják rá (újabb) büntetését. Mancini kijelentette: Carlos véglek eljátszotta minden esélyét, soha többé nem fog pályára lépni a Cityben. Ennek a komédiának végére jó lenne pontot tenni!

Egy nagyon komoly sorozat kezdődik most el! A mai meccsen kívül csak idegenbeli meccsek várnak decemberben a csapatra, Napoli-Liverpool-Arsenal hármas. Nem lesz egy könnyű menet, most megmutathatja a csapat mit tud! Nem kicsi a tét, a bajnoki előny megtartása, és két kupasorozatban (Carling, és BL) való további forog kockán. Aztán ha ez megvan, decemberre is jut egy Bayern(h), Chelsea(i), Arsenal(h) hármas. Most kezdődik a java!

A Newcastle ellen jó a csapat mérlege, a legutóbbi hét bajnoki randevún a City nyert, és előtte is két döntetlen volt. Azaz már négy és fél szezon óta nem tudnak a Szarkák három pontot elcsipegetni a Polgárok elöl.

Fifa 12-ön lejátszották a meccset, ha minden igaz Džeko gól ismét lesz ma.

Idén még nem találkozott egymással a két csapat, a legutóbbi találkozó a karácsonyi  fordulóban volt a St. James' Parkban (3:1-es City siker), míg az előző manchesteri randevú már több mint egy éve, 2010 októberében volt (2:1-es ManCity győzelem).

A 'Castle legnagyobb fogása a West Hamtől ingyenesen elhappolt szenegáli Demba Ba, aki már nyolc gólt lőtt. De nem lehet panaszuk a két franciára, a válogatott, volt lillei középpályásra, Yohan Cabayera, és a united szukolók "nagy kedvencére" Gabriel Obertanra sem.

Bár elsőre úgy tűnt az átigazolási szezon végén, hogy inkább gyengült a csapat, de Alan Pardew jól összerakta a gárdát, reális esélyük van a nemzetközi szereplésre jogosító helyezés megcsípésére. Nevesebb távozójuk a renitens, volt City középpályás Joey Barton, a Liverpoolba igazolt José Enrique, a West Hambe ment Kevin Nolan, és Swansea által elcsábított Wayne Routledge.

A magyar válogatott Kádár Tamás pályára lépésének esélye igen csekély.

2007-ben egy emlékezetes meccset játszott egymással a két csapat, néhány káprázatos góllal:

A meccset a digi sport plus közvetíti, stream itt lesz.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr105656166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása