Még egy döfés a Chelsea-be?

2012. november 25. 10:00 - mgyuri

Azt kéne, még egy jó nagyot szúrni a Chelsea mellkasába. Mindenki hallotta mi történt a vendéglátóknál, ilyenkor nem lehet tudni, miképp is hatnak az események a csapatukra, bejön a tulajdonos húzása, vagy süllyednek tovább a mocsárba?

 

Nem repesünk mi sem az örömtől, a hét közbeni Bl búcsú cseppet sem vidám dolog, de nem éljük úgy meg a dolgot, mint ahogy a külső szemlélők gondolják.

A csapat veretlen a bajnokságban, összesen is csak három vereség van a szezonban (ebből az egyiket az A/B vegyes csapat kapta a Miki egér kupában), sajna ebből úgy jött ki, hogy kettő a Bl-ben esett. Nagy para ez az idei szereplés is, de igazából csak az amszterdami meccset lehet Mancini nyakába varrni. Ebben a szezonban nincs más dolog, csak a Premier Leaguere kell koncentrálni.

Nem túl jó hír, hogy Kompany összeszedett egy kisebb sérülést a Madrid ellen, így nem tudni, vállalja-e a játékot. Akiknek még kérdéses a játéka Clichy és Balotelli, bár ők már edzettek a csapattal, na meg Rodwell, de ő már kapott egy félidőt a héten a tarcsiban. Richards az egyetlen, aki hosszabb távon kidőlt.

A legutóbbi találkozó a két csapat között pompásan telt, a Community Shiledet ért az augusztusi győzelem. Viszont az előző londoni (három hét híján egy éve) randevú nem sült el ilyen jól, reméljük kétszer nem lépünk ugyanabba a szarba.

A csapat veretlen, de ilyenkor szokott jönni a bazdmeg. Hiába a londoniak rossz formája, az edzőváltás, meg hát mégis csak ez a Chelsea, szóval bármi lehet, de csak ki kéne fenni azt a tőrt.

Dagger. A tőrön kívül elővehetjük a szó másik jelentését is.

Vicces volt, ahogy a londoniak szurkolói tavaly vegzálták a Cityt és játékosait, hogy mekkora "kurvák" vagyunk. Persze, nem kell félteni a vezetőséget, de akkor is szép szavak egy olyan csapat rajongóitól, ahol az elmúlt tíz évben többet költöttek edzőre, mint teszem azt az Evertonnál játékosra...

A héten jött az újabb csere.

A Chelsea szurkolók most fújnak Abra papára, pedig olyan egyértelmű volt, hogy RDM repülni fog, hogy csak na. A legkisebb (ami nem is volt olyan kicsi, persze) hiba után jön egy új edző. Jött is, mégpedig Rafa Benítez.

Ki is tört a parasztgyalázat, egy kedvelt edző ki, egy antipatikus be.

A dagadt pincérnek becézett spanyol nem azért rossz választás, mert szar edző, hanem a korábbi megnyilvánulásai miatt, remélem Lamps emlékszik erre a nyilatkozatára: "Lampard is overrated", vagy az is parádés lenne, ha a City elleni vereség után ezt a mondatát dörgölnék az orra alá: "Chelsea is a soulless club".

Nyárig kötött szerződést (akkor gondolom Roman teljes offenzívát nyit Guardioláért), addig pedig Rafának egy fontos küldetése lehet: olyan formába hozni Torrest, mint mikor együtt voltak Liverpoolban.

Benítez csütörtökön találkozott először a csapattal, senki nem tudja mit talált ki. Az tűnik biztosnak egyedül, hogy Terry, Lampard és Sturridge játékára nem számíthat. A többi homály.

A bajnokságban utoljára több mint egy hónapja, október 20-án nyertek utoljára a Spurs ellen. Jó lenne ezt a szériát húzni egy kicsit.

Szóval radikális edzőváltás (újra) a Chelsea-nél.

Sokan akarnának hasonló módszereket a Citynél is. Oké, menjünk el mellette, hogy van jó pár pontagyú faszkalap aki Mancini vérét akarja, és ne zavarjon az sem, hogy kurvára nem ismerik a klubot, és a szurkolóit.

Rúgják ki az olaszt, igen? És akkor? Jön más, tök jó lesz, rendbe rakja a csapatot, de ki a tököm? Hmmm?

Szóval sokak szerint szar edző Mancini és Benítez is. Hát bakker, a spanyol volt csapatai (Valencia, Liverpool) sírva idézik fel Rafa idejét, persze mázlija volt, Mancionak meg a pénz segített. Tudjuk.

De akkor ki a jó edző? Ha Rafa és Robbie nem? És akkor kit kéne hozni télen Mancini, nyáron Benítez helyére?

A szomszéd Alex bácsit? Oké, az öreg a legfaszább dolog az univerzumban, de ő már kapott egy mauzóleumot is a héten Salfordban, hamarosan lehet látogatni is, mint Lenint. Kilőve.

Mourinho? Neki (még) bőven megvan az állás Madridban. Pipa. Wenger? Ő még egy ilyen szép hat évet, mint amit most fut az ágyúsokkal, máshol úgy sem tudna reprodukálni. Ugorjunk.

Akkor nézzük ki szabad. Kiss Laci? Annyit ő is tud, mint Mancini, van neki pro papírja, de ugyanolyanra minek cserélni? Nem köll. Guardiola? Hmm, lehet, de gyanítom, ő inkább a csendes szomszéd padjára vágyik.

Pepen kívül valaki? Na, ugye.

Kapkodni, meggondolatlanul edzőt váltani nem, különben beszorulunk, mint hülye gyerek a hintába.

Egy olyan meccset, mint amilyet '78-ban futottak a csapatok, megnéznék ma is.

kezdés: 17:00, tv: digi, stream: erre

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr385656526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

348503 2012.11.25. 11:14:56

Én meg egy ilyen meccset néznék meg ;) http://www.youtube.com/watch?v=CBnq-nO6Cl8

297074 2012.11.25. 14:30:45

Hadd trollkodjak még egy kicsit az új szerelmemmel: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=t-0PVZ_hN5c

336740 2012.11.25. 15:23:39

valamiért döntetlent érzek a mai meccs kapcsán, se nem jó, se nem rossz nem jó, mert a MU beelőz vele, de jó mert egy nehéz idegenbeli meccsen túl leszünk és marad a 4 pontos előny a Chelsea ellen Benítez nagyot fog harcolni az idősebb Chelsea játékosokkal és az új fiatalokkal is lehet balhéba keveredik idővel, sajnos ebből most még nem biztos hogy bármi látszani fog ma nagyon fontos lenne a clean sheet mert 1-et sztem biztos rúgunk ennek a Chelsea védelemnek Foy a bíró, sztem ellenünk lesz ő is

296258 2012.11.25. 16:04:18

A mai kezdők: Hart - Zabaleta, Kompany, Nasztaszics, Kolarov - Yaya, Barry - Silva, Agüero, Milner - Džeko

297074 2012.11.25. 16:05:17

[mgyuri](#988559): Hmhm. Megértem Džeko kezdetését, mert Kolarovnak muszáj játszania, így lesz kinek beadnia, de...de azért bassza meg, hogy nem fitt Clichy, mennyivel jobb lenne ő és Carlos. Egyébként tetszik, Yayának elvileg sok tere lesz támadni.

297074 2012.11.25. 16:06:31

(A három bekkre most Kolarov és Milner wingbackek mellett most nem gondolok. :D)

296258 2012.11.25. 16:20:14

[DefinitelyMaybe](#988561) jaja, ez lehet az ok, meg Tévez lesz ma a SpuerSub a londoniak: Cech, Azpilicueta, Ivanovic, Luiz, Cole; Ramires, Mikel, Mata, Oscar, Hazard, Torres.

296258 2012.11.25. 16:21:13

[mgyuri](#988604) vagy SuperMario :D a cserék: Pantilimon, Maicon, Nasri, Garcia, Kolo, Tévez, Balotelli

339432 2012.11.25. 17:49:41

Nem sok momentuma van a chelseanek, elöl kicsit pontosabbnak kéne lenni és jó lesz ez. Zaba nagyot játszik eddig.

297074 2012.11.25. 17:53:24

Teljesen jók vagyunk, Kunnak azt a fejest büntetnie kellett volna. Ki kéne ebből hozni valamit, legalább egy pontot. Nasta, Zaba, Komps eddig nagyon faszák, folytassák így...

336740 2012.11.25. 18:03:16

amit a támadó harmadig játszunk, az teljesen jó azzal elégedettvagyok én is, mezőnyben védekezésben stb. de ott elfogy a tudomány, Agüero nem éles, Dzeko nem tudja megoldani a szitukat, amikor mélyre kell jönnie labdákért az külön kritikus nála, nem is tudja megoldani szinte sose, és így az erőssége amit a befejezés/fejelés na azt sem tudja bemutatni Silva tud ennél jobb is lenni, Yaya taktikai okokból most nem támogatja annyira a támadásokat cserébe Milner igen, na de az nem sok, sőt kevés kicsit erősebb/harapósabb Chelsea-t vártam, így már inkább nyerni kéne ezt a meccset, verhetőnek tűnnek, de hát támadóhármadban alakítani vmit jobb passzolással jobb lövésekkel Milner is Barry is amikor lőhettek volna 18 méterről, keresték a passzt aztán gyors Chelsea ellenakció lett a rossz passz miatt, ilyenekre gondolok

336477 2012.11.25. 19:00:14

Nem kaptunk ki, legalább ennyi pozitívuma volt a meccsnek...

297074 2012.11.25. 19:03:14

[inside](#988769): Jaja, Milner és Barry nagyon tutyimutyik, látszik, hogy nem támadó középpályások. A második alapján jó az x is itt, bár ígéretes helyzetek így is voltak, Nasta fejese is bemehetett volna. Engem Agüero zavar, olykor-olykor villan egyet, de iszonyatosan tompa a tavalyi önmagához képest, egy-két szitut ügyesebben old meg, és ziccerünk van. Barry és Milner jó, hogy kezdtek, kellettek a clean sheethez, de néha bántóan statikusak voltak, ahogyan elértek a tizenhatosig. Ennek ellenére ez is beleférhetett volna, itt Agüero, Džeko, Silva volt kevés, elsősorban tőlük várná az ember a helyzetek kialakítását. Zabaleta isten, Nastasić is, Kompany is, nagyon-nagyon rendben lett mostanra már a védelmünk, illetve védekezésünk - kivéve, ha 3-an vannak hátul. :D Foy azért a végén csak produkálta magát, szánalmas volt ez a Balotelli sárga lap.

336740 2012.11.25. 19:21:22

hát mit is lehet mondani, nyerhető lett volna de senki nem tudta ezt megnyerni nekünk, Dzeko-Agüero-Yaya kegyetlenül gyenge meccset hozott le sokra nem tudom értékelni Milnert és Silvát sem, bár ők sokat kisegítettek hátul is és középen itt a clean sheet, az 1 pont, a védők játéka ami pozitív, de látva hogy mennyire még nálunk is impotensebb volt a Chelsea, kicsivel ügyesebb támadásokkal egy már hozni lehetett volna jobban örülnék ennek az 1 pontnak, ha Benítez egy feltüzelt, életveszélyes Chelsea-t küld ki és az ellen hozunk 1 pontot az se véletlen hogy a Chelsea már 1.5 hónapja minden meccsen kapott gólt, erre pont mi szakítjuk meg a sorozatot na mind1, ha a Wigant megverjük 2 meccsből 4 pont oké, de ott nem elég az X

297074 2012.11.25. 19:25:15

Na ja, ha a Wigan ellen nem nyernénk, akkor kurva csalódott leszek utólag ezzel a meccsel is. Tavaly összehoztuk egy Džeko fejessel, idén jól játszanak, izgalmas lehet...a szurkolókon viszont nem múlhat, komoly kis away supportot terveznek (amúgy ma is faszák voltak, csodálkoztam, hogy szép labdakihozatalokat állandóan vastaps kísért, már a mienkét, vagy valakik nekünk drukkoltak Benitez ellen? :D).
süti beállítások módosítása