Nincs megállás

2012. szeptember 23. 12:00 - mgyuri

Egy szusszanásnyi ideje sincs pihenni a csapatnak, ma az Arsenal érkezik az Eastlandsre.

city-v-arsenal.jpg

Három hete nem volt meccs az Etihadban, három hete nem is nyert meccset a City, éppen itt lenne az ideje

Nincs megállás, egy hete Stoke-on-Trentben volt jelenése  a csapatnak, a héten a Bernabeuban, ma jön az Arsenal, kedden az Aston Villa. Jót tenne a csapatnak egy győzelem, de ma sem lesz ez könnyű, baromira döntetlen szagú ez a meccs.

Nem kezdődött éppen ideálisan az idény, az Eb miatt nem a kulcsjátékosok többsége későn csatlakozott (az előszezonban szinte minden meccset láttuk Lopest, Bitont, Boyatát, Pantilimont, de Jongot, Johnsont, Razakot és Szavicsot, most meg hol vannak?) arról nem is beszélve, hogy Mancini még nagy bevásárlást tartott a deadline day-en, és nem is volt rest bedobni őket a mély vízbe. A csúcs az öt nappal a csapattal edző Nasztaszics kezdetése Madridban. Nem véletlen, hogy Javi García rossz helyre passzolt egy-egy labdát, vagy Maicon rossz felé mozdult több esetben mikor indítani próbálták. Nem ezen múlt, de egy cseppet sem bántam volna, ha egy már jóval összeszokottabb gárda találkozik a Reallal.

Mancini keveri a lapokat rendesen, így mai kezdőt nehéz megtippelni, a Real ellen megsérülő Nasri (három hétről szólnak a hírek), és Richards kivételével mindenki bevethető.

A taktika sincs még kiforrva, a védelem sem mondható stabilnak, az eddigi hat tétmeccsen tíz gólt lőttek az ellenfelek. Nincs még összerázódva a csapat, az látszik, de ma csak a győzelemre szabad játszani, lélektanilag (és most már pontban is) nagyon nagy hátrány lenne egy esetleges vereség. Pedig kemény lesz, egy jól összepakolt Arsenal érkezik az Eastlandsre.

Hála a jó égnek, van Persie Manchester másik végébe igazolt, így idén nem (csak) minket cseszegetnek a hülyeségeikkel az Arsenal szurkerek (bár így is sokat kell hallgatunk őket). Mielőtt megkezdődne a parttalan vita, tisztázzuk mit tudunk: Giroud nem pénzéhes, hogy egy jól sikerült szezon után otthagyta a Montpelliert, csapatuk nem zsoldos, annak ellenére, hogy egy fordulóval ezelőtt csak két angol játékos kezdett a Soton ellen, gazdálkodásuk pedig példamutató, mert a tulajok (akik szintén nem britek, de nem számít) inkább viszi a pénzt, mint hozza, és a City az arab identitású, a mellkasukon és a stadionjuk nevében hirdetett emirátusok csak a pénz miatt van ott, tudjuk jól.

maxresdefault_1.jpg

Na, de nézzük a csapatukat. Kiemelni a két új igazolásukat lehet, Cazorla és Podolski megvételével nagyot húzott Wenger. De összességében a többiekre sem lehet panasz. Jó formában vannak, két 0:0-val indultak, de azóta háromszor győztek. Gólt öt meccsen kettőt kaptak, a Mertesacker-Vermaelen páros eddig szinte hibátlan, csakúgy mint a középpálya közepén Arteta és Diaby.

A kezdőcsapatukban nagy meglepetés nem várható. Szczesny sérült, így Mannone fog védeni, nem játszhat még Sagna és Rosicky, Wilshere viszont több mint egy év kihagyás után megkezdte a héten az edzéseket, jó tudni, hogy hamarosan újra játékra kész.

Tavaly háromszor találkozott a két csapat az 1:0 bűvöletében, Manchesterben a City, Londonban az Arsenal nyert. Bónuszként a ligakupában volt még egy meccs, akkor a City nyert (1:0-ra, mi másra?) az Emiaratesben. Ja, két hónapja volt már egy Arsenal-City, ebben a szezonban (Pekingben), de attól a meccstől  nem lettünk okosabbak.

A meccs 17:00-kor kezdődik, digi sport a tv, stream itt.

2008 novemberében volt egy City-Arsenal, ami akkor a szezon meccse lett. Nagyon jó lenne egy ilyen sima eredmény ma is:

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr395656489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

336477 2012.09.23. 14:09:00

Ezt a mait be kell húzni, bármi áron. Tipp: 3-2 ide. :D

296258 2012.09.23. 14:55:00

[Kid21](#924234) Ok, legyen, de a vége előtt 10-15 perccel még vezessen az Arsenal!
süti beállítások módosítása